Life in Athens

Ένα ξεχωριστό τρένο βολτάρει στον Άλιμο

Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων επιστρέφει το αγαπημένο τρένο μεγάλων και μικρών

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το τρένο του Αλίμου.

«Άλιμος Εξπρές»: Το τρένο κάνει βόλτες στους δρόμους του Αλίμου με αφορμή τις απόκριες 

Τα τρένα πάντα ομορφαίνουν τις πόλεις δίνοντας μια αίσθηση ταξιδιού και απόδρασης, ακόμα και αν τα βαγόνια τους τριγυρίζουν αποκλειστικά στον αστικό χώρο. Το τρένο «Άλιμος Εξπρές» βολτάρει αυτές τις μέρες στους δρόμους του Αλίμου προσφέροντας χαρά στους επιβάτες, μικρούς και μεγάλους, αλλά ακόμα και σε όσους απλώς το βλέπουν να περιηγείται σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Άλλωστε οι διαδρομές με το τρένο έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας. Είτε λόγω των κινηματογραφικών ταινιών, που μας ταξιδεύουν νοερά σε ατμοσφαιρικούς σταθμούς, είτε λόγω των παιδικών αναμνήσεων στις οποίες σχεδόν πάντα πρωταγωνιστεί ένα τρένο, σε κάθε περίπτωση τα βαγόνια φέρνουν στη συνείδησή μας, εικόνες νοσταλγίας και ταξιδιωτικής χαράς.

Στην πόλη του Αλίμου τις τελευταίες μέρες έχει επιστρέψει, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων το αγαπημένο τρένο μεγάλων και μικρών, προσφέροντας ξέφρενες βόλτες και δρομολόγια σε διάφορα σημεία της πόλης. Η αφετηρία βρίσκεται στην πλατεία Καραϊσκάκη, από όπου ξεκινούν τα κυκλικά δρομολόγια καταλήγοντας, αφού ολοκληρωθεί η περιήγηση στο ίδιο σημείο.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου που θα βολτάρει το τρένο, είναι 10:30 – 14:30 και 16:30 – 19:40, ενώ η συμμετοχή στις βόλτες με το Άλιμος Εξπρές είναι δωρεάν.

Και μόνο η εικόνα ενός τρένου, γεμάτο κέφι, στην πόλη, δίνει αφορμή για χαμόγελα. Για κάποιους ίσως είναι τα εναλλασσόμενα τοπία που "τρέχουν" παράλληλα με τα βαγόνια του τρένου, για κάποιους άλλους η ξεχωριστή διάθεση που δημιουργούν οι χαιρετισμοί από τα παράθυρα του βαγονιού. Σε κάθε περίπτωση, το τρένο προσφέρει ιδιαίτερα συναισθήματα στο μυαλό και την καρδιά, δίνοντας χαρά ακόμα και όταν μας προσπερνά απρόσμενα στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ