Life in Athens

Άνθισαν τα μωβ δέντρα της Αθήνας

Δίνουν μια νότα ανοιξιάτικης χαράς προσδίδοντας μια ξεχωριστή μωβ πινελιά στους γκρίζους δρόμους

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κουτσουπιά, Αθήνα.
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Κουτσουπιές: Τα μωβ φυλλοβόλα δέντρα που ανθίζουν την Άνοιξη 

Μπορεί να τα δείτε σε διάφορους δρόμους της πόλης, σε κάποια σημεία της Θεμιστοκλέους, της Αμαλίας, της Συγγρού, της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Δίνουν μια νότα ανοιξιάτικης χαράς προσδίδοντας μια ξεχωριστή μωβ πινελιά στους γκρίζους δρόμους. Άλλα ανθίζουν λίγο πιο νωρίς, άλλα πιο αργά. Είτε διασχίζετε πάντως μέσα στον Απρίλιο γρήγορα τις κεντρικές λεωφόρους, είτε απλώς κάνετε ένα περίπατο στον κέντρο της Αθήνας αυτή την εποχή δύσκολο να μην συναντήσετε στην βόλτα σας αυτά τα ανθισμένα δέντρα που φωνάζουν, ότι η άνοιξη έχει καταφτάσει για τα καλά.

Το ξεχωριστό τους χρώμα φιγουράρει σε διάσπαρτα σημεία της πόλης. Τα είδαμε στο πάρκο Αντήνορος και Ιοφώντος στο Παγκράτι, αλλά και σε πολλά ακόμη πάρκα και πλατείες της Αθήνας. Το όνομά τους; Κουτσουπιές. Ξεχωρίζουν κάθε άνοιξη για τα πυκνά μωβ άνθη τους. Τα φυλλοβόλα αυτά δέντρα φτάνουν σε ύψος τα πέντε μέτρα ενώ η περίοδος ανθοφορίας τους είναι από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου. Έτσι ένας περίπατος στην Αθήνα αυτή την εποχή ίσως φέρει μπροστά σας αυτήν ξεχωριστή μωβ παλέτα με τα πλούσια ανθισμένα κλαδιά.

Άνθισαν τα μωβ δέντρα της Αθήνας

Την εντυπωσιακή κουτσουπιά την συναντάμε συχνά σε κήπους, πεζοδρόμια και πάρκα ενώ εξαιτίας της πλούσιας ανθοφορίας της, θεωρείται εξαιρετικό καλλωπιστικό δένδρο.

Εκατοντάδες κουτσουπιές που βρίσκονται διάσπαρτες στους δρόμους της πόλης, τραβούν τα βλέμματα με την εντυπωσιακή τους θέα. Στολίζουν διάφορα σημεία του κέντρου, ακόμα περισσότερο την περίοδο της άνοιξης καθώς τότε ανθίζουν. Πόσες κουτσουπιές όμως μπορούμε να βρούμε σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας;

Άνθισαν τα μωβ δέντρα της Αθήνας

Στην Αμαλίας συναντάμε 45 κουτσουπιές, στην Αγίου Κωνσταντίνου 20, στην Αγνάντων 12, στην Αριστίππου 10, στην Διονυσίου Αεροπαγίτου 7, στην  Δεινοκράτους 30, στην Θεμιστοκλέους 12, στην Συγγρού 25, στην Καματερού 13, στην Μαυρομματαίων 7 και σίγουρα αν βολτάρετε στην πόλη κάποια στιγμή θα τραβήξει το βλέμμα σας κάποιο φουντωτό μωβ σύννεφο από άνθη και κλαδιά θυμίζοντας ακόμα και στους πιο ξεχασιάρηδες ότι η πιο όμορφη εποχή το χρόνου είναι πλέον εδώ. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ