Life in Athens

Οι Jay Garderis και Evans Garcia είναι ο συνδετικός κρίκος ενός stripper και ενός χορευτή

Το Magic Mike show τους δεν έχει καμία σχέση με τo Magic Mike's Last Dance

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Evans Garcia και ο Jay Garderis
O Evans Garcia και ο Jay Garderis

Οι Jay Garderis και Evans Garcia, χορευτές μιλούν στην ATHENS VOICE για το Magic Mike show στα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, τη ζωή και τα μελλοντικά τους σχέδια 

Χορεύει αισθησιακά μπροστά μας μέσα στη λευκή μπανιέρα του καμπαρέ Parfait όσο παίζει το «Sail» από Awolnation. Ο Jay Garderis βγάζει αργά το ολόλευκό του πουκάμισο, συνδυάζει τον freestyle χορό του με χτυπήματα στο νερό, τινάζει τα μακριά καστανά μπουκλάκια του και κρεμιέται από ένα σκοινί ρυθμικά όσο αγγίζει ταυτόχρονα επιδεικτικά το σώμα του. Οι πρώτες σταγόνες ακουμπάνε τρυφερά τα πρόσωπά μας και άλλοτε έρχονται πιο επιθετικά. Χαμηλός φωτισμός με κάποια κόκκινα φώτα να ξεπροβάλλουν, βελούδο τριγύρω, διακόσμηση υψηλής αισθητικής και ερωτισμός στην ατμόσφαιρα, δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό όσο ο χώρος αρχίζει και γεμίζει ασφυκτικά. Οι μαύρες δερμάτινες μάσκες τους παίρνουν τώρα τη σκυτάλη, ο Jay βγάζει τη ζώνη του και την κρεμάει από τον λαιμό του όσο ο Evans Garcia «δανείζεται» το χέρι μιας κοπέλας για να χαϊδέψει τους κοιλιακούς του. Σύντομα στο Magic Mike show τους -που δεν έχει καμία σχέση με τo Magic Mike's Last Dance- πετούν τα ρούχα και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο «sensual». Μόλις τελειώσει το ντουέτο τους στο stage ανεβαίνει ξανά ο Evans μόνο με το εσώρουχο του. Ακουμπάει την οθόνη τώρα απαλά και μεταφέρεται στο παράθυρο ενός ξενοδοχείου περιμένοντας τη Βιργινία. Ανάβουν τα black light και η χορεύτρια αρχίζει και ξεντύνεται αισθησιακά. Φοράει εσώρουχα και ψηλοτάκουνα σε fluo χρώματα, ανεβαίνει βασανιστικά πάνω του στην καρέκλα-και όχι μόνο-, πασαλείβονται με fluo χρώματα που βρίσκονται περιμετρικά τους όσο κουνιούνται στους ρυθμούς του «Crazy» από Nothing But Thieves. Το σίγουρο είναι τα βλέμματα όλων είναι πάνω τους. 

Jay Garderis και Evans Garcia
© Rever Downtown

Γνώριζαν ο ένας τον άλλο χρόνια απλά τύχαινε σπάνια να χορέψουν μαζί, ώσπου βρεθήκαν μέσα στη καραντίνα για να κάνουν μια χορογραφία για τηλεοπτικό show στο οποίο τελικά δεν πήγαν ποτέ. Αυτό τους έδεσε αρκετά, ένωσαν τις δυνάμεις τους και πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν show τύπου Magic Mike σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Από τότε όλοι τους γνωρίζουν με το μικρό τους μιας και δεν υπάρχει άλλη δυάδα χορευτών που να δουλεύουν σε τόσα μαγαζιά μαζί. «Το show είναι πολύ διαφορετικό από ένα απλό freestyle που κάνει ένας χορευτής, αυτό το ντουέτο είναι με λίγα λόγια ο συνδετικός κρίκος ενός stripper και ενός χορευτή. Υπάρχουν οι strippers, στο στριπτιτζάδικο που βγάζουν τα ρούχα τους αλλά στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν καλά να χορεύουν και οι χορευτές που δεν έχουν το θράσος να κάνουν αυτά που κάνουν οι strippers. Εμείς τα συνδυάζουμε και τα δυο» λένε χαρακτηριστικά με ένα στόμα μια φωνή στο ραντεβού μας.

Ο Jay, είναι 34 χρονών, χορεύει σε νυχτερινά μαγαζιά από τα 21 του και λατρεύει το skateboarding και το League of legends. Είναι μεγάλος φαν των Les Twins ενώ μπορεί να τον θυμάσαι και από το  talent show «Ελλάδα έχεις ταλέντο» το 2017 για το robod led show του (δημιούργησε την στολή led lights με την οποία έχει χορέψει στα περισσότερα κλαμπ σε όλη την Ελλάδα). Αστείος, πειράζει συνέχεια τον Evans, ευγενικός και με απίστευτη ενέργεια και αυτοπεποίθηση. «Σπούδασα σχέδιο μόδας αρχικά γιατί ήθελα να ακολουθήσω τη δουλεία του πατερά μου που είχε μαγαζί με νυφικά, αλλά όσο ήμουν εκεί ανέβαζα διάφορα βιντεάκια στα social με δικά μου χορευτικά, τα οποία και έγιναν viral. Έτσι, ξεκίνησα να δουλεύω σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης αφού με είχαν δει από κει. To πρώτο μαγαζί που χόρεψα live ήταν στην Λεωφόρο Κηφισίας και τότε λεγόταν "Dekko". Eίχα πάει για δοκιμαστικό, έτρεμαν τα πόδια μου αλλά εγώ προσπαθούσα να το παίξω άνετος. Σήμερα νιώθω λες και χορεύω σε παρέα με φίλους, τελείως άνετα».

Jay Garderis
© Jay Garderis
Jay Garderis

Ο Evans πάλι είναι 33 χρόνων, χορεύει επαγγελματικά από τα 21 του ενώ είναι παράλληλα γυμναστής και personal trainer. Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ταινίες, ταξίδια και έμπνευση αντλεί συνεχώς από τον χορευτή Twitch. Παρορμητικός, ενθουσιώδης, με ένα χαμόγελο που σου φτιάχνει αμέσως την διάθεση αλλά και προσγειωμένος. «Την πρώτη φορά που χόρεψα ήμουν υπερβολικά αγχωμένος μέχρι που ανέβηκα στο stage. Πλέον έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν με αγχώνουν οι εμφανίσεις. Κυρίως χορεύουμε freestyle. Αν τύχει όμως κάποιο μαγαζί να χρειάζεται special χορογραφία οργανωνόμαστε και το βρίσκουμε απευθείας».

Evans Garcia

Και οι δυο συμφωνούν ότι η χημεία τους υπήρχε από την αρχή. Τους αρέσει να υπάρχει ένα μυστήριο για εκείνους, ο ένας ανεβάζει ψυχολογικά τον άλλο όταν κάποιος δεν έχει διάθεση και έχουν κοινό τρόπο σκέψης. «Όπως όλες οι δουλειές στο ξεκίνημα πληρώνουν λίγο αλλά όσο βελτιώνεσαι και δικτυώνεσαι το ποσό αυξάνεται, έτσι είναι και με τη συγκεκριμένη. Από τις αρχές δεν δυσκολευτήκαμε ποτέ γιατί ήταν κάτι που αγαπάμε και δώσαμε όλη μας την ενεργεία. Στο παρελθόν δουλέψαμε και σε strip κλαμπ για αρκετό διάστημα. Δεν βγάζαμε τα ρούχα μας σαν τους στρίπερ γιατί μας προσλάβανε ως χορευτές σε εβδομαδιαία βραδιά ladies night. Ήταν ευχάριστο το κλίμα και κάτι πολύ διαφορετικό για εμάς, αλλά αυτό που μας χάλασε και τους δυο πολύ ήταν ότι βρισκόμασταν στον χώρο πολλές ώρες και μας κούραζε σωματικά. Εννοείται όμως ότι θα το ξανά κάναμε γιατί δουλειά είναι και αυτή.

Το πιο δύσκολο ως χορευτής είναι όταν κάποιες βραδιές τυχαίνουν πολλές δουλειές μαζί και πρέπει να τα προλάβεις όλα. Επικίνδυνο επίσης στον δρόμο και έχει πολύ άγχος. Γενικότερα όμως στη δουλειά μας δεν μας ενοχλεί κάτι πέρα από την παραπάνω οικειότητα-διαχυτικότητα κάποιων ατόμων. Έχει συμβεί και στους δυο κάποιες φορές κοπέλες να εισβάλουν στον προσωπικό μας χώρο παραπάνω από ό,τι θα έπρεπε αλλά το διαχειριστήκαμε με ηρεμία και χαμόγελο.

Jay Garderis και Evans Garcia
© Jay Garderis/Evans Garcia

Οι lap dance moves τους, οι στολές πυροσβέστη και αστυνομικού, τα μαστίγια και τα ανακριτικά φώτα που χρησιμοποιούν στα shows τους, αποτελούν σίγουρα έναν από τους λόγους που και τα βίντεο τους στο TikTok συγκεντρώνουν καρδούλες και σχόλια. «Ξεκίνησε από το πάρτι τις Κυριακές στο club Rever με το freestyle Magic Mike που είναι λίγο πιο kinky και οφείλετε στο ότι κάναμε κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με αυτό που έχει συνηθίσει ο κόσμος. Και στο καμπαρέ κάνουμε Magic Mike απλά η διάφορα είναι ότι εκεί είναι χορογραφίες που έχουμε κάνει μερικές πρόβες. Το αγάπησαν πάντως με την μία, μας ανέβαζαν στο Tik Tok και στο Instagram και έτσι έγινε το “μπαμ”. Τα μηνύματα που δεχόμαστε σήμερα είναι αρκετά θετικά και μας ανεβάζουν τη διάθεση αλλά και αστεία τύπου αν μας δίνει η μάνα μας και ο πατέρας μας».

Jay Garderis και Evans Garcia
© Rever Downtown
Jay Garderis και Evans Garcia

Δεν κρατήθηκα να μην τους ρωτήσω για την προσωπική τους ζωή, τις ερωτικές σχέσεις και πώς τις διαχειρίζονται. Ο Jay υποστηρίζει πώς το αποφεύγει όσο κάνει αυτή τη δουλειά να έχει σχέση ενώ ο Evans θεωρεί ότι είναι δύσκολο να βρεις ένα άτομο που να αντέχει το είδος της δουλειάς.

Jay Garderis και Evans Garcia
© Rever Downtown

Τα παιδιά δεν σκέφτονται να τα παρατήσουν τουλάχιστον όσο αντέχουν τη σωματική και ψυχολογική κούραση «Όνειρό μου είναι να μετακομίσω στη Νέα Υόρκη και στόχος μου να κάνω μια επένδυση στην οποία θα δώσω αργότερα όλη μου την ενέργεια εκεί -όπως κάνω τώρα στον χορό-» καταλήγει ο Jay. «Θέλω να κάνω όσα περισσότερα ταξίδια μπορώ σε όλον τον κόσμο, να ανοίξω τον δικό μου χώρο γυμναστικής και να βρω την κατάλληλη σύντροφο για μένα» εξηγεί γελώντας ο Evans.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ