Life in Athens

Βρέχει Στρουμφάκια στην Αθήνα

Την Παρασκευή το βράδυ έχετε τα μάτια σας ανοικτά!

sandra_odet.jpg
Σάντρα - Οντέτ Κυπριωτάκη
ΤΕΥΧΟΣ 226
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
90831-204022.jpg

Την Παρασκευή το βράδυ έχετε τα μάτια σας ανοικτά! Με την ευκαιρία 50 χρόνων από τη γέννηση του πρώτου Στρουμφ, ήρθε η σειρά της Αθήνας να κάνει τα δικά της στρουμφογενέθλια. Πάρτι, εκδηλώσεις, χιλιάδες στρουμφοδώρα και εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους που θα βρεθούν εκείνη την ημέρα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, η σχέση μου με τα γαλάζια ξωτικά ήταν εθιστική. Με το που άκουγα το τραγούδι-σήμα κατατεθέν (έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια CD τα τελευταία 3 χρόνια) άφηνα τα πάντα και χανόμουν στη Στρουμφοπαρέα. «Πρέπει να ζεις για να τρως κι όχι να τρως για να ζεις» φώναζα μαζί με τον Λιχούδη και τσακωνόμουν άγρια όταν μου έλεγαν ότι τα Στρουμφάκια είναι μικρογραφία της κομμουνιστικής κοινωνίας και ότι ο Χουζούρης είναι το παράδειγμα της τεμπελιάς.

Από το 1958, που τα πρωτοζωγράφισε ο Πεγιό, έχουν περάσει 50 χρόνια. Για να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους και τα μπλε όνειρα που έχουν χαρίσει σε τόσες γενιές, οργώνουν, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο, την Ευρώπη με στρουμφο-πάρτι και εκδηλώσεις, στηρίζοντας τη UNICEF.

Στρουμφοεπιδρομή στην Αθήνα
19-21 Σεπτεμβρίου, όλη η Αθήνα θα στρουμφιστεί με τον Μπαμπα-Στρουμφ, τη Στρουμφίτα, τον Δρακουμέλ. Σε μια επετειακή έκθεση στην πλατεία Κλαυθμώνος, οι επισκέπτες θα μάθουν για τα Στρουμφάκια, θα φωτογραφηθούν μαζί τους, θα παίξουν παιχνίδια και θα γεμίσουν στρουμφοδώρα.

Γιγαντο-Στρουμφ
Σε κάθε χώρα ένα γιγαντιαίο Στρουμφ, σχεδιασμένο από καλλιτέχνη, μπαίνει σε δημοπρασία, τα έσοδα της οποίας δίνονται στη UNICEF. Το ελληνικό γιγαντο-Στρουμφ έχει σχεδιαστεί από έναν πασίγνωστο Έλληνα συνθέτη, η ταυτότητα του οποίου παραμένει ακόμη κρυφή. Και όσο εμείς ροχαλίζουμε στον ύπνο μας, χιλιάδες, μεγάλα, λευκά στρουμφάκια, θα κρυφτούν στην Αθήνα, περιμένοντας να τα βρούμε. Όποιος βρίσκει ένα, το παίρνει μαζί του, βάζει τη φαντασία του να το στρουμφο-ζωγραφίσει, το ντύνει και το στέλνει σε δημιουργικό διαγωνισμό. Η ATHENS VOICE θα στρουμφίζεται κάπου εκεί γύρω… Περισσότερες πληροφορίες: www.happysmurfday.com


info Πλατεία Κλαυθμώνος 19/9, 16.00-20.00 • 20/9, 11.00-19.00 • 21/9, 10.00-17.00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ