- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ποιος θα συγκινηθεί με το εγκαταλειμμένο σχολικό κτίριο στους Αμπελόκηπους;
Αλλού κρέμονται μπαλκόνια κι αλλού τζάμια και κρύσταλλα
Το εγκαταλειμμένο σχολικό κτίριο στους Αμπελόκηπους, οι κίνδυνοι για τραυματισμό και οι ευθύνες.
Μια και το έφερε η επικαιρότητα και επειδή μας έστειλε τις φωτογραφίες (μαζί με την αγανάκτησή του) ο Στέλιος Παρλιάρος (κάτοικος της περιοχής), να θυμίσουμε τη λαιμητόμο που κυριολεκτικά απειλεί να κόψει όχι μόνο τα κεφάλια ενήλικων περαστικών αλλά (κυρίως) μικρών παιδιών και μαθητών, μέρα και νύχτα, εδώ και πολύ καιρό.
Όλοι γνωρίζουμε το συγκρότημα σχολικών κτιρίων (2ο Πρότυπο Γυμνάσιο και Λύκειο Αθηνών, 2ο Εσπερινό Ενιαίο Λύκειο, 15ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο κ.ά.) που βρίσκεται ανάμεσα στους δρόμους Τιμολέοντος Φιλήμονος και Π. Κυριακού, απέναντι από το νοσοκομείο «Έλενα» στους Αμπελόκηπους.
Εκτός από τα σχολικά κτίρια που βρίσκονται σε λειτουργία υπάρχει και ένα άλλο, κολλητά σε αυτά, ίδιο κτίριο που βρίσκεται σε απόλυτη και άκρως επικίνδυνη εγκατάλειψη. Το ξεχαρβάλωμα αρχίζει από την ταράτσα (το βλέπετε στις φωτό) όπου τεράστιες τρύπες συνυπάρχουν αρμονικά με κάθε είδους μπάζα (πέτρες, πλακάκια, κεραμίδια) σκορπισμένα σε όλη την επιφάνειά της. Όπως φαίνεται μάλιστα κάποια παιδιά, παράνομα ή νόμιμα, έχουν βρει τρόπο να την προσεγγίζουν, αν προσέξουμε το γκραφίτι που υπάρχει στο βάθος.
Το τραγικό είναι ότι η κατάσταση της ταράτσας είναι πταίσμα μπροστά στην κατάσταση των παραθύρων και των τζαμιών του κτιρίου. Όπως φαίνεται και στην τελευταία κοντινή φωτογραφία, σπασμένα τζάμια από τα παράθυρα έχουν συγκεντρωθεί στα γείσα και έχουν κάνει βουναλάκι το ένα πάνω στο άλλο έτοιμα, με το πρώτο αεράκι, για το απονενοημένο βήμα.
Τα είδα και μου έφυγε η ψυχή. Μετά ξαναδιάβασα το μήνυμα του Στέλιου: «Θα σκοτώσουν άνθρωπο, δεν ενδιαφέρεται κανείς, έστειλα φωτό στον Δήμο, τίποτα». Ήθελα να του στείλω τα λινκς με τα ρεπορτάζ αυτών των ημερών για το αιωρούμενο μπαλκόνι. Ύστερα από τόσες ημέρες και δέκα τόσους εμπλεκόμενους δημόσιους οργανισμούς, ένα κοτζάμ μπαλκόνι ακόμα δεν έχει καταφέρει να απομακρυνθεί. Για τα τζαμάκια, τώρα, ποιος να βρεθεί να κάψει καύσιμο;
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Χαρταετοί, μουσική και πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Αθηναίων
Από τον Φιλοπάππου μέχρι το Περιστέρι, η Αθήνα γιορτάζει τα Κούλουμα
Ραντεβού στο Σύνταγμα για το μεγάλο καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα στου Φιλοπάππου - Όλο το πρόγραμμα
Χάρης Δούκας: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα φυτεύσεων για τη νέα χρονιά»
Το τελευταίο πάρτι της σεζόν θα γραφτεί με techno και breakbeats, ιδρώτα κι αγάπη
Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για εσένα και το plus one σου
Ένα διήμερο γεμάτο χρώμα, μουσική και εορταστική διάθεση από τον Δήμο Αθηναίων
Είναι μόδα ή η ανάγκη των ανθρώπων να βρουν τις ισορροπίες τους ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση;
Valentine's kisses, μουσική και δώρα από τη Maybelline New York
Τι ισχύει για τις κοπές δέντρων, τα επιστημονικά κριτήρια, τη διαδικασία έγκρισης και την υποχρεωτική αντικατάσταση πρασίνου.
Ready > Steady > Κυψέλη: Μια ομάδα φοιτητών αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών θέλει να μεταμορφώσει τη γειτονιά. Μάθαμε πώς.
Μια πρωτοβουλία για τα αδέσποτα που λαχταρούν μια ζεστή αγκαλιά
Γιορτάζουμε την αγάπη με μουσική και εκπλήξεις
Ο Χάρης Δούκας, ο Θάνος Παγώνης και η Μυρτώ Κιούρτη μιλούν για τη δυνατότητα της πρωτεύουσας να φέρει τη ζωή πιο κοντά στη γειτονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.