Life in Athens

Θα μαζέψει κανείς το χαβουζάκι της οδού Τσόχα στους Αμπελόκηπους

Καναπέδες, πολυθρόνες, κρεβάτια, καρέκλες, στρώματα, μαξιλάρια, σεντόνια, παπλώματα στα σκουπίδια. Ποιος φταίει; Αυτός που τα πετά ή ο Δήμος που δεν τα μαζεύει;

14429-78756.jpg
Σταυρούλα Παναγιωτάκη
ΤΕΥΧΟΣ 851
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι εικαστικές εγκαταστάσεις της οδού Τσόχα στους Αμπελόκηπους

Αμπελόκηποι: Τα ξεχαρβαλωμένα έπιπλα, τα χυμένα σκουπίδια και οι ευθύνες για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Εδώ και καιρό η μαρτυρική οδός Τσόχα και τα πέριξ στενάκια της στους Αμπελόκηπους, πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, έχει μεταμορφωθεί σε ένα υπαίθριο Salone del Mobile με συνεχείς ανανεώσεις, με νέες αφίξεις, με ποικιλία στα περίπτερα. Τι ποθεί η ψυχή του σπιτιού σου και δεν θα το βρεις; Καναπέδες θέλεις, πολυθρόνες, κρεβάτια, καρέκλες, στρώματα, μαξιλάρια, σεντόνια, παπλώματα, όλα είναι εδώ μπροστά στα μάτια σου για να διαλέξεις.

Αμπελόκηποι: Καναπέδες, παπούτσια και άλλα πεταμένα στα σκουπίδια

Πρόσφατα, στις ιδέες για το σπίτι προστέθηκαν και αξεσουάρ από τον κόσμο της Υψηλής Υποδηματοποιίας. Παπούτσια σε άριστη κατάσταση γι’ αυτό και προσεκτικά τοποθετημένα πάνω σε μαύρη βάση-καρέκλα!

Αμπελόκηποι: Καναπέδες, παπούτσια και άλλα πεταμένα στα σκουπίδια

Ένας κριτικός Τέχνης βέβαια θα μπορούσε να το εκλάβει και ως εικαστικό δρώμενο όπου «το κενό του καναπέ μεταμφιεσμένο σε απουσία υποδύεται μια παρουσία που έχει μεταμφιεστεί σε κενό».

Ο Στέλιος Παρλιάρος, πάντως, που το ζει και μας έστειλε αυτές τις φωτογραφίες είναι αγανακτισμένος για αυτά που συμβαίνουν έξω από την πόρτα του εργαστηρίου του. Ποιος φταίει; Αυτός που τα πετά ή ο Δήμος που δεν τα μαζεύει; Κι αν οι ένοχοι που τα πετούν δεν ειδοποιούν το αρμόδιο τμήμα του Δήμου να τα μαζέψει, ο ίδιος ο Δήμος δεν τα βλέπει κάθε μέρα που μαζεύει τα σκουπίδια αυτού του δρόμου; 

Αμπελόκηποι: Καναπέδες, παπούτσια και άλλα πεταμένα στα σκουπίδια

Τρέχα γύρευε… θα πείτε, αλλά να που κοντά στα ξεχαρβαλωμένα έπιπλα έρχονται να προστεθούν και τα χυμένα σκουπίδια και έτσι το τοπίο μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε μίνι χαβουζάκι. 

Ποιοι κερδίζουν από αυτή την κατάσταση; Τα αθώα περιστεράκια (τελευταία φωτογραφία) που όπως βλέπετε κάνουν τρελά τσιμπούσια και μάλιστα Fitness!

Οι εικαστικές εγκαταστάσεις της οδού Τσόχα στους Αμπελόκηπους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ