Life in Athens

Ημέρα γνωριμίας με το «Athens Book Space» στο Πάρκο Ελευθερίας

Στο ιστορικό σημείο της Αθήνας το νέο πολιτιστικό τοπόσημο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tο Athens Book Space, o νέος χώρος για το βιβλίο από τον Δήμο Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας
Tο Athens Book Space, o νέος χώρος για το βιβλίο από τον Δήμο Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας © Τάσος Ανέστης

Athens Book Space: Ημέρα γνωριμίας στο Πάρκο Ελευθερίας επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας - Στο ιστορικό σημείο της Αθήνας το νέο πολιτιστικό τοπόσημο

Μια ξεχωριστή γιορτή γεμάτη ευκαιρίες για αναγνώσεις βιβλίων θα έχει η αυριανή μέρα , Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 στη 13:00, στο «Athens Book Space», τον πιο ελκυστικό χώρο ανάγνωσης και συνεργασίας της πόλης.

Στο Πάρκο Ελευθερίας, στη στάση του μετρό Μέγαρο Μουσικής, το «Athens Book Space» φιλοδοξεί να γίνει το νέο πολιτιστικό τοπόσημο.

Σε ένα ανανεωμένο περιβάλλον, διαμορφωμένο από τον Δήμο Αθηναίων, με δωρέαν Wi-Fi για τους επισκέπτες, ο νέος χώρος βιβλίου αποτελεί μια πρωτότυπη, ελκυστική μεταλλική κατασκευή, που στόχο έχει να αναδιατάξει την ροή της πόλης προσφέροντας έναν χώρο ανάγνωσης και συνεργασίας με νέα δυναμική.

Ο σχεδιασμός της είναι εμπνευσμένος από την αθηναϊκή Αγορά, με τις κλασικές στοές και τα προστώα.

Στη δυαδική του ουσία, τη φυσική και την ψηφιακή, το Athens Book Space στοχεύει να είναι ο πρώτος κόμβος στην Ελλάδα που εστιάζει στην ανάγνωση και σε συναφείς δραστηριότητες, είτε για απομόνωση είτε για διασύνδεση.

Το Athens Book Space είναι αρχιτεκτονική για τα κοινά τόσο με τη φυσική όσο και με την ψηφιακή έννοια. Εδράζεται σε ένα σύνολο εννοιών που περιλαμβάνουν την ελληνικότητα μέσω της αρχετυπικής μεσογειακής αρχιτεκτονικής, την ανοικτότητα και την κομβικότητα, τη δυνατότητα ανάπτυξης συνδέσμων μεταξύ ατόμων, θεσμών και χώρων.

Συνδυάζει τη «μνημειακότητα» μιας βιβλιοθήκης της πόλης με την ευελιξία και προσαρμοστικότητα που στοχεύει να διαταράξει τα νερά της πόλης προσφέροντας έναν νέο χώρο ανάγνωσης και συνεργασίας.

Φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν χώρο σύγκλισης των διαφορετικών ρευμάτων γύρω από το βιβλίο με κύριο στόχο την ενθάρρυνση της αναγνωστικής κουλτούρας είτε στο έντυπο είτε στο ηλεκτρονικό βιβλίο.

Ως ένας πόλος με κέντρο το βιβλίο είναι σχεδιασμένος να λειτουργεί βιώσιμα μέσω της χρήσης, της επισκεψιμότητας και της επανάχρησης και για το λόγο αυτό προσφέρει δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο για τους αναγνώστες και τους επισκέπτες του. Στόχος του Δήμου Αθηναίων ειναι το Athens Book Space να συμβάλει δυναμικά στην ανάδειξη του Πάρκου ως ζωντανού διαδραστικού πολιτιστικού κόμβου στην περιοχή.

Εγκατεστημένο στη βορειοδυτική πλευρά του Πάρκου Ελευθερίας, σε ένα κομβικό αλλά και ιστορικό σημείο της Αθήνας επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, ακριβώς στη στάση του μετρό Μέγαρο Μουσικής είναι εύκολα προσβάσιμο με τα ΜΜΜ αλλά και με τα πόδια από το κέντρο της πόλης.

Ευκαιρία για βόλτα λοιπόν αύριο στο πανέμορφο νέο πολιτιστικό τοπόσημο της Αθήνας!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ