- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στο Mavili Beach η Αθήνα αποκτά τη δική της «κρυφή παραλία»
Το Mavili Beach επιστρέφει από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, προσφέροντας την πιο ανέμελη rooftop εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας
Το Mavili Beach επιστρέφει και φέρνει summer island energy στο κέντρο της Αθήνας
Advertorial
Υπάρχουν καλοκαιρινά απογεύματα στην Αθήνα που νιώθεις ότι η πόλη σε πιέζει λίγο παραπάνω. Η άσφαλτος καίει, τα αυτοκίνητα κορνάρουν νευρικά και το μόνο που σκέφτεσαι είναι μια παραλία, έστω μια βουτιά, ένα cocktail, λίγη μουσική που να θυμίζει διακοπές. Κι ύστερα ανεβαίνεις στην ταράτσα του Airotel Alexandros και για λίγες ώρες η Αθήνα μοιάζει να αλλάζει πρόσωπο.
Το Mavili Beach επέστρεψε φέτος ανανεωμένο, φέρνοντας μαζί του εκείνη τη γνώριμη αίσθηση του πρώτου καλοκαιρινού cocktail μετά τη δουλειά, της μουσικής που ακούγεται λίγο πιο ανέμελη όσο πέφτει ο ήλιος και την άμμο στα πόδια σου ενώ βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας.
Το concept παραμένει μοναδικό για τα αθηναϊκά δεδομένα: η πρώτη τεχνητή παραλία σε rooftop ξενοδοχείου στην Ελλάδα μεταμορφώνει την πόλη σε νησιωτικό σκηνικό, με πισίνα, ξαπλώστρες, cabanas, σαν ένα μικρό μυστικό που ξέρουν μόνο όσοι δεν αντέχουν να περιμένουν τον Αύγουστο για να νιώσουν καλοκαίρι.
Από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ, το Mavili Beach αλλάζει ρυθμούς μαζί με την ημέρα. Το πρωί θυμίζει χαλαρό island retreat, με λευκές και φούξια λεπτομέρειες, minimal κυκλαδίτικη αίσθηση και ανθρώπους που αναζητούν λίγες στιγμές ηρεμίας πάνω από τον θόρυβο της πόλης. Το απόγευμα γίνεται ιδανικό σημείο για after-office συναντήσεις. H πισίνα αντανακλά τα φώτα της πόλης και ξαφνικά ξεχνάς σε ποια γειτονιά βρίσκεσαι. Θα μπορούσε να είναι κάποιο boutique hotel σε νησί , μόνο που γύρω σου απλώνεται η Αθήνα φωτισμένη.
Κάπου ανάμεσα στις deluxe cabanas, στα kiosks και στα τραπέζια με παρέες που γελούν δυνατά, το Mavili Beach πετυχαίνει κάτι δύσκολο: δεν προσπαθεί υπερβολικά να γίνει “ινσταγκραμικό”. Είναι απλώς fun. Αυθόρμητο. Χωρίς επιτήδευση. Ένα μέρος ιδανικό για να χαλαρώσει κανείς σε κάποια ξαπλώστρα της παραλίας, να χαρεί τη δροσιά της πισίνας απολαμβάνοντας το αγαπημένο του cocktail και να διαλέξει νόστιμες λιχουδιές από το snack menu.
Και ακριβώς δίπλα, κάτω από μια πανέμορφη ανθισμένη βουκαμβίλια, θα απολαύσεις μοντέρνα ελληνική κουζίνα στην ταβέρνα της παραλίας. Το μενού βασίζεται σε ελληνικές γεύσεις, με έμπνευση από τα νησιά μας. Τα πιάτα είναι ουσιαστικά «μεζέδες», food to share με την παρέα. Τα cocktails έρχονται παγωμένα, δροσερά, με γεύσεις που μυρίζουν tropical βράδια και city summers. Και κάπου εκεί, ενώ βρίσκεσαι στην καρδιά της πόλης, αρχίζεις να καταλαβαίνεις γιατί αυτό το spot έχει αποκτήσει φανατικό κοινό.
Γιατί τελικά το Mavili Beach δεν είναι μόνο μια rooftop πισίνα. Είναι αυτή η ανάγκη των ανθρώπων της πόλης να βρίσκουν μικρές αποδράσεις μέσα στην καθημερινότητα. Να φορούν λινά πουκάμισα Τετάρτη βράδυ, να παραγγέλνουν μεζέδες για τη μέση, να λένε «άλλο ένα τελευταίο ποτό». Extra tip: Ο χώρος αποτελεί ιδανική επιλογή για private events και parties γενεθλίων.
Από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, το Mavili Beach είναι εκεί για να θυμίζει πως το αθηναϊκό καλοκαίρι δεν χρειάζεται απαραίτητα ακτοπλοϊκό εισιτήριο. Μερικές φορές χρειάζεται μόνο ένα ασανσέρ που σε ανεβάζει λίγο πιο κοντά στην αίσθηση των διακοπών.
- Airotel Alexandros Hotel, Τιμολέοντος Βάσσου 8, Αθήνα | www.mavilibeach.gr | Facebook | Instagram
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φέτος γίνεται το έλα να δεις από έργα, οι περισσότεροι δήμοι το ’χουν βάλει σκοπό να μας ταλαιπωρήσουν
170 tattoo artists, live δράσεις και τρεις μέρες αφιερωμένες στην τέχνη της δερματοστιξίας
Ποιοι μεγάλοι οδικοί άξονες βρίσκονται στα όριά τους, σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγο
Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6 έως 12 ετών από τον ΟΠΑΝΔΑ σε πέντε Κέντρα Μάθησης
Το νέο ραντεβού για το πάρτι της ΑTHENS VOICE και του VOICE RADIO στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο
Τα θετικά και τα αρνητικά της πρωτεύουσας
Κάτι μου προκαλούν τα πεθαμένα σινεμά, ένα σφίξιμο παράξενο και βαθύ
Παραδόθηκε το έργο που σχεδίασε η Ελευθερία Ντεκώ
Ένα διαφορετικό πρωινό με την ενέργεια της Protergia, καφέ από τον Jacobs, μουσική, δώρα πολύ καλή διάθεση
Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων η εκδήλωση για τις βιώσιμες μετακινήσεις - Ελεύθερη είσοδος
Μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς
Ορίζοντας ολοκλήρωσης το 2029
Oι ηλεκτρικοί «κυνηγοί» θα καθαρίζουν και γκράφιτι
Όλες οι πληροφορίες για τη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων και της Πρωτοβουλίας Αθήνα21
Περισσότεροι από 25.000 χρήστες την έχουν ήδη «κατεβάσει»
Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων για τις δημοτικές υποδομές φόρτισης
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στην Ακαδημίας 78, υποδέχεται το κοινό από τις 18:30, με μια βραδιά αφιερωμένη στο παιχνίδι, την παρέα και τη διασκέδαση.
Ένα παγκάκι που αλλάζει την οπτική που βλέπουμε την πόλη
Ένας κόσμος κρυμμένος πίσω από τις προσόψεις των παλιών σπιτιών, εκεί όπου κινούνταν οι οικιακές εργάτριες και αποτυπωνόταν ο κοινωνικός διαχωρισμός μιας άλλης εποχής
Ραντεβού την 1η Οκτωβρίου, από τις 09:00 έως τις 11:00. Καφές στο χέρι, live μουσική και ενέργεια στο φουλ.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.