Life in Athens

Athens City Festival: «πιάσε» την άνοιξη στην πόλη

Η μεγάλη μαγιάτικη γιορτή του Δήμου Αθηναίων επιστρέφει με περισσότερες από 200 εκδηλώσεις στο κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 869
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Athens City Festival: Ποδηλατοβόλτα σε μουσεία και γκαλερί
Athens City Festival: Ποδηλατοβόλτα σε μουσεία και γκαλερί

Athens City Festival: οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ από τον Δήμο Αθηναίων τον Μάιο 2023

Θα περιηγηθούμε από… τη Γη στον Ουρανό μέσα από τα μονοπάτια του Πικιώνη στους δυτικούς λόφους της Ακρόπολης και τον φακό του ιστορικού τηλεσκοπίου Δωρίδη του Εθνικού Αστεροσκοπείου (στις 4/5). Θ’ ανακαλύψουμε στην υπόγεια Αθήνα μπαίνοντας σε καταφύγια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κατακόμβες με αρχαία υδραγωγεία κι ερείπια ρωμαϊκών λουτρών αλλά και σε παλιές γαλαρίες κάτω από τους πιο κεντρικούς δρόμους όπου κυλούν ακόμα πηγές και ρέματα (στις 7 και 21/5). Θ’ αράξουμε στην Τοσίτσα, στην είσοδο του Επιγραφικού Μουσείου, με μουσικές, νοστιμιές, κοκτέιλ, αναγνώσεις και δρώμενα (στις 14/5). Θα ταξιδέψουμε στον κόσμο του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου αραχτοί στα γρασίδια του Πάρκου Ελευθερίας (στις 22-25/5).

Athens City Festival: κινηματογραφικές προβολές στο Πάρκο Ελευθερίας
Athens City Festival: κινηματογραφικές προβολές στο Πάρκο Ελευθερίας

Θα ακούσουμε τις δραστήριες Chores, το συγκρότημα που συνοδεύει και επιβλέπει η Μαρίνα Σάττι, στον υπέροχο κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (στις 24/5). Θα γυρίσουμε πίσω στο χρόνο περπατώντας γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στην εποχή που στην γειτονιά θα έβρισκες ένα αμπέλι και τη λέσχη των Βαυαρών στρατιωτών αλλά και στα χρόνια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (στις 27/5). Δεν θα λείψουν, όμως, και οι συναντήσεις με skateboarders σε διαγωνιστική διάθεση στην πλατεία Κοτζιά (στις 27/5), για γευσιγνωσίες παγωτού στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (στις 28/5) και για Street Outdoors Party στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού, με μπόνους τη μοναδική θέα στην πόλη (στις 28/5). Ναι, το Athens City Festival, η μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή του Δήμου Αθηναίων, επιστρέφει και φέτος τον Μάιο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με δράσεις πολιτισμού, ψυχαγωγίας, αθλητισμού και γαστρονομίας για μεγάλους και μικρούς. Η αυλαία ανεβαίνει την Πρωτομαγιά με πικ νικ στην Ακαδημία Πλάτωνος, φυσικά με μουσική, εκπαιδευτικά εργαστήρια και δραστηριότητες για τα παιδιά.

Το Athens Voice Radio 102.5 είναι χορηγός επικοινωνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ