Life in Athens

Η σύντομη ιστορία του φοίνικα στην Πανεπιστημίου

Από τα εγκαίνια στη μεταφύτευση και την επόμενη ημέρα της ιστορικής οδού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φοίνικες στην Πανεπιστημίου
© George Vitsaras / SOOC

Μεγάλος Περίπατος: Η σύντομη ιστορία του φοίνικα στην Πανεπιστημίου - Τα εγκαίνια, η μεταφύτευση και η επόμενη ημέρα της οδού

Από την οδό Πανεπιστημίου απομακρύνονται οι φοίνικες που είχαν τοποθετηθεί στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου.

Εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν νωρίς το πρωί την απαιτητική επιχείρηση αφαίρεσης των εξωτικών δέντρων από την κεντρική οδό της πρωτεύουσας.

Φοίνικες στην Πανεπιστημίου
© Eurokinissi/Βασίλης Ρεμπάπης

Τα εντυπωσιακά εγκαίνια

Στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου, η εικόνα της Πανεπιστημίου άλλαξε από τις 14 Ιουνίου του 2020, όταν και δημιουργήθηκε ο ποδηλατόδρομος μήκους 900 μέτρων ο οποίος καλύπτει μία από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας.

Ταυτόχρονα, διαμορφώθηκε ένας πεζόδρομος, ο οποίος κάλυψε δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας, μήκους 900 μέτρων και συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ. Την ίδια εποχή δημιουργήθηκε μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σε μία από τις υφιστάμενες λωρίδες, ώστε να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος της διαδρομής των Μέσων, να αυξηθεί ο αριθμός των δρομολογίων τους και να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών ανά δρομολόγιο.

Μέσα στην ολική αναμόρφωση της οδού, εντάχθηκε και η διακόσμησή της με αρκετούς φοίνικες κατά μήκους της προκειμένου να είναι πιο φιλική προς τους επισκέπτες και να μη φαίνεται ως ένας απλός δρόμος. Οι φοίνικες παρέμειναν σχεδόν τρία χρόνια και αναμένεται να αντικατασταθούν σύντομα.

Φοίνικες στην Πανεπιστημίου
© Eurokinissi/Βασίλης Ρεμπάπης

Και τώρα, τι;

Οι φοίνικες, 22 στο σύνολό τους, θα απομακρυνθούν από την Πανεπιστημίου με τη μέριμνα γεωπόνων για να ολοκληρωθούν τα έργα του Μεγάλου Περιπάτου. Η αφαίρεσή τους γίνεται με μεγάλη προσοχή και τη συμμετοχή των γεωπόνων, μπαίνει λινάτσα στη ρίζα τους, και, σύμφωνα με τους υπαλλήλους του Δήμου, θα πάνε για μεταφύτευση άμεσα. Αυτές οι εργασίες αφαίρεσης των φοινίκων θα συνεχιστούν για τις επόμενες 3-4 μέρες.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα συμβεί με αυτούς τους φοίνικες τώρα.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων, θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο στο Γουδί, όπως και θα ξαναφυτευτούν. Μελλοντικά, ωστόσο, θα επιστρέψουν στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να φυτευτούν σε διάφορα σημεία.

Απομακρύνουν τους φοίνικες από το κέντρο της Αθήνας για τον μεγάλο περίπατο | OPEN TV

Η επόμενη ημέρα της Πανεπιστημίου

Εκεί που σήμερα βρίσκονται οι φοίνικες, είχε κανονικά χαραχθεί το δοκιμαστικό κομμάτι του Μεγάλου Περιπάτου και τα εντυπωσιακά δέντρα δεν θα έμεναν εξ αρχής για πολύ επί της οδού. Κι αυτό διότι δεν είχαν αγοραστεί για εκεί, αλλά για να φυτευτούν σε διάφορες πλατείες της Αθήνας.

Η επόμενη ημέρα της Πανεπιστημίου βάσει του νέου πλάνου του Δήμου θα φέρει πλατάνια τα οποία θα φυτευτούν κατά μήκος της.

Φοίνικες στην Πανεπιστημίου
© Eurokinissi/Βασίλης Ρεμπάπης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ