Life in Athens

The Future

Το εξαιρετικό ταλέντο του μικρού Daan Van Der Linden

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
83571-168264.jpg

Δεν πάει πολύς καιρός που γνώρισα τον μικρό αυτόν δαίμονα, τον Daan Van Der Linden, που ζει στο Veldhoven της Ολλανδίας, από ελληνίδα μητέρα (Θεσσαλονίκη) και Ολλανδό πατέρα. Ο Daan είναι αξιολάτρευτος και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Είναι μόλις 18 χρονών και όμως έχει μια ισχυρή και τεκμηριωμένη άποψη για το πώς έχουν τα πράγματα στον κόσμο του skateboarding και όχι μόνο. Έχει έναν δικό του τρόπο για να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω του, δεν ακολουθεί τις νέες τάσεις της μόδας, απεχθάνεται τους skaters που παίρνουν στα σοβαρά τους skateboard διαγωνισμούς κυνηγώντας τη φήμη. Είναι σαν να έχεις τοποθετήσει το μυαλό ενός skateboarder των 90’ς στο σώμα 18χρονου των ΄00. Ένας πολύ ενδιαφέρων συνδυασμός.

image

Με εκπλήσσει ευχάριστα, ότι ο Daan αγαπά skaters όπως οι: John Cardiel, Andy Roy, Fred Gall, Stevie Williams, Antwuan Dixon κ.α. ονόματα που δεν γνωρίζουν καν παιδιά της ηλικίας του. Στην πλάτη του κουβαλά είδη δέκα χρόνια εμπειρίας πάνω στην σανίδα και ανεπιφύλακτα μπορώ να πω ότι είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχω δει μπροστά στα μάτια μου.

image

image

Οι εξαιρετικές του ικανότητες τράβηξαν με τη μία τα βλέμματα αρκετών, και ήταν φυσικό να ενταχτεί γρήγορα στην ευρωπαϊκή ομάδα της Vans Footwear & Volcom clothing. Αυτό τον βοήθησε να αρχίσει να ταξιδεύει σε κάθε μέρος του πλανήτη κάνοντας skate, και άφηνε με το στόμα ανοικτό όσους είχαν την τύχη να τον παρακολουθούν live, να βλέπουν τα εκπληκτικά κόλπα του και το υπέροχο cool στιλ του. Ο μικρός δεν αστειεύεται. Έχει δουλέψει πολύ πάνω στο skate, έχει ξοδέψει άπειρες ώρες στο περίφημο skate park «Area 51» του Eindhoven παρέα με τον αδελφό του Job (άλλο εξαιρετικό ταλέντο κι αυτός) και τους φίλους τους.

image

Στην Ελλάδα ο Daan έχει έρθει ήδη τρεις φορές, ψάχνοντας, εξαντλώντας και «τερματίζοντας» τα πιο δύσκολα spots. Σέβεται την δική μας skateboard σκηνή, πιστεύει ότι το επίπεδο εδώ είναι πολύ υψηλό και ότι οι εταιρείες δεν έχουν προσέξει όσο θα έπρεπε τους skaters της Ελλάδας.

image

Ήδη έχει αρχίσει να λέει τις πρώτες ελληνικές λέξεις… Σκέφτεται μάλιστα να νοικιάσει ένα σπίτι για να μπορεί να έρχεται συχνότερα εδώ. Είναι σίγουρος ότι θα αρέσει πολύ και στην μητέρα του την Katina, η οποία τον έχει υποστηρίξει πολύ από τα πρώτα του βήματα (παρεμπιπτόντως κάνει και πολύ ωραία κοτόσουπα!)

image

Του αρέσει το μάρμαρο που διαθέτει ο δημόσιος χώρος στην Αθήνα, η πληθώρα και οι ποικιλία των spots που μπορεί να βρει εδώ, καθώς και η ελευθερία που υπάρχει, ο ήλιος και ο καταγάλανος ουρανός.

image

Έχει συμπαθήσει πολύ όλο το SOS Crew και στην καινούργια τους ταινία που θα βγει πολύ σύντομα το (Spoonfull) o Dann θα έχει μέσα αρκετά κόλπα.

image

Στα παρακάτω video μπορείτε να απολαύσετε το ταλέντο του μικρού μας φίλου, στα οποία ένα μεγάλο μέρος τους είναι γυρισμένο στην Αθήνα. Το φωτογραφικό υλικό μας παραχώρησε ο Davy Van Laere(Instagram DVL), ένας από τους καλύτερους φωτογράφους σε παγκόσμιο επίπεδο και τον ευχαριστούμε θερμά.

 

Ανακάλυψε περισσότερα στο www.urbanadventures.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Little Athens
Little Athens: Πώς θα είναι η νέα γειτονιά που χτίζεται στο Ελληνικό

Οι αρχιτέκτονες πίσω από την πρώτη οικιστική γειτονιά που θα παραδοθεί στο Ελληνικό, περιγράφουν τις προτάσεις τους για τα πρωτοποριακά συγκροτήματα κατοικιών που σχεδιάζονται

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.