Life in Athens

Αthens City Festival του Δήμου Αθηναίων: Όλα τα highlights έως τις 26 Μαΐου

Aπό το απολαυστικό Greek Cinema Nights και τις μοναδικές Chórεs Live στο Βυζαντινό Μουσείο μέχρι την μουσική δράση Flowers in the Garden

62222-137653.jpg
A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Greek Cinema Nights

Αthens City Festival του Δήμου Αθηναίων: Τα highlights έως τις 26 Μαΐου

«Εσένα ποια είναι η αγαπημένο σου δράση στην μεγάλη γιορτή του Δήμου Αθηναίων;», αυτή είναι η φράση που ακούω από την Πρωτομαγιά μέχρι σήμερα από τους κολλητούς στο Athens City Festival και η απάντηση μου είναι πως «συνέχεια αλλάζω γνώμη». Απεριόριστα χειροκροτήματα, χαμόγελα τριγύρω, χιλιάδες αθηναϊκές οικογένειες, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, ερωτευμένα ζευγάρια χέρι χέρι, συμμετέχουν σε περισσότερες από 250 δράσεις και στις 129 γειτονιές της Αθήνας και αυτήν την εβδομάδα απoλαμβάνουν event με μπόλικη μουσική, χορό και τέχνη γεμίζοντας τις στοές και τους δρόμους της πόλης.

1ο Προσβάσιμο Hip Hop Festival

Στα highlights της εβδομάδας έως τις 26 Μαΐου, ο ραδιοφωνικός σταθμός best 92,1 που γιόρτασε τα 21 του χρόνια με ένα μεγάλο πάρτυ στο Σεράφειο, οι Cool Crips που διοργάνωσαν το πρώτο προσβάσιμο χιπ -χοπ φεστιβάλ στην Τεχνόπολη και η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, η οποία πλημμύρισε για άλλη μια χρονιά με κόσμο έτοιμο να χορέψει υπό τους ήχους των Street Outdoors. Στο Σύνδεσμο Ελλήνων Αρχαιολόγων παιδιά κι έφηβοι είδαν ταινίες ενώ η Πλατεία Δεξαμενής έγινε το σκηνικό για μια μοναδική τζαζ συναυλία από τον Μιχάλη Καλκάνη και η στοά του Αττάλου με το εντυπωσιακό μήκος των 120 μέτρων και τις διπλές σειρές από κίονες, αποτέλεσε ένα μοναδικό σκηνικό. Οι επιλογές... αμέτρητες!

Παρακάτω σου έχουμε αναλυτικά τα highlights:

Αthens City Festival του Δήμου Αθηναίων: Τα highlights έως τις 26 Μαΐου

Greek Cinema Nights εως τις 26 Μαΐου, Πάρκο Ελευθερίας
Καλοκαίρι στην Αθήνα σημαίνει θερινό σινεμά! 4 ελληνικές ταινίες – 4 προβολές κάτω από τον ουρανό της Αθήνας. Κάτω από τα αστέρια, πάνω στο γρασίδι, ένα πολύχρωμο κοινό είναι έτοιμο να ταξιδέψει μέσα από την οθόνη, στη μαγεία της 7ης τέχνης, αλά ελληνικά.

Chórεs Live στο Βυζαντινό Μουσείο, 24 Μαΐου, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
O Athens Voice Radio 102.5 και το Athens City Festival παρουσιάζουν το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chórεs, σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 στο Βυζαντινό ΜουσείοΤο γυναικείο φωνητικό σύνολο Chórεs, παρουσιάζει ένα δυναμικό πολυφωνικό πρόγραμμα, όπου περίφημες χορωδιακές διασκευές παραδοσιακών μελωδιών, από όλες τις γωνιές του ελληνισμού, συμπλέκονται με νέες μεταγραφές δημοτικών τραγουδιών, γραμμένες ειδικά για το σύνολο από διακεκριμένους σύγχρονους συνθέτες. Οι Chórεs προσεγγίζουν το πολυσυλλεκτικό αυτό ρεπερτόριο με τη φρέσκια και αντισυμβατική ματιά που χαρακτηρίζει τη σταθερά ανερχόμενη πορεία του μοναδικού αυτού συνόλου, φωτίζοντας το παραδοσιακό μουσικό υλικό με σύγχρονους, απροσδόκητους τρόπους και αναδεικνύοντας τις ξεχωριστές φωνητικές και κινησιολογικές ικανότητες των μελών τους.

Chórεs Live

To Release Athens πάει Ερμού, 24 - 31 Μαΐου Πεζόδρομος Ερμού
Η ομάδα του Release δεν θα μπορούσε να λείπει από το μεγάλο φεστιβάλ της πόλης, το Athens City Festival. Από τις 22 Μαΐου και έως και τις 3 Ιουνίου, η πεζόδρομος της Ερμού αποκτά ένα μοναδικό μουσικό χώρο από όπου αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και καταξιωμένοι μουσικοί, παρουσιάζουν τη δουλειά τους, διασκεδάζοντας πιστούς οπαδούς και τυχαίους περαστικούς, δίνοντας το στίγμα μιας πόλης που πάντα έχει κάτι να προσφέρει.

Street Outdoors
Athens City Festival '23 Weeks 2 & 3 Recap

Marios Strofalis Quartet & Ειρήνη Τουμπάκη: Έρωτας ταξιδευτής, 25 Μαΐου, Άλσος Παγκρατίου
H τραγουδίστρια Ειρήνη Τουμπάκη και ο συνθέτης Μάριος Στρόφαλης παρουσιάζουν τη νέα τους επιτυχία “Έρωτας φυγάς” διανθισμένη με τραγούδια αγάπης από το νέο τους άλμπουμ με τίτλο “Ένας μυστικός κήπος”, καθώς και άλλα ερωτικά τραγούδια με άρωμα Πόλης και Σμύρνης. Επίσης, το σχήμα μουσικής δωματίου του πιανίστα και συνθέτη κινηματογράφου με το έντονο μεσογειακό στίγμα αποδίδει τις πρωτότυπες συνθέσεις του Mάριου Στρόφαλη, από τις συλλογές European Taxim I & II.

Marios Strofalis Quartet & Ειρήνη Τουμπάκη

Yucatan στον Πεζόδρομο Κοτοπούλη στην Ομόνοια, 26 Μαΐου, Πεζόδρομος Μαρίκας Κοτοπούλη
Η ομάδα Yucatan έχει συνδέσει το όνομά της με μερικά από τα πιο εντυπωσιακά party στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες από κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα επιμελείται όλα τα concepts με απόλυτη λεπτομέρεια, συνδυάζοντας μουσική, τέχνη και παράδοση. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μετατρέπουν το δικό τους lifestyle σε τάση και έναν must-go προορισμό όλων των φαν της ηλεκτρονικής μουσικής. Η ομάδα ανεβαίνει στο “άρμα” του Athens City Festival, μοιράζεται την ίδια φιλοσοφία και μεταμορφώνει τον πεζόδρομο της Μαρίκας Κοτοπούλη στην Ομόνοια, σε ένα υπαίθριο club με υπέροχη μουσική και καταπληκτικό vibe.

Yucatan

Flowers in the Garden, 26 Μαΐου, Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων
Ο κήπος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στον πεζόδρομο της Ερμού θα συγκεντρώσει μερικές από τις πιο αγαπημένες, γυναικείες ραδιοφωνικές φωνές της πόλης σε ένα girl power event. Το soundtrack της βραδιάς θα περιλαμβάνει μουσικά διαμάντια του χθες, επιτυχίες του σήμερα αλλά και κομμάτια που θα μας κάνουν να χορέψουμε στο μέλλον.

Το Athens Voice Radio 102.5 είναι χορηγός επικοινωνίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.