- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Abilities Days: Sports Unlimited, αθλητισμός χωρίς περιορισμούς στην καρδιά της Αθήνας
Κυριακή 29 Νοεμβρίου στην Πλατεία Κοτζιά
Abilities Days: Sports Unlimited, εκδήλωση που αναδεικνύει ότι οι ικανότητες των ατόμων με αναπηρίες δεν έχουν περιορισμούς.
«Αbilities Days» είναι οι μέρες γιορτής των ανθρώπων με ορατές και αόρατες αναπηρίες και υλοποιείται από το 2019 μέσα από μια πολυδιάστατη εκδήλωση. Ο αθλητισμός αποτελεί έναν ισχυρό μέσω προώθησης της κοινωνικής ένταξης και των ίσων ευκαιριών συμβάλλοντας στην κατάργηση των στερεοτύπων σχετικά με την αναπηρία. Για αυτό, η φετινή θεματική "Sports Unlimited" επιδιώκει να αναδείξει αυτήν την πτυχή του αθλητισμού, ως ένα εργαλείο για την ανατροπή των στερεοτύπων που περιβάλλουν τις αναπηρίες.
Η Πλατεία Κοντζιά θα φιλοξενήσει την εκδήλωση «Abilities Days: Sports Unlimited» την Κυριακή 29 Νοεμβρίου με στόχο να αναδείξει ότι οι ικανότητες των ατόμων με αναπηρίες δεν έχουν περιορισμούς.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σπουδαίους αθλητές και παραολυμπιακά αθλήματα μεταξύ των οποίων το Βoccia, το Goalball και τη Ξιφασκία με αμαξίδιο. Ακόμη, θα μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο χειρήλατο ποδήλατο και το αμαξίδιο μπάσκετ. Είναι μια ευκαιρία μικροί και μεγάλοι να απολαύσουν τον αθλητισμό από κοντά και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες της ανθρώπινης θέλησης όταν η κοινωνία δεν θέτει εμπόδια.
Τα αθλήματα θα ξεκινήσουν στις 16:00 υπό τον συντονισμό του παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 19:00 με μια σύγχρονη χορευτική παράσταση από τη μικτή συμπεριληπτική ομάδα σύγχρονου χορού DAGIPOLI DANCE Co.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το δίκτυο ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις “HUMANE” σε συνεργασία με τη Rush Out, φορέα ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία σε θέματα αυτόνομης διαβίωσης, με την υποστήριξη του ΣυνΑθηνά και της ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.abilitiesdays.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ανθισμένο δέντρο και μια γυναικεία φιγούρα μεταμορφώνουν την όψη ενός κτιρίου σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης
Γιατί το καλοκαίρι συνεχίζεται στα ατίθασα βράδια της Πέμπτης που δεν περιμένουν να πάει Σάββατο για να ξεδώσουν
Το γλυπτό του Θανάση Απάρτη τοποθετήθηκε στην πλατεία του Αγίου Σώστη
Δείπνο μέσα σε bubbles, το πιο μικρό Ταϊλανδέζικο της πόλης και ένα ξεχωριστό τατουατζίδικο
Εκεί θα βρεις Traditional, Japanese, black & grey, fine line, illustrative και custom classic tattoo
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Φέτος γίνεται το έλα να δεις από έργα, οι περισσότεροι δήμοι το ’χουν βάλει σκοπό να μας ταλαιπωρήσουν
170 tattoo artists, live δράσεις και τρεις μέρες αφιερωμένες στην τέχνη της δερματοστιξίας
Ποιοι μεγάλοι οδικοί άξονες βρίσκονται στα όριά τους, σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγο
Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6 έως 12 ετών από τον ΟΠΑΝΔΑ σε πέντε Κέντρα Μάθησης
Το νέο ραντεβού για το πάρτι της ΑTHENS VOICE και του VOICE RADIO στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο
Τα θετικά και τα αρνητικά της πρωτεύουσας
Κάτι μου προκαλούν τα πεθαμένα σινεμά, ένα σφίξιμο παράξενο και βαθύ
Παραδόθηκε το έργο που σχεδίασε η Ελευθερία Ντεκώ
Ένα διαφορετικό πρωινό με την ενέργεια της Protergia, καφέ από τον Jacobs, μουσική, δώρα πολύ καλή διάθεση
Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων η εκδήλωση για τις βιώσιμες μετακινήσεις - Ελεύθερη είσοδος
Μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς
Ορίζοντας ολοκλήρωσης το 2029
Oι ηλεκτρικοί «κυνηγοί» θα καθαρίζουν και γκράφιτι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.