Life in Athens

Skate 316

Εβδομάδα skate στη Θεσσαλονίκη Tην πόλη που όλοι αγαπάμε ξεκίνησε χθες ένα πενθήμερο event

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 316
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8722-19928.jpg

Εβδομάδα skate στη Θεσσαλονίκη

Tην πόλη που όλοι αγαπάμε ξεκίνησε χθες ένα πενθήμερο event, που οργανώνουν η Propaganda Rollin co. και η DC footwear, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχείας Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέχρι τις 26/9. Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Χωρίς Αυτοκίνητο το πενθήμερο του Σεπτέμβρη είναι γεμάτο skate και δράση. Από σήμερα 23/9 ως το πρωί του Σαββάτου στις 25, επιλεγμένη ομάδα καλλιτεχνών θα επέμβουν στις τσιμεντένιες επιφάνειες στο πάρκου του Φωκά στην παραλία, μετατρέποντας αυτό το ιστορικό spot σε ένα φρέσκο έργο τέχνης. Το βράδυ της Παρασκευής 24/9 στο BLOCK33 θα πραγματοποιηθεί  ένα μεγάλο Dubstep party με τον Βρετανό Cookie Monsta στο ρυθμό των Pony Licks και Zoltan Tribe, όπου είναι καλεσμένος όλος ο κόσμος. Το Σάββατο 25/9  θα πραγματοποιηθεί ένας μεγάλος skate διαγωνισμός πάνω σε ράμπες που θα έχει τοποθετήσει η Propaganda. Το practice για τους skaters θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου (στο πάρκο θα βρίσκονται μόνο όσοι πάρουν μέρος την επόμενη ημέρα). Την τελευταία μέρα του event, Κυριακή 26/9, θα πραγματοποιηθεί skate contest στο Πάρκο του Φωκά στις 17.00 μ.μ. (οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινάνε στις 12.00 π.μ.) με χρηματικό έπαθλο για τους τρεις νικητές € 500. Μουσική υπόκρουση από τους Zoltan Tribe, BBQ και πολλά δώρα για το κοινό. Να είστε όλοι εκεί, δεν θα χάσετε!      

Κρήτη, ένα νησί για skate

Μπορεί το καλοκαίρι να τελειώνει σιγά σιγά, αλλά όλο και κάποιοι θα βρεθούν ακόμα στα νησιά. Για τους skaters που ταξιδεύουν, η στήλη έχει κάτι ενδιαφέρον να προτείνει. Η Κρήτη είναι ιδανικό νησί για να ρολάρεις με το πατίνι σου.

Το Ηράκλειο κρατάει την πρώτη θέση στον κατάλογο με τα επιλεγμένα σημεία που μπορεί κάποιος να πάει για skate. Δημοφιλέστερος προορισμός είναι η πλατεία Ελευθερίας. Γεμάτη μάρμαρο, με άπειρα σημεία, όπως σκαλιά, gaps, curbs, έχεις τόσες δυνατότητες που δύσκολα πιστεύεις ότι όλα αυτά βρίσκονται συγκεντρωμένα σε μία μόνο πλατεία. Στον Άγιο Νικόλαο, στην πλατεία της Λίμνης, υπάρχουν συνεχώς rails, grindboxes και 5 σκαλιά για να κάνεις practice τα κόλπα σου. Στην Ιεράπετρα στην πλατεία του λιμανιού υπάρχει ένα σωστό gap, 4 κερκίδες, άφθονο flat και κατασκευές από το contest που έγινε πρόσφατα στο συγκεκριμένο σημείο. Αλλά και στη Σητεία, στη μεγάλη πλατεία του λιμανιού, έχει ένα σοβαρό flat curb στο ύψος του γονάτου μας, που έχει σιδερογωνιά. Το καλύτερο; Τα πανέμορφα κυκλικά curbs, που είναι σκέτο παραλήρημα. Να ξέρετε ακόμα ότι το Ηράκλειο διαθέτει αρκετούς local skaters με ανεβασμένο επίπεδο, που είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν και να σας δείξουν τις καβάτζες τους. Πάρτε το πατίνι σας και και βουρ... για τη λεβεντογέννα. 

Έρχεται το Skate and the City 

Είστε έτοιμοι για το γεγονός της χρονιάς; Στις 2 Οκτωβρίου “Skate & The Cityεπιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια του Sports Show στο Στάδιο Ξιφασκίας στα Ολυμπιακά Ακίνητα του Ελληνικού με χορηγό επικοινωνίας την ATHENS VOICE. Ένα σκληροπυρηνικό street course θα περιμένει όσους θέλουν να διεκδικήσουν τα χρηματικά έπαθλα, και όπως είναι φυσικό όλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν skate και να δείξουν τις ικανότητές τους. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ