Life in Athens

Η πρώτη ατομική έκθεση του Ρώσου street artist NAR

«I'm not here to entertain you»

Billy Gee
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Gallery@Sarri12 παρουσιάζει τη πρώτη ατομική έκθεση του Ρώσου street artist, NAR, με τίτλο «I'm not here to entertain you». «Ψέμα», «Yes», «You», «The», κάποιες από τις πιο πολυχρησιμοποιημένες λέξεις απομονώνονται στα έργα του ώστε να «ξαναδιαβαστούν» από το κοινό μέσα από πολλές διαφορετικές ανορθόδοξες τεχνοτροπίες και μια ανεξάντλητη γκάμα από υλικά.

Υλικά που ως επί το πλείστον ο καλλιτέχνης συλλέγει από το δρόμο και στη συνέχεια με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία μεταμορφώνει σε γλυπτά και επιτοίχια έργα. Μαζούτ, κουμπιά, άδεια σπρέι, παλιά παιχνίδια, κομμάτια από μοκέτες, πόρτες ντουλαπιών και βιντεοκασέτες, στην ουσία τα σκουπίδια μας, αντιμετωπίζονται από τον NAR με λεπτότητα και συνεχείς πειραματισμούς ώστε η ασημαντότητα τους να αλλοιώνεται σε βαθμό που να μπορούν να προσεγγίσουν την έννοια του πολύτιμου.

O NAR γεννήθηκε στη Ρωσία το 1982. Το 1991 μετακόμισε με την οικογένεια του στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα. Η ενασχόληση του με τη street art ξεκίνησε το 1996 σε ηλικία 13 ετών.

n

n

n

n

n


Info: 9/10-9/11, Gallery@Sarri12, Σαρρή 12,Ψυρρή,  www.sarri12.com