Life in Athens

Made for Skate

Τα παπούτσια του skate δεν είναι σαν τα συνηθισμένα

Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 236
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα παπούτσια του skate δεν είναι σαν τα συνηθισμένα. Έχουν τη δική τους ιστορία. Ξεχωρίζεις πάντα ένα skater από τα παπούτσια του, παρατηρώντας τα σημεία που είναι φθαρμένα, την τρύπα στο σημείο που κάνει ollie, τα φθαρμένα κορδόνια, τις μάρκες και τα σχέδια που επιλέγει. Γι’ αυτό και η έκθεση που διοργανώνει η Nike sb στο Άμστερνταμ αυτό τον καιρό (από 30/11 μέχρι 4/1) έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους skaters όλου του κόσμου.

Η συγκεκριμένη έκθεση θα παρουσιάσει την ιστορία των παπουτσιών της Nike sb στο χώρο του skateboarding των τελευταίων πέντε δεκαετιών. Τα χρώματα, τα σχέδια, τα υλικά, οι μεταμορφώσεις που πήραν όλη αυτή την περίοδο, και βέβαια το μοναδικό στιλ της εταιρείας, θα εκτίθενται εκεί σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια. Η έκθεση ακόμα θα περιλαμβάνει όλα τα συλλεκτικά κομμάτια της Nike sb, προβολές βίντεο και χίλιες δυο πληροφορίες που θα σε κάνουν να γυρνάς το χρόνο πίσω.

Τον Ιανουάριο θα βγει και το ομώνυμο βιβλίο για να παρηγορηθούμε κι εμείς που δεν θα καταφέρουμε να δούμε live την έκθεση. Όποιος πάντως τυχερός βρεθεί εκείνο τον καιρό εκεί, επιβάλλεται να την επισκεφτεί.

BALANCE GREECE

Σας έλεγα σε προηγούμενη στήλη για το site του περιοδικού Kingpin που, σε συνεργασία με το Mpora.tv, μπορείς να ενημερώνεσαι για τα πάντα σχετικά με το skate και να βλέπεις καταπληκτικά skate video. Σας δίνω σήμερα ένα μικρό tip: Γράψε Kingpinskateboarding.com και πάτα την επιλογή με τα βίντεο. Έχει αριθμημένες σελίδες, πάτα κατευθείαν τη σελίδα 8. Θα βρεις ένα μικρό βιντεάκι από δικούς μας skaters με το όνομα balance Greece. Πίσω από αυτή την κίνηση κρύβεται ο Κώστας Μάνδυλας που έκανε την επαφή και έστειλε το υλικό, αν και άργησαν να το ανεβάσουν. Αλλά κάλλιο αργά…

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΑ

Ακόμα ένα νέο ταλέντο απέκτησε η Lakai footwear, τον Vincent Alvarez που υπόσχεται πολλά. Τον Vincent πάντως έχει στο team της και η Chocolate skateboards.

● Τον Andrew Brophy, το φοβερό Εγγλέζο που πολλοί πιστεύουν ότι είναι ο νέος Danny Wainwright, απέκτησε η Fourstar clothing. Μια εταιρεία που κάνει σκληρό κάστινγκ πριν προσθέσει ένα όνομα στο team της.

● Μετά από το πολύ δυνατό part του στο «Transworld video», ο David Gravette θα κυκλοφορήσει και το πρώτο του pro model στην Creature skateboards.

● Ο πολύ στιλάτος Nick Trapasso έγινε πλέον pro για την Toy Machine skateboards, μία από τις πιο σεβαστές εταιρείες στο χώρο.