Life in Athens

SKATE AND THE CITY 2010

Το θέαμα ήτανε φανταστικό και στα 3 σημεία του διαγωνισμού, αρκετοί skaters ξεπέρασαν τον εαυτό τους μαγεύοντας τους πάντες με τα κόλπα τους

Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 319
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όπως είχαμε πει τις προηγούμενες εβδομάδες, πραγματοποιήθηκε στις 2/10 ο Πανελλήνιος skateboarding διαγωνισμός “Skate and the city”, στο κτίριο της ξιφασκίας στο παλιό Aεροδρόμιο. Όλοι οι  skaters περίμεναν να αντικρίσουν το φετινό πάρκο, που ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα μαρμάρινο κατηφορικό hubba, σκαλιά με rail και step in ήταν τα τρία διαφορετικά τερέν που πάνω τους θα έλιωναν επί ένα τριήμερο skaters από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το event διοργανώθηκε από το Color με την υποστήριξη της Adidas skateboarding, Goodbie, Matix, Skull candy, Jart και Rockstar. Τα βασικά στοιχεία που κυριαρχούσανε στο χώρο ήταν η ενέργεια, τα ασταμάτητα κόλπα και η συχνή  μάχη του skater με το έδαφος, πρωτόγνωρο θέαμα για κάποιους. Ο κόσμος απολάμβανε όλη την έκθεση, ενώ παντού παρατηρούσες γλυκές παρουσίες που τραβούσαν τα βλέμματα, παλιοί φίλοι και πρόσωπα που δεν βλέπεις καθημερινά. Το πρωί του Σαββάτου ήταν η μεγάλη μέρα, ύστερα από αρκετές ώρες practice, ξεκίνησε το event με τους riders που δεν ήταν προσκεκλημένοι να διαγωνιστούν. Δώδεκα skaters πέρασαν στον τελικό γύρο για να διαγωνιστούν με την αφρόκρεμα της σκηνής μαζί με τους Ευρωπαίους skaters. 

Ο διαγωνισμός άρχισε με συνολικά 140 συμμετοχές, που χωρίστηκαν σε πεντάδες, έχοντας 10 λεπτά η κάθε μία για να εκτελέσει τα κόλπα της. Το θέαμα ήτανε φανταστικό και στα 3 σημεία του διαγωνισμού, αρκετοί skaters ξεπέρασαν τον εαυτό τους μαγεύοντας τους πάντες με τα κόλπα τους. Υπήρξαν όμως και αρκετοί μικροτραυματισμοί δυστυχώς για κάποιους, πολλά σπασμένα σανίδια, φωνές και αγωνία, σε ένα φορτισμένο κλίμα που είχε ωστόσο κάτι μαγικό να δείξει. Στο Hubba την πρώτη θέση πήρε ο Μιχάλης Βασιλάκης (Roni) με το μοναδικό του στιλ και το πανέμορφο flip b/s tail slide, δεύτερος ο καλεσμένος μας από τη χώρα των Βάσκων Christian Cortizo, με τα nollie κόλπα του που εκτελούσε πολύ άνετα με αποκορύφωμα το nollie front croocked. Στα σκαλιά με το rail πρώτος ήρθε ο Νίκος Μολοχτός, που έδειξε την άνεσή του κάνοντας αρκετά κόλπα με μία προσπάθεια, όπως flip front board, nollie crooked και nollie b/s lip. Τη δεύτερη θέση κέρδισε ο Γιάννης Μητρόπουλος, με διαφορετικά κόλπα τύπου fakie air walk, air walk shovit, front three sixty, front 180 heel κ.ά. Τέλος στο step-in πρώτος αναδείχτηκε ο Γιώργος Παπαδημητρίου με το τέλειο στιλ του. Παρά τον τραυματισμό του εκτέλεσε πανέμορφα nollie flips, nollie heelflips, switch flip-heel χαλαρά. Δεύτερος ήρθε ο Γιάννης Γκεκόπουλος, πραγματικός μαχητής με τα άψογα nollie b/s three sixty και nollie b/s heel flip. Να αναφέρουμε και ακόμα έναν τελευταίο τίτλο από τη Rock star, τον “man of the day” για τον skater, που η απόδοσή του σε όλα τα σημεία του διαγωνισμού ήταν άψογη, κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Giorgio Ζάβος. Οι νικητές πήραν το χαρτζιλίκι τους, έδωσαν θέαμα στο κοινό και απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι το επίπεδο του ελληνικού skateboarding συνεχώς ανεβαίνει. Δείτε στο site της εφημερίδας μας (www.athensvoice.gr) το βίντεο του διαγωνισμού από τον Κώστα Μάνδυλα, ώστε να έχετε και μία οπτική εικόνα, και ως την επόμενη φορά  Skate in the City, guys!

 billygee23@yahoo.gr