Life in Athens

Τα «παγκάκια της φιλίας» έφτασαν στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Αλίμου

Τα παιδιά εκφράζονται, επικοινωνούν, νοιάζονται, γίνονται μια παρέα

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα παγάκια της φιλίας.

«Παγκάκια της φιλίας»: Ειδικά διαμορφωμένα χρωματιστά παγκάκια σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Αλίμου

Τα «παγκάκια της φιλίας» έφτασαν στα δημοτικά σχολεία του Αλίμου. Πρωτότυπα, όμορφα, χρωματιστά παγκάκια φτιάχτηκαν ειδικά για τον Δήμο Αλίμου, προκειμένου να τοποθετηθούν στα δημοτικά σχολεία της πόλης. Το κάθε παγκάκι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό καθώς αποτελείται από πελώριες, χρωματιστές «ξυλομπογιές». Τα συγκεκριμένα καθίσματα όμως είναι μοναδικά και για έναν πολύ πιο σημαντικό λόγο. Πρόκειται για «παγκάκια της φιλίας», τα οποία τοποθετούνται ήδη σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Αλίμου.

Παγκάκι της φιλίας στον Δήμο Αλίμου.



Όταν ένα παιδί νιώθει μόνο του στο διάλειμμα, χωρίς παρέα και φίλους να παίζουν μαζί του, ή όταν είναι στενοχωρημένο από κάτι που του έχει συμβεί, κάθεται στο χρωματιστό παγκάκι. Με τον τρόπο αυτό, ειδοποιεί τα άλλα παιδιά να παίξουν μαζί του, ειδοποιεί ότι θέλει παρέα. Έτσι, το «παγκάκι της φιλίας» βοηθάει τα πιο συνεσταλμένα παιδιά να γνωριστούν με τα υπόλοιπα, να αλληλεπιδράσουν και να ξεκινήσουν νέες φιλίες, ενισχύει τους δεσμούς ανάμεσα στα παιδιά και λειτουργεί ως μέσο πρόληψης κατά της μοναξιάς και της απομόνωσης. Μάλιστα αυτές οι πολύχρωμες γωνιές στα 2ο και 7ο, 5ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία, δημιουργήθηκαν από τη Δημοτική αρχή με το σύνθημα «Νοιάζομαι – Εκφράζομαι – Επικοινωνώ», ενώ θα συνεχιστεί η τοποθέτηση και στα υπόλοιπα Δημοτικά της πόλης, μέχρι το καθένα να αποκτήσει το δικό του, πολύχρωμο και πρωτότυπο, «παγκάκι της φιλίας»!  

Παγκάκι της φιλίας στον Δήμο Αλίμου.



Τα παιδιά εκφράζονται, επικοινωνούν, νοιάζονται, γίνονται μια παρέα! Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς απομόνωση και πάντα υπό το άγρυπνο, στοργικό βλέμμα των δασκάλων τους.
Μιλώντας στην ATHENS VOICE για τα παγκάκια της φιλίας ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης τόνισε«Υποθέστε πως η οικογένεια ενός παιδιού μετακομίζει και το παιδί αλλάζει σχολείο. Βρίσκεται ξαφνικά σ’ ένα εντελώς ξένο περιβάλλον που δεν γνωρίζει κανέναν. Είναι κι από τη φύση του συνεσταλμένο κι ενώ θέλει να βρει φίλους, να μιλήσει, να παίξει, διακατέχεται από αμηχανία και ντροπή. Όταν κάτσει στο "παγκάκι της φιλίας", του δίνεται η του δίνεται η ευκαιρία να εκπέμψει τη μοναξιά του και να στείλει το μήνυμα στους νέους του συμμαθητές που, ενημερωμένοι από τους δασκάλους τους για το παγκάκι, σπεύδουν να γνωρίσουν και να παίξουν με τον νέο τους φίλο. Το παιδί αρχίζει να νιώθει ασφάλεια και εντάσσεται γρήγορα και ομαλά στη νέα του σχολική κοινότητα.

Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης
Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης.



Αυτή είναι η πολύ απλή και ταυτόχρονα σωτήρια ιδέα για τους μικρούς μαθητές που για διάφορους λόγους αισθάνονται άβολα και απομονωμένοι. Το "παγκάκι της φιλίας" τους βοηθάει να γνωριστούν με τους υπόλοιπους, να αλληλεπιδράσουν και να ξεκινήσουν νέες φιλίες, ενισχύει τους δεσμούς ανάμεσα στα παιδιά και λειτουργεί ως μέσο πρόληψης κατά της μοναξιάς, της απομόνωσης, ακόμα και του bullying.

Στον Άλιμο, μετά από ειδική παραγγελία, τοποθετήσαμε στα σχολεία μας παγκάκια φιλίας πρωτότυπα που αποτελούνται από μεγάλες, χρωματιστές "ξυλομπογιές". Γιατί όλα τα παιδιά πρέπει να νιώθουν ασφάλεια και χαρά!»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ