Life in Athens

Μετρό

 Η Αθήνα, μια γειτονιά

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 500
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
78960-176384.jpg

Με τη νέα γραμμή του Μετρό η Αθήνα γίνεται μια γειτονιά.

Νέα Γραμμή 4, Άλσος Βεΐκου - Γουδή. Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα περιλαμβάνει τους εξής 14 νέους σταθμούς: Άλσος Βεΐκου (διασταύρωση Βεΐκου και Τραλλέων), Γαλάτσι (Γαλατσίου & Βεΐκου), Κυψέλη (πλατεία Κυψέλης), Δικαστήρια (Ευελπίδων & Μουστοξύδη), Λ. Αλεξάνδρας (Λ. Αλεξάνδρας και Μουστοξύδη), Εξάρχεια (πλατεία Εξαρχείων), Ακαδημία (Ακαδημίας & Σίνα), Κολωνάκι (πλατεία Κολωνακίου), Ευαγγελισμός (διασταύρωση Βασ. Σοφίας, Ριζάρη & Βασ. Κωνσταντίνου), Καισαριανή (Υμηττού & Εθν. Αντιστάσεως), Νήαρ Ηστ (Εθν. Αντιστάσεως), Ιλίσια (πλατεία Κύπρου), Ζωγράφου (πλατεία Γαρδένια) και Γουδή (πλατεία Ελευθερίας). Θα ξεκινήσει το 2016 και θα ολοκληρωθεί το 2022 και θα εξυπηρετεί καθημερινά 220.000 επιβάτες.

Επέκταση Γραμμής 3 (Πειραιάς). Το 2017 αναμένεται να παραδοθούν οι 6 νέοι σταθμοί του μετρό στον Πειραιά, που θα εντάσσονται στη Γραμμή 3. Πρόκειται για τους σταθμούς Αγία Βαρβάρα (Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου), Κορυδαλλός (πλατεία Ελευθερίας), Νίκαια (πλατεία Ελ. Βενζιέλου), Μανιάτικα (Αιτωλικού & Μαυρομιχάλη), Πειραιάς (λιμάνι, πλησίον του ΗΣΑΠ) και Δημοτικό Θέατρο (Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου). Με την επέκταση της Γραμμής 3 αναμένεται να εξυπηρετούνται επιπλέον 130.000 επιβάτες κάθε μέρα, ενώ η διαδρομή λιμάνι-αεροδρόμιο θα γίνεται σε 45 λεπτά.

Επέκταση του τραμ στον Πειραιά. Η πιο αισιόδοξη εκτίμηση για την ολοκλήρωση του έργου αναφέρει ότι η επέκταση συνολικού μήκους 5,4 χλμ. θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2015. Η επέκταση θα αρχίζει από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» και θα καταλήγει στο λιμάνι του Πειραιά με τερματικό σταθμό την Ακτή Ποσειδώνος. Η ανάπτυξη του τραμ θα γίνει με μονή γραμμή η οποία θα περνά από τις οδούς Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Βασιλέως Γεωργίου, Ακτή Ποσειδώνος και σε μονή γραμμή θα επιστρέφει προς το Νέο Φάληρο, από τις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως και Ομηρίδου Σκυλίτση. Οι νέες στάσεις θα είναι 12 και περίπου 35.000 άνθρωποι αναμένεται να προστεθούν στο επιβατικό κοινό του τραμ.

Τραμ στην Πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο της πεζοδρόμησης της οδού Πανεπιστημίου και της ανάπλασης της πλατείας Ομονοίας, το τραμ θα επεκταθεί και στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό η επέκταση θα ξεκινά από το σημερινό σταθμό στο Σύνταγμα και θα φτάνει μέχρι την Πλατεία Αιγύπτου (Πεδίον του Άρεως), σε μια απόσταση συνολικού μήκους 2,2 χλμ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ