Life in Athens

Αποκριά 2023: Πιάσε τον Καρνάβαλο κι αμόλα καλούμπα

Τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα το τελευταίο τριήμερο

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 860
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Bloco Swingueira σε ρυθμούς σάμπα afro και σάμπα ρέγκε στο ΚΠΙΣΝ
Αποκριά με τους Bloco Swingueira © ΚΠΙΣΝ / Νίκος Καρανικόλας

Αποκριά-Κούλουμα 2023: οι εκδηλώσεις για το τελευταίο τριήμερο από τον Δήμο Αθηναίων και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η Αποκριά κορυφώνεται με μουσικές, δημιουργικές δραστηριότητες και χαρταετούς. Το Σάββατο στην Τεχνόπολη το πρόγραμμα υπόσχεται από το πρωί εικαστικά εργαστήρια για τους μικρούς μασκαράδες, κυνήγι θησαυρού και bubble-parade κι από το μεσημέρι έως το βράδυ συναυλιακό σερί με τους Locomondo, Σπύρο Γραμμένο, Polkar και Τόνι Σφήνο. Αν, βέβαια, το μεσημέρι σε βρει στην Πλάκα, τα Πετράλωνα ή τα Πατήσια δεν αποκλείεται να πέσεις πάνω σε λευκαδίτικες μαντολινάτες αλλά και κρουστούς με βραζιλιάνικο ρεπερτόριο.

Οι Hasta Βrassta κάνουν απόκριες στο ΚΠΙΣΝ
Οι Hasta Βrassta κάνουν απόκριες στο ΚΠΙΣΝ

Αποκριά και ντίσκο πάνε για σένα πακέτο; Την Κυριακή στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (18:00-23:00) παίζει πάρτι με τους DJs να ανοίγουν τις δισκοθήκες τους στους σκοπούς των early70s. Για σένα, όμως, που ψηφίζεις ανοιχτό ορίζοντα σε πάρκο και θάλασσα, στις 26 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το μεσημέρι θα κυλήσει σε ρυθμούς σάμπα από τους Bloco Swingueira, ντίσκο, ποπ και funk από τη μπάντα πνευστών Hasta Brassta και ροκ εν ρολ από τους Hermaphrodite’s Child, ενώ το πρωί τα παιδιά θα μπορούν να χαρούν… κρυφτό με μάσκες, παρέα με τον εικαστικό Βασίλη Γεροδήμο στον Φάρο.

Κούλουμα στου Φιλοπάππου
Κούλουμα στου Φιλοπάππου

Κλασικός προορισμός, πλέον, και για τα Κούλουμα, το πάρκο του ΚΠΙΣΝ θα χορεύει φέτος (στις 12:00-15:00) στον ρυθμό του δεξιοτέχνη του βιολιού Νίκου Οικονομίδη, με την τραγουδίστρια Κυριακή Σπανού, και της Κομπανίας του Δημήτρη Κώτσικα, μαζί με τα Χάλκινα της Κοζάνης και τον τραγουδιστή Ηλία Γάκο. Ένα γλέντι με γαϊτανάκια και παραδοσιακούς χορούς (τσάμικα και πωγωνίσια, ζωναράδικα και καρσιλαμάδες, μπάλους και πυρρίχιους) που επιμελείται και παρουσιάζει ο καθηγητής εθνομουσικολογίας Λάμπρος Λιάβας και θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ2.Για τους πιστούς του Φιλοπάππου, το κάλεσμα του Δήμου Αθηναίων θα κυλήσει με αποκριάτικα από τη Δημοτική Φιλαρμονική και (από τις 12:00) γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά. Σε πάρκα και λόφους, σε πλατείες και στα κοντινά βουνά, όπου κι αν ανοίξεις καλούμπα, καλή διασκέδαση!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ