Life in Athens

Η Χριστουγεννιάτικη Αθήνα μέσα από ένα μπαλκόνι ξενοδοχείου

Η ιστορία ενός local εξερευνητή μια στολισμένη Κυριακή στην Αθήνα

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Omonoia Christmas Market

Brown Lighthouse Athens: το urban και baroque ξενοδοχείο της Ομόνοιας γίνεται ορμητήριο για αστικές αποδράσεις

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Η Αθήνα έχει «φορέσει» τα γιορτινά της, λάμπει –και κυριολεκτικά και μεταφορικά- και μας καλεί να την εξερευνήσουμε. Τι καλύτερο από το να νιώσεις για μια μέρα τουρίστας στην ίδια σου την πόλη; Να γυρίσεις όλα τα σοκάκια, όλες τις πλατείες, να χαζέψεις τις στολισμένες βιτρίνες και γιατί όχι να κάνεις και τα ψώνια σου. Και μια και είναι η εποχή ανταλλαγής δώρων, αποφάσισα να κάνω και εγώ με τη σειρά μου ένα στον εαυτό μου: μια διαμονή σε κάποιο lux ξενοδοχείου downtown, που θα είμαι μια ανάσα μακριά από όλα, θα «βυθιστώ» στην άνεση και θα ζήσω την περιπέτεια ενός local εξερευνητή.

Έκανα την mini έρευνα μου –δε χρειάστηκε πολλή ώρα- και βρήκα ένα ξενοδοχείο που συμπλήρωνε όλα τα ticks της –αρκετά απαιτητικής- λίστας μου. Ο λόγος για το Lighthouse Athens της αλυσίδας Brown. Μοντέρνο, «φρέσκο» και εμβληματικό, φέροντας την υπογραφή του Σταύρου Πέππα από το αρχιτεκτονικό γραφείο SP Architect & Partners, ξεχωρίζει στον κυκλικό κόμβο της Πλατείας Ομονοίας. Το κτίριο είναι αποτέλεσμα ριζικής ανακαίνισης του ξενοδοχείου La Mirage και σίγουρα είναι ένα project που συνέβαλλε σε σημαντικό βαθμό στην αναβάθμιση της περιοχής σε hype στέκι.

Μπαίνοντας στο lobby κατάλαβα αμέσως πως πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που έχει “a different story to share”. Ο χώρος συνδύαζε το σύγχρονο design με κάποιες πιο maximal πινελιές. Είχε baroque αισθητική –βελούδινοι καναπέδες, πολυέλαιοι και καθρέπτες-, διατηρώντας πάντοτε την urban και fresh φιλοσοφία του. Στο Brown Lighthouse παρατήρησα ένα mix and match χρωμάτων, όπως πράσινο και μπλε, με πρωταγωνιστή όμως την εναλλαγή μαύρου και χρυσού. Ακόμη, τα διαφορετικά υλικά και οι υφές, όπως μπρούτζος, μάρμαρο, βελούδο, ξύλο, συνέθεταν μια αναπάντεχη, ωστόσο ενδιαφέρουσα εικαστική εικόνα. Η διακόσμηση ήταν σύγχρονη και ταυτόχρονα ζεστή και φιλόξενη. Αυτή την οπτική περιπλάνηση διέκοψε o concierge –και πολύ καλά έκανε- προσφέροντας μου ένα ποτήρι prosecco. “This gonna be a good stay”, σκέφτηκα.

Αφού κάναμε το check-in, πολύ γρήγορα ανέβηκα στο δωμάτιο μου στον 7ο όροφο, που περισσότερο έμοιαζε με έβδομο ουρανό. Ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν εκείνη την Κυριακή: ένα cozy δωμάτιο με μυρωδιά πούδρας και φρεσκάδας, ένα άνετο διπλό κρεβάτι, kits με κρέμες σώματος με άρωμα κίτρου, ένα comfy μπουρνούζι, μια μεγάλη τηλεόραση -γιατί εκείνη την ημέρα ήταν ο τελικός Mundial και έπρεπε να απαθανατίσουμε τον Messi- και ένα μπαλκόνι «έκπληξη».

Δωμάτιο στο Brown Lighhouse
μπαλκόνι ξενοδοχείου

Ενώ, ξεπακέταρα τα ρούχα μου, ακούστηκε ένας μελωδικός γιορτινός ρυθμός. Πήγα στο παράθυρο, άνοιξα γρήγορα την μπαλκονόπορτα και είδα προς έκπληξή μου, μια χριστουγεννιάτικη fiesta να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μου, σαν πλάνο ταινίας. Σήμερα, είναι τα εγκαίνια του Omonoia Christmas Market, σκέφτηκα. Έκατσα στο πανοραμικό μπαλκόνι και παρατηρούσα. Στολισμένα αυτοσχέδια σπιτάκια, κόσμος χαρούμενος να κρατάει από το ένα χέρι σακούλες και από το άλλο το ταίρι τους, μυρωδιές από λαχταριστές λιχουδιές –ναι έφταναν μέχρι τον έβδομο!- και μελωδίες από τα όργανα της φιλαρμονικής Αθηνών: μια εικόνα που μίλησε στην ψυχή μου. Δεν είχα παρά να αποχωριστώ του χουχουλιάρικο δωμάτιο μου και να τρέξω και εγώ στην πλατεία Ομονοίας για να νιώσω αυτό το Christmas feeling που μας κάνει όλους να νιώσουμε για λίγο παιδιά. Μέσα σε δύο λεπτά, έγινα και εγώ κομμάτι αυτής της διαφορετικής τελετής, που όπως πληροφορήθηκα επίσημος χορηγός της ήταν τα Brown Hotels. Αγόρασα κάστανα, ψώνισα το γούρι μου για το νέο έτος και παρακολούθησα την ομιλία του Δημάρχου Αθηνών, Κώστα Μπακογιάννη. Και επειδή γιορτή χωρίς DJ set, δεν υφίσταται, το vibe συμπλήρωσε η Ξένια Γκάλη-Redbull. Το party όμως δε σταμάτησε εκεί. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο με περίμενε ακόμη μια έκπληξη ή μάλλον δύο. Εκτός από το ότι η Αργεντινή πήρε το παγκόσμιο κύπελλο –it was about time!-, στον 1ο όροφο του Brown Lighthouse γινόταν ένα ακόμη party –partying is never enough-, αυτή τη φορά με τους Street Outdoors, Lex & Locke on the decks. Τα beats ήταν δυνατά, ρυθμικά, ξεσηκωτικά, κορυφώνοντας το hype αυτής της βραδιάς.

Omonoia Christmas Market

Η νύχτα όμως δεν γινόταν να τελειώσει χωρίς μια μεγάλη βόλτα στη στολισμένη Αθήνα, άλλωστε αυτός ήταν ο στόχος μου εξ αρχής, για αυτό και επέλεξα ένα ξενοδοχείο με πολύ καλή τοποθεσία. Έναρξη διαδρομής: Ομόνοια έως Μοναστηράκι και πάλι πίσω, φυσικά με πολλές ενδιάμεσες στάσεις για ζεστή σοκολάτα, χριστουγεννιάτικα δώρα της τελευταίας στιγμής και φωτογραφίες στην πλατεία Συντάγματος και της Ακρόπολης από τα rooftops.  Γυρνώντας, ήξερα που να πάω. Σε αυτό το φωτισμένο κτίριο με το neon design που στέκεται σαν φάρος όλων των Αθηναίων εξερευνητών και των τουριστών από όλο τον κόσμο, στο Brown Lighthouse. Το σημείο αναφοράς της αθηναϊκής κουλτούρας και του vibe αυτής της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.

Brown Lighthouse


Last but not least, το πρωινό. Λένε πως η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται και θα συμφωνήσω, ειδικά αν αυτή περιέχει ένα πλούσιο πρωινό σαν αυτό του Brown Lighthouse. Απόλαυσα το φρέσκο χυμό μου στο All day café bar-restaurant στον 1ο όροφο, με θέα το νέο σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας. Ο μπουφές είχε πολλές αλμυρές νοστιμιές, όπως scrambled eggs, ομελέτες, διάφορα αλλαντικά και τυριά κ.ά. Για γλυκό φινάλε προτίμησα το all time classic ζεστό και κρατσανιστό κρουασάν σοκολάτας και τα αφράτα pancakes. Επίσης, υπήρχαν διάφορες επιλογές για vegan και vegetarian, όπως γάλα σόγιας. Στον 10ο όροφο, το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμη το Rooftop Bar-Restaurant με πισίνα και πανοραμική θέα της vibrant Αθήνας.

μπαλκόνι ξενοδοχείου
αίθουσα ξενοδοχείου

Ομολογώ πως το check out, το έκανα με βαριά καρδιά. Δεν ήταν μόνο η άνεση και η πολυτέλεια που μου προσέφερε το ξενοδοχείο, ούτε το party του 1ου ορόφου, αλλά ήταν η συνολική αίσθηση που μου έδωσε η διαμονή μου στο Brown Lighthouse. Με την τοποθεσία του, να δίνει τον παλμό της  χριστουγεννιάτικης πόλης, το design του να δημιουργεί ένα παιχνίδι αισθήσεων και το προσωπικό του να προσφέρει την πολυτελή εξυπηρέτηση που αναζητούσα, το Brown Lighthouse μου χάρισε μια πολύ όμορφη εμπειρία. 

Είναι γεγονός. Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα δίνεται με τον καλύτερο τρόπο σε ένα από τα downtown spots της πόλης, την πλατεία Ομονοίας. Η επιλογή του μέρους είναι πολύ επιτυχημένη, καθώς η αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και το "καινούριο της πρόσωπο", δύναται να παραλληλιστεί με το ξεκίνημα μιας νέας και ανανεωμένης χρονιάς. 

Tip Νο1: Για την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το Brown Acropol Rooftop Bar Restaurant έχει μια πρόταση. Εξερευνήστε τα festive menus σε δύο dinner parties, στις 24/12 και 31/12 με live DJ Set, ιδιαίτερη εορταστική γαστρονομία και φυσικά τα vibes της Brown! Πληροφορίες σχετικά με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα ξενοδοχεία της Brown, θα βρείτε στο brownhotels.com/acropolrooftop

Τip No2: Το Omonoia Christmas Market, λειτουργεί καθημερινά από τις 17 Δεκεμβρίου έως και την 1η Ιανουαρίου. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε ένα εορταστικό και λαμπερό περιβάλλον, καθημερινά απο τις 11:00 π.μ. μέχρι αργά το βράδυ, με διασκεδαστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ