- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άνθισαν τα μωβ δέντρα της Αθήνας
Δίνουν μια νότα ανοιξιάτικης χαράς προσδίδοντας μια ξεχωριστή μωβ πινελιά στους γκρίζους δρόμους
Κουτσουπιές: Τα μωβ φυλλοβόλα δέντρα που ανθίζουν την Άνοιξη
Μπορεί να τα δείτε σε διάφορους δρόμους της πόλης, σε κάποια σημεία της Θεμιστοκλέους, της Αμαλίας, της Συγγρού, της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Δίνουν μια νότα ανοιξιάτικης χαράς προσδίδοντας μια ξεχωριστή μωβ πινελιά στους γκρίζους δρόμους. Άλλα ανθίζουν λίγο πιο νωρίς, άλλα πιο αργά. Είτε διασχίζετε πάντως μέσα στον Απρίλιο γρήγορα τις κεντρικές λεωφόρους, είτε απλώς κάνετε ένα περίπατο στον κέντρο της Αθήνας αυτή την εποχή δύσκολο να μην συναντήσετε στην βόλτα σας αυτά τα ανθισμένα δέντρα που φωνάζουν, ότι η άνοιξη έχει καταφτάσει για τα καλά.
Το ξεχωριστό τους χρώμα φιγουράρει σε διάσπαρτα σημεία της πόλης. Τα είδαμε στο πάρκο Αντήνορος και Ιοφώντος στο Παγκράτι, αλλά και σε πολλά ακόμη πάρκα και πλατείες της Αθήνας. Το όνομά τους; Κουτσουπιές. Ξεχωρίζουν κάθε άνοιξη για τα πυκνά μωβ άνθη τους. Τα φυλλοβόλα αυτά δέντρα φτάνουν σε ύψος τα πέντε μέτρα ενώ η περίοδος ανθοφορίας τους είναι από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου. Έτσι ένας περίπατος στην Αθήνα αυτή την εποχή ίσως φέρει μπροστά σας αυτήν ξεχωριστή μωβ παλέτα με τα πλούσια ανθισμένα κλαδιά.
Την εντυπωσιακή κουτσουπιά την συναντάμε συχνά σε κήπους, πεζοδρόμια και πάρκα ενώ εξαιτίας της πλούσιας ανθοφορίας της, θεωρείται εξαιρετικό καλλωπιστικό δένδρο.
Εκατοντάδες κουτσουπιές που βρίσκονται διάσπαρτες στους δρόμους της πόλης, τραβούν τα βλέμματα με την εντυπωσιακή τους θέα. Στολίζουν διάφορα σημεία του κέντρου, ακόμα περισσότερο την περίοδο της άνοιξης καθώς τότε ανθίζουν. Πόσες κουτσουπιές όμως μπορούμε να βρούμε σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας;
Στην Αμαλίας συναντάμε 45 κουτσουπιές, στην Αγίου Κωνσταντίνου 20, στην Αγνάντων 12, στην Αριστίππου 10, στην Διονυσίου Αεροπαγίτου 7, στην Δεινοκράτους 30, στην Θεμιστοκλέους 12, στην Συγγρού 25, στην Καματερού 13, στην Μαυρομματαίων 7 και σίγουρα αν βολτάρετε στην πόλη κάποια στιγμή θα τραβήξει το βλέμμα σας κάποιο φουντωτό μωβ σύννεφο από άνθη και κλαδιά θυμίζοντας ακόμα και στους πιο ξεχασιάρηδες ότι η πιο όμορφη εποχή το χρόνου είναι πλέον εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια περιοχή 650 στρεμμάτων γύρω από την Ακρόπολη
Cult, chic, καύσωνας και ένα κρουαζιερόπλοιο στην Ανταρκτική
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, από τις 19:00 έως τις 23:00
Δείτε εικόνες από την «καθαρή» από αυτοκίνητα πρωτεύουσα
Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται οι παρεμβάσεις οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης
Έπειτα από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
Αν μείνεις στην πρωτεύουσα μόνο εσύ και ο Τσίου, σου βρήκαμε όλα όσα μπορείς να δεις και να κάνεις
Ένα μονοπάτι οδηγεί σε ένα κρυφό επίνειο με κρυστάλλινα νερά, 50 λεπτά από το κέντρο της πόλης
Φυτεύτηκαν 220 δέντρα και 1.200 θάμνοι με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών
Δωρεάν εκδηλώσεις, μουσεία, παραλίες, πεζοπορίες, φαγητό και μοναδικές εμπειρίες στην Αττική
Πάνω από 20 παρεμβάσεις σε σχολεία και δημοτικές παρεμβάσεις
Έργο 300.000 ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής - Έτοιμο για τη νέα σεζόν.
Φέρνει στην καρδιά της πόλης την ατμόσφαιρα ενός σύγχρονου παραθαλάσσιου resort
Η Στοά διαθέτει όλα τα στοιχεία για να γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα spots της πόλης.
Ένα από τα τελευταία κτίρια των παλιών διοδίων της Αθήνας
Από την Πετρούπολη μέχρι τη Δραπετσώνα και τη Χασιά, οι πιστοί του είδους αυξάνονται θεαματικά
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά τη δωρεά ιδιώτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.