Η Αθήνα του Τάσου Ανέστη
Η Αθήνα του Τάσου Ανέστη
Life in Athens

Ο Τάσος Ανέστης και το νησί στην καρδιά της Αθήνας

Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, ο φωτογράφος Τάσος Ανέστης μιλά για τα Αναφιώτικα, το μικρό κυκλαδονήσι που κρύβεται κάτω από την Ακρόπολη
tasos_anestis.jpg
Τάσος Ανέστης
ΤΕΥΧΟΣ 1000
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάτω από την Ακρόπολη, λευκοί τοίχοι, στενά σοκάκια και μια κυκλαδίτικη αίσθηση δημιουργούν ένα μικρό νησί στην καρδιά της πόλης: Η Αθήνα του Τάσου Ανέστη

Η Αθήνα είναι η μοναδική πόλη που έχει ένα νησί στην καρδιά της. Στα Αναφιώτικα, κάτω από την Ακρόπολη, οι λευκοί τοίχοι και τα στενά σοκάκια μοιάζουν να έχουν ξεφύγει από κάποιο κυκλαδίτικο νησί και να έχουν ριζώσει στο κέντρο της πόλης. Εκεί η Αθήνα αλλάζει. Από μια πολυσύχναστη πρωτεύουσα γίνεται γειτονιά, καλοκαίρι, ανάμνηση. Ίσως γι’ αυτό την αγαπώ. Μέσα στον θόρυβο και την ιστορία της, καταφέρνει να κρύβει ένα μικρό κυκλαδονήσι μόνο για όσους θέλουν να το βρουν.

→ Ο Τάσος Ανέστης είναι φωτογράφος.

Δειτε περισσοτερα

Stonehenge
Περιμένοντας τον ήλιο να φανεί – Μέσα στο αρχαίο τελετουργικό του Stonehenge

Περίμενα να βρω κάτι σκοτεινό και μυστικιστικό. Ίσως δρυΐδες να κάνουν ιεροτελεστίες στη σκιά των πετρών. Αντί γι’ αυτό, βρέθηκα ανάμεσα σε είκοσι πέντε χιλιάδες ανθρώπους, τύμπανα και μια παράδοση που μένει ζωντανή για χιλιετίες.

«Ο μαρμάρινος κατάλογος. Επιμελητική αυτομυθοπλασία» του Χριστόφορου Μαρίνου
Μαρμάρινος Κατάλογος: Ο Χριστόφορος Μαρίνος παρουσιάζει 155 έργα από την προσωπική του συλλογή

Ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής δεν αφηγείται ιστορίες άλλων, αλλά επιμελείται το ίδιο του το βλέμμα: τις εμμονές, τις επιστροφές και τις αγάπες που το διαμόρφωσαν.