- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποκριά 2023: Πιάσε τον Καρνάβαλο κι αμόλα καλούμπα
Τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα το τελευταίο τριήμερο
Αποκριά-Κούλουμα 2023: οι εκδηλώσεις για το τελευταίο τριήμερο από τον Δήμο Αθηναίων και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Αποκριά κορυφώνεται με μουσικές, δημιουργικές δραστηριότητες και χαρταετούς. Το Σάββατο στην Τεχνόπολη το πρόγραμμα υπόσχεται από το πρωί εικαστικά εργαστήρια για τους μικρούς μασκαράδες, κυνήγι θησαυρού και bubble-parade κι από το μεσημέρι έως το βράδυ συναυλιακό σερί με τους Locomondo, Σπύρο Γραμμένο, Polkar και Τόνι Σφήνο. Αν, βέβαια, το μεσημέρι σε βρει στην Πλάκα, τα Πετράλωνα ή τα Πατήσια δεν αποκλείεται να πέσεις πάνω σε λευκαδίτικες μαντολινάτες αλλά και κρουστούς με βραζιλιάνικο ρεπερτόριο.
Αποκριά και ντίσκο πάνε για σένα πακέτο; Την Κυριακή στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (18:00-23:00) παίζει πάρτι με τους DJs να ανοίγουν τις δισκοθήκες τους στους σκοπούς των early70s. Για σένα, όμως, που ψηφίζεις ανοιχτό ορίζοντα σε πάρκο και θάλασσα, στις 26 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το μεσημέρι θα κυλήσει σε ρυθμούς σάμπα από τους Bloco Swingueira, ντίσκο, ποπ και funk από τη μπάντα πνευστών Hasta Brassta και ροκ εν ρολ από τους Hermaphrodite’s Child, ενώ το πρωί τα παιδιά θα μπορούν να χαρούν… κρυφτό με μάσκες, παρέα με τον εικαστικό Βασίλη Γεροδήμο στον Φάρο.
Κλασικός προορισμός, πλέον, και για τα Κούλουμα, το πάρκο του ΚΠΙΣΝ θα χορεύει φέτος (στις 12:00-15:00) στον ρυθμό του δεξιοτέχνη του βιολιού Νίκου Οικονομίδη, με την τραγουδίστρια Κυριακή Σπανού, και της Κομπανίας του Δημήτρη Κώτσικα, μαζί με τα Χάλκινα της Κοζάνης και τον τραγουδιστή Ηλία Γάκο. Ένα γλέντι με γαϊτανάκια και παραδοσιακούς χορούς (τσάμικα και πωγωνίσια, ζωναράδικα και καρσιλαμάδες, μπάλους και πυρρίχιους) που επιμελείται και παρουσιάζει ο καθηγητής εθνομουσικολογίας Λάμπρος Λιάβας και θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ2.Για τους πιστούς του Φιλοπάππου, το κάλεσμα του Δήμου Αθηναίων θα κυλήσει με αποκριάτικα από τη Δημοτική Φιλαρμονική και (από τις 12:00) γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά. Σε πάρκα και λόφους, σε πλατείες και στα κοντινά βουνά, όπου κι αν ανοίξεις καλούμπα, καλή διασκέδαση!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια περιοχή 650 στρεμμάτων γύρω από την Ακρόπολη
Cult, chic, καύσωνας και ένα κρουαζιερόπλοιο στην Ανταρκτική
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, από τις 19:00 έως τις 23:00
Δείτε εικόνες από την «καθαρή» από αυτοκίνητα πρωτεύουσα
Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται οι παρεμβάσεις οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης
Έπειτα από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
Αν μείνεις στην πρωτεύουσα μόνο εσύ και ο Τσίου, σου βρήκαμε όλα όσα μπορείς να δεις και να κάνεις
Ένα μονοπάτι οδηγεί σε ένα κρυφό επίνειο με κρυστάλλινα νερά, 50 λεπτά από το κέντρο της πόλης
Φυτεύτηκαν 220 δέντρα και 1.200 θάμνοι με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών
Δωρεάν εκδηλώσεις, μουσεία, παραλίες, πεζοπορίες, φαγητό και μοναδικές εμπειρίες στην Αττική
Πάνω από 20 παρεμβάσεις σε σχολεία και δημοτικές παρεμβάσεις
Έργο 300.000 ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής - Έτοιμο για τη νέα σεζόν.
Φέρνει στην καρδιά της πόλης την ατμόσφαιρα ενός σύγχρονου παραθαλάσσιου resort
Η Στοά διαθέτει όλα τα στοιχεία για να γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα spots της πόλης.
Ένα από τα τελευταία κτίρια των παλιών διοδίων της Αθήνας
Από την Πετρούπολη μέχρι τη Δραπετσώνα και τη Χασιά, οι πιστοί του είδους αυξάνονται θεαματικά
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά τη δωρεά ιδιώτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.