Life in Athens

Χριστούγεννα: Η λάμψη της στολισμένης πλατείας Συντάγματος από ψηλά (βίντεο)

Εικόνες που εντυπωσιάζουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος
© EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Χριστούγεννα: Η στολισμένη Αθήνα από ψηλά, όπως καταγράφεται σε εικόνες από drone

Μήνυμα ειρήνης, ενότητας και αγάπης, έστειλε η Αθήνα, με τη φαντασμαγορική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος. Μουσική, φως, χρώματα και εντυπωσιακές εκπλήξεις συνέθεσαν μία λαμπερή βραδιά.

Η Αθήνα λοιπόν έβαλε τα γιορτινά της και περιμένει με ανυπομονησία τα Χριστούγεννα. Στις εικόνες που έχουν καταγραφεί με τη βοήθεια drone, μπορεί να διακρίνει κανείς την γιορτινή πλατεία Συντάγματος. Επιπλέον, το βίντεο καταγράφει τη στιγμή της φωταγώγησης του δέντρου, την οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκατοντάδες Αθηναίοι.

«Το μήνυμα που στέλνουμε με τη φωταγώγηση του δέντρου και της Αθήνας, είναι ένα και μάς βρίσκει όλους ενωμένους: Το φως νικάει πάντα το σκοτάδι. Η ανάγκη για ενότητα και αλληλεγγύη είναι επιτακτική, περισσότερο από κάθε άλλη φορά», τόνισε, σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Το έλατο, που ήρθε από το Καρπενήσι, φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια, μήκους 5 χλμ. και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για αναβαθμισμένο και οικολογικό εορταστικό διάκοσμο, με χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης λαμπάκια. Η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει αντικαταστήσει τον φωτισμό της πόλης με led, τα οποία εξοικονομούν έως και 80% ρεύμα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Με τη φωταγωγήση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σηματοδοτείται και η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων. 30 χριστουγεννιάτικα δέντρα αναμένεται να στηθούν σε επιλεγμένες γειτονιές της Αθήνας.

Συνολικά 120 χλμ., περισσότερα κατά 15.000 μέτρα από πέρυσι, θα είναι το μήκος στα χριστουγεννιάτικα φώτα που ήδη ανάβουν στις γειτονιές της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων. Εντυπωσιακά δέντρα και κατασκευές θα στολίσουν 35 πλατείες και στις επτά δημοτικές κοινότητες, ενώ τη λαμπερή εικόνα της Αθήνας, θα συμπληρώσουν οι εναέριες και επιστήλιες διακοσμητικές κατασκευές -συνολικά 6.000 στον αριθμό. Επίσης, οι κολώνες στους δρόμους διακοσμούνται με φωτοσωλήνες που το μήκος τους φτάνει τα 60 χλμ.

Δείτε τη χριστουγεννιάτικη, στολισμένη πλατεία Συντάγματος από ψηλά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ