Life in Athens

Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου με πειράματα, παιχνίδια και προβολές

Βεγγαλικά πειράματα, κυνήγι χαμένου θησαυρού αλλά και κατασκευές σε γιορτινό κλίμα

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλανητάριο Ιδρύματος Ευγενίδου
Πλανητάριο Ιδρύματος Ευγενίδου

Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου: εκπαιδευτικές παραστάσεις, science show και εργαστήρια για τα παιδιά

Πώς συμβαίνει μία έκρηξη; Γιατί τα βεγγαλικά κάνουν έντονο κρότο; Τι μορφή θα μπορούσε να έχει ένα πασχαλινό επιτραπέζιο παιχνίδι; Πώς βρίσκεις έναν κρυμμένο θησαυρό στην ψηφιακή εποχή; Με διαδραστικά παιχνίδια και μια σειρά προβολών «τρέχει» η πασχαλινή περίοδος στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Παρέα με τα πιτσιρίκια σας (ηλικίας άνω των 6 ετών) μπορείτε να ανακαλύψετε την Επιστήμη των Βεγγαλικών μέσα από πειράματα και να αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις γύρω από το τι είναι η καύση, πώς συμβαίνει μία έκρηξη και γιατί τα βεγγαλικά ακούγονται τόσο ηχηρά.

Operation rabbit στο Πλανητάριο

Σε πασχαλινό κλίμα και το εργαστήριο Operation Rabbit περιμένει τα παιδιά άνω των 10 ετών για να κατασκευάσουν με led, καλώδια, μπαταρίες και buzzers τη δική τους πασχαλινή παραλλαγή του δημοφιλούς επιτραπέζιου παιχνιδιού «Οι μικροί γιατροί». Στο τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα πάρουν μαζί τους την κατασκευή τους για παιχνίδι και στο σπίτι.

Αν, πάλι, στην παρέα κυκλοφορούν πιτσιρίκια ηλικίας από 9 έως 12 ετών με διάθεση για κυνήγι θησαυρού, η επιστημονική ομάδα του UTECH LAB έχει δημιουργήσει μία ιστορία πασχαλινής αναζήτησης με τίτλο Ψάχνοντας την Ίστερ. Τα παιδιά καλούνται να βρουν ένα χαμένο… προβατάκι λύνοντας γρίφους και κρυπτογραφημένα μηνύματα και να δημιουργήσουν ένα 2D animation video δίνοντας ζωή στους χαρακτήρες της ιστορίας.

"Ψάχνοντας την Ίστερ" στο Πλανητάριο

Ονειρεύεστε ταξίδια στο διάστημα; Αυτή η περίοδος είναι μια καλή ευκαιρία για να παρακολουθήσετε τις εκπαιδευτικές παραστάσεις του Ψηφιακού Πλανηταρίου, που από τον Ιούνιο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου θα παραμείνει κλειστό για να προχωρήσει σε αναβάθμιση των τεχνικών συστημάτων του. Την στιγμή που η ανθρωπότητα προσεγγίζει και πάλι το φεγγάρι με νέες διαστημικές αποστολές, στη θόλο του, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, παρουσιάζονται οι προβολές « Ταξίδι στο Γαλαξία», «Το Κέντρο του Κόσμου», «Η Ιστορία της Γης» και «Ο θάνατος των Δεινοσαύρων» που επιχειρούν να δώσουν απαντήσεις στα πιο γοητευτικά ερωτήματα που συνεχώς θέτει ο άνθρωπος κοιτώντας τα άστρα. Παράλληλα, συνεχίζονται και οι ταινίες για μικρότερα παιδιά (άνω των 5 ετών) «Μαγικός Πλανήτης» και «Lucia».

Σημειωτέον ότι με την επαναλειτουργία του αναβαθμισμένου πλανηταρίου τη νέα σεζόν περιμένουμε σε πρώτη προβολή και την τελευταία ταινία που επιμελήθηκε ο εκλιπών επίτιμος διευθυντής του Διονύσης Σιμοπούλος, με μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, για τη σχέση του ανθρώπου με τον Γαλαξία.

Για online κρατήσεις σε όλες τις παραστάσεις του Πλανηταρίου και τα πειράματα μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο https://eticket.eef.edu.gr/app/#/welcome. Σχετικά με τα εργαστήρια γίνονται τηλεφωνικές κρατήσεις στο 210- 9469 641 (Δευτ-Παρ 9:30-16:30).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ