Life in Athens

Sex Drugs & RocknRoll στην Αρχαία Ελλάδα: O Φρανκ Σακελλαρίδης είναι ο host του πιο interactive comedy game

25 απίθανες, περίεργες και spicy ερωτήσεις ερωτικού κυρίως περιεχομένου για τη ζωή στην αρχαιότητα

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sex Drugs & Rock n Roll in Ancient Greece

Sex Drugs & RocknRoll in Ancient Greece: Ο Φρανκ Σακελλαρίδης μιλάει στην ATHENS VOICE για το stand up interactive comedy game

Ο Σωκράτης φορώντας τον λευκό του χιτώνα σε καλωσορίζει με αστεία σε μια αμφιθεατρική ολόλευκη βεράντα στο Κουκάκι με θέα την Ακρόπολη… από «drone». Ναι ναι ο Σωκράτης, καλά διαβάζεις, σε έναν χώρο που μοιάζει σαν να βρίσκεσαι σε αρχαίο θέατρο, με κάκτους, αναπαυτικά πουφ, φωτιστικά από bamboo, τηλεόραση, κεραμικά σκεύη- τύπου στην αρχαιότητα τα λέγαμε αμφορείς με κρασί- σε εισάγει στο Sex Drugs & RocknRoll στην Αρχαία Ελλάδα, ένα άκρως interactive stand up comedy game. Το «Τrue vs false» παιχνίδι περιέχει 25 απίθανες, περίεργες και spicy ερωτήσεις ερωτικού κυρίως περιεχομένου για την ζωή στην αρχαιότητα που διεξάγονται από τον διάσημο φιλόσοφο και οι παίκτες (LGBTQ+ friendly) πρέπει να μαντέψουν αν είναι αλήθεια ή ψέμα. Νικητής φυσικά είναι ο guest που θα βρει τις περισσότερες σωστές απαντήσεις. O Φραγκίσκος κατά κόσμον Φρανκ Σακελλαρίδης, δημιουργός και host του πιο interactive comedy game στην Ελλάδα που μπορείς να απολαύσεις μέσω της πλατφόρμας Airbnb experiences (δραστηριότητες που έχουν δημιουργηθεί από ντόπιους) μας μυεί στον κόσμο του παιχνιδιού.

Sex Drugs & Rock n Roll in Ancient Greece

Με τον Φρανκ δίνουμε ραντεβού στο χώρο που γίνεται το παιχνίδι. Ευγενικός και με πολύ χιούμορ, κάνει πλάκα με το που διασχίζω το minimal σαλόνι του γεμάτο με αστείες  αρχαίες καρτ ποσταλ. Ασχολούταν 10 χρόνια με τα οπτικά, παράτησε όμως το συγκεκριμένο επάγγελμα και άρχισε να αναζητά μέσα από τα ταξίδια τι είναι αυτό που τον γεμίζει. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 100 Airbnb experiences στην Ευρώπη και σήμερα κάνει ταξίδια αποκλειστικά και μόνο για αυτές τις δράσεις.

Αφορμή για το stand up comedy «Αλήθεια ή ψέμα» ήταν ένα βαρετό walking tour στην Βαρσοβία πριν 5 χρόνια όπως λέει. «Η ξεναγός στο τέλος του tour μας είπε μια εξαιρετικά αστεία ιστορία για την Μαρί Κιουρί. Όσοι ήμασταν εκεί είχαμε πεθάνει στο γέλιο και την θυμόμαστε μέχρι σήμερα. Αυτό που καλύπτει στην πραγματικότητα την ανάγκη ενός επισκέπτη δεν είναι μόνο το πότε έγινε το κάθε ιστορικό συμβάν και γιατί. Αυτό μπορεί να το διαβάσει όποτε θέλει και πολύ πιθανό να το ξεχάσει σε μερικά λεπτά. Εκείνο που μένει σε έναν τουρίστα είναι μια παράξενη ιστορία που θα κρύβει κάτι το ασυνήθιστο.

Sex Drugs & Rock n Roll in Ancient Greece

Όταν άρχισαν τα Airbnb experiences στην Ελλάδα πριν περίπου 6 καλοκαίρια ξεκίνησα να κάνω χορτοφαγικές-vegan εξορμήσεις με τουρίστες στην Αθήνα, οι οποίες ακόμη και σήμερα συνεχίζουν και πάνε πολύ καλά. Στην συνέχεια τον Δεκέμβριο του 2019 είδα ότι θέλω να δημιουργήσω κάτι διαφορετικό και κωμικό οπότε σκέφτηκα ένα παιχνίδι που δεν θα είναι ιστορικά επακριβές αλλά θα βασίζεται ωστόσο σε πραγματικά γεγονότα. Έτσι και έγινε. Στην περίπτωση μας, ο κορωνοιός συνέβαλε θετικά διότι προσαρμοστήκαμε γρήγορα στα νέα δεδομένα. Μεσα σε 14 μόλις μέρες η Airbnb έκανε ένα call με τους καλύτερους hostess από όλο το κόσμο -εγώ ήμουν 3οςόπου ζητήσαμε να γίνουν οι δράσεις online. Στις αρχές σκεφτόμουν “τι θα κάνω θα ντύνομαι στο zoom Σωκράτης και πώς θα είναι αστείο όλο αυτό;”. Mίλησα με ένα host φίλο μου από το Άμστερνταμ που παίζει μουσική πάνω σε ιστιοπλοϊκό και μου είπε πώς είχες τους δεκαπλάσιους guest από ό,τι πριν. Έκανα αμέσως apply, μας έμαθαν πολλές εταιρίες στο εξωτερικό και μέχρι σήμερα το online κομμάτι μας με το game λειτουργεί άψογα. Με λίγα λόγια συνειδητοποίησα ότι όσο πιο γρήγορα μπεις σε έναν καινούργιο κλάδο όπως αυτός και συγκεντρώνεις πολλά reviews τόσο πιο ψηλά θα σε βγάζει ο αλγόριθμος και θα σε προτείνει στον κόσμο. Πλέον μπορώ να πω ότι ένας ενεργός και δημιουργικός experience host μπορεί να ζήσει επαγγελματικά και μόνο από αυτό ακόμη και στην Ελλάδα.

Sex Drugs & Rock n Roll in Ancient Greece
Sex Drugs & Rock n Roll in Ancient Greece

Σήμερα για τη δράση συνεργάζεται με άλλους έξι ηθοποιούς και stand up comedians. Κάθε φορά ένας αναλαμβάνει να υποδυθεί τον φιλόσοφο και να υποδεχτεί group των 25 ατόμων. Το καλοκαίρι διεξάγεται εξωτερικά ενώ τον χειμώνα μεταφέρεται στο εσωτερικό του σπιτιού και γίνονται και corporate events κυρίως online. Η εμπειρία αυτή κοστίζει 30 ευρώ, η γλώσσα διεξαγωγής είναι τα αγγλικά και διαρκεί μια ώρα. «Ήθελα κάτι πιασάρικο χωρίς να είναι χυδαίο και έτσι σκέφτηκα τον συγκεκριμένο τίτλο. Εμείς δεν είμαστε ούτε ιστορικοί ούτε αρχαιολόγοι, μερικοί από εμάς αγαπούν την ιστορία αλλά μέχρι εκεί. Όσον αφορά τις θέσεις που ακούγονται στο παιχνίδι υπάρχει πάντα μια τουλάχιστον ιστορική πηγή στην οποία βασίζονται. Για παράδειγμα το κωλ@@δάχτυλο είχε εμφανιστεί πρώτη φορά στην Ελλάδα σε έργο του Αριστοφάνη, οπότε εμείς φτιάξαμε μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και την λέμε. Στην αρχαία Αθήνα υπήρχε δηλαδή μια συμμορία ανθρώπων, έχουμε πάρει την φωτογραφία τους και έχουμε αντικαταστήσει στο photoshop τα κεφάλια τους με εκείνα άλλων αρχαίων. Φυσικά δείχνουμε τις εικόνες στην τηλεόρασή μας για να γίνει πιο πιστευτό»

Sex Drugs & RocknRoll in Ancient Greece

Ο χαρακτήρας του Σωκράτη στο stand up comedy είναι λίγο ειρωνικός, λίγο κατσούφης αλλά παραμένει ένας μορφωμένος 2.500 ετών άνθρωπος που προσπαθεί να συγχρονιστεί στη σημερινή εποχή. Ο κόσμος προσπαθεί να κάνει ερωτήσεις για το περιεχόμενο και ανάλογα με τις απαντήσεις μπορεί να πάει το σενάριο κάπου αλλού. «Ανάλογα με τις απαντήσεις των παικτών οδηγούμαστε σε διαφορετικά πεδία. Οπότε υπάρχει ένας λαβύρινθος απαντήσεων και εξέλιξης του παιχνιδιού. Συνήθως επιλέγουν μεμονωμένα ταξιδιώτες να ζήσουν την εμπειρία ή κάποιο ζευγάρι από την Αμερική-και όχι μόνο- και εμείς μετά δημιουργούμε το group. Μια φορά μας είχαν επισκεφτεί και δυο Έλληνες που φάνηκε ότι διασκέδασαν αρκετά με αυτήν την οπτική της ιστορίας. Θεωρώ ότι οι ντόπιοι ίσως δεν ξέρουν ακόμη την δράση ή πιστεύουν ότι πρόκειται για κάτι απλώς ιστορικό. Σου λένε θα πάω να μάθω κάτι για τον Παρθενώνα με διαφορετικό τρόπο αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Επίσης στα corporate groups έχουμε πελάτες όπως η Google, τo Facebook (π.χ. το group του marketing των συγκεκριμένων εταιριών) που επιλέγουν συχνά τέτοιου είδους team building activities και είτε θα πάμε στο ξενοδοχείο που βρίσκονται για να κάνουμε το stand up είτε online».

Sex Drugs & Rock n Roll in Ancient Greece

Από ένα τέτοιο comedy game δεν λείπουν και τα ευτράπελα. «Έχει συμβεί χωρισμός ζευγαριού κατά τη διάρκεια του experience. Η κοπέλα συνέχισε την συμμετοχή της στο παιχνίδι σαν να μην συμβαίνει τίποτα παρότι υπήρξε έντονος καβγάς μεταξύ τους. Θυμάμαι επίσης έναν τύπο που έκανε την κράτηση μεταμεσονύχτια, έπαιξε κανονικά και στο τέλος με περίμενε τελευταίος. Με πλησίασε και μου είπε ότι έψαχνε ναρκωτικά και sex workers. Ο άνθρωπος το είχε πιθανότατα κάπως αλλιώς στο μυαλό του πέρα από ένα απλό stand up comedy game. Γενικότερα έχουμε ζήσει ωραίες στιγμές εδώ, έχουμε περάσει φανταστικά με ένα γκρουπ που την επόμενη μέρα έκλεισε ολόκληρο και το vegan experience μου και “δεθήκαμε”. Μάλιστα γίναμε φίλοι με τους τρεις από αυτούς και ο ένας ζει σήμερα μόνιμα στην Έλλαδα. Σημαντικό για εμάς ήταν και δυο φίλες που είχαν έρθει στην Ελλάδα μόνο για να ζήσουν τη συγκεκριμένη εμπειρία και μας το είπαν».

Αν είστε ανοιχτόμυαλοι και βαριέστε εύκολα τις πολύωρες ξεναγήσεις στα μουσεία τότε η δραστηριότητα που αποτελεί σήμερα το νούμερο ένα κορυφαίο κωμικό παιχνίδι της Airbnb με περισσότερες από 3.000 κριτικές, 4,94 αστεράκια και 25.000 επισκέπτες σας ταιριάζει σίγουρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ