Life in Athens

Ο δήμος Αθηναίων ενώνει τις δυνάμεις του με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. για μια πιο καθαρή πόλη

Συναυλία με τους ONIRAMA στο Σεράφειο, με το πιο πρωτότυπο εισιτήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δήμος Αθηναίων: Ενώνει δυνάμεις με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. - Συναυλία ONIRAMA στο Σεράφειο με το πιο πρωτότυπο εισιτήριο, μια μικρή συσκευή προς ανακύκλωση
Ο δήμος Αθηναίων ενισχύει την προσπάθειά του για μια πιο πράσινη, βιώσιμη, καθαρή πόλη © Unsplash

Δήμος Αθηναίων: Ενώνει δυνάμεις με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.- Συναυλία ONIRAMA στο Σεράφειο με το πιο πρωτότυπο εισιτήριο, μια μικρή συσκευή προς ανακύκλωση

Ο δήμος Αθηναίων ενισχύει την προσπάθειά του για μια πιο πράσινη, βιώσιμη, καθαρή πόλη, με σεβασμό στους δημότες και στους επισκέπτες της, προχωρώντας σε απευθείας συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. ­H συνεργασία αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των δημοτών της Αθήνας να ανακυκλώνουν τις συσκευές τους, παρέχοντας επιπλέον κάδους συλλογής ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, σε δημοτικά σημεία.

Παράλληλα, η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. θα αναλάβει τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών ημερίδων για την εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου Αθηναίων σε θέματα ασφάλειας και διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, με κοινό σκοπό την καλλιέργεια κουλτούρας ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών, ο Δήμος Αθηναίων και η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. θα διοργανώσουν εκδηλώσεις με στόχο την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Ξεκινώντας από την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στις 21.00, διοργανώνεται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων μία μεγάλη συναυλία με το μουσικό συγκρότημα ONIRAMA (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144 – ώρα προσέλευσης 20:00). Η είσοδος για τους θεατές εξασφαλίζεται με τον πιο πρωτότυπο τρόπο: Φέρνοντας για ανακύκλωση μια μικρή ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή.

«Στον Δήμο Αθηναίων, υποστηρίζουμε κάθε συνεργασία και κάθε δράση που συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για το περιβάλλον. Η συνεργασία μας με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. είναι μία ακόμη ενέργεια που μάς φέρνει πιο κοντά στους στόχους μιας βιώσιμης και ανθρώπινης πόλης. Ήδη, στην Αθήνα, έχουμε διπλασιάσει τα ποσοστά ανακύκλωσης και συνεχίζουμε για να πετύχουμε ακόμη μεγαλύτερους στόχους. Καλούμε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να έρθουν στην πρώτη προγραμματισμένη εκδήλωση στο Σεράφειο, φέρνοντας μαζί μία συσκευή για ανακύκλωση. Το μήνυμα περνά, πλέον, από τον συμβολισμό στην πράξη», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Δήμος Αθηναίων: Ενώνει δυνάμεις με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. - Συναυλία ONIRAMA στο Σεράφειο με το πιο πρωτότυπο εισιτήριο, μια μικρή συσκευή προς ανακύκλωση

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, Νίκος Αβραμίδης, τόνισε: «Η ανακύκλωση είναι για εμάς τρόπος ζωής και ήδη έχουμε κάνει μεγάλα βήματα για αυτό. Ο Δήμος της Αθήνας είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που καλύπτει το σύνολο των ροών ανακύκλωσης σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Θέλουμε να κινητοποιήσουμε τους πολίτες της Αθήνας να ανακυκλώνουν όλο και περισσότερο και να δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε ό,τι μπορεί να αποκτήσει δεύτερη ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. για να δώσουμε την ευκαιρία στις Αθηναίες και τους Αθηναίους να εντάξουν και την ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στις καθημερινές τους συνήθειες για ένα βιώσιμο μέλλον».

Ο κ. Μάριος Ιντζελέρ, Διευθύνων Σύμβουλος της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. σημείωσε: «Κοινός μας στόχος να μην υπάρχει καμία ηλεκτρική συσκευή χωρίς σωστή περιβαλλοντική διαχείριση. Ποτέ σε λάθος κάδο ή στην άκρη του δρόμου».

Πληροφορίες στο www.electrocycle.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ