Life in Athens

Τα τζάμπα της εβδομάδας | 24 - 30 Νοεμβρίου 2022

Μουσική, εκθέσεις, εργαστήρια, βόλτες, όλα όσα μπορείς να κάνεις αυτή την εβδομάδα δωρεάν στην πόλη σου

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν την εβδομάδα 24-30 Νοεμβρίου 2022 στην Αθήνα.

6ο Φεστιβάλ wift.gr 50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο 
Το WIFT GR και η οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ, ασπαζόμενες το φεμινιστικό σύνθημα «MY BODY MY RIGHTS», επιδιώκουν να προβάλουν ταινίες με θέμα την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος, εστιάζοντας στα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην άμβλωση, η αντισύλληψη, τα ζητήματα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και παρένθετης μητρότητας. Σε διάστημα τεσσάρων ημερών, περισσότερες από 12 ταινίες θα προβληθούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με σκοπό την προβολή των αγώνων των γυναικών για τα αδιαμφισβήτητα αναπαραγωγικά τους δικαιώματα ανά την υφήλιο και ανά διαφορετικές ιστορικές περιόδους και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, Γκάζι, 2103609695. Πληρ.: www.wift.gr 24-27/11. 

Fired Up Athens
Περισσότεροι από 60 κεραμίστες θα συναντηθούν στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης εκθέτοντας και διαθέτοντας επιλεγμένα κομμάτια από όλα όσα δημιουργούν. Στο πρώτο Fired Up που θα γίνει στην Αθήνα, οι καλλιτέχνες μπορούν να εκθέσουν τα έργα τους χωρίς μεσάζοντα και να μιλήσουν απευθείας με το κοινό για αυτά. Στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, 26&27/11, 11.00-21.00. 

Εδώ Πολυτεχνείο 
Η ταινία-μανιφέστο του Δημήτρη Μακρή θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη. Στο Κινηματοθέατρο Πετρούπολης (www.cinepetroulopis.gr) , 24/11, 19.00. 

Αθηναϊκές διαδρομές
Το Μουσείο των Ηρακλειδών προσκαλεί σ' ένα περίπατο στους αθέατους δρόμους του νερού, που κυλάει ακόμη κάτω απ' την πόλη, από την πλατεία Συντάγματος έως το Θησείο. Η μακραίωνη ιστορία της Αθήνας, μέσα από μια βόλτα σε μνημεία και κατάλοιπα όλων των εποχών. Τόπος συνάντησης: Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16. Εγγραφές: www.eventora.com. 27/11, 12.00-13.30.   

Τα κορίτσια της σιωπής 
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει βιωματικό εργαστήρι για ενήλικες, με τη θεατρο-παιδαγωγό Μαρία Τερζάκη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση Tourvav@piraeusbank.gr, με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας και οι 20 πρώτοι θα ειδοποιηθούν για τη συμμετοχή τους. Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος. 25/11, 11.00-13.00. 

Γιατί πρέπ’. Η σημασία της πρόληψης για την αντιμετώπιση του HIV
Ενημερωτική εκδήλωση από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» για την πρόληψη από τον HIV. Παράλληλα, θα υπάρξει πληροφόρηση για το PrEP, την προφυλακτική αγωγή που πλέον θα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα. 

Βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από το 45ο Φεστιβάλ Δράμας
Τις βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του 45ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα προβάλει το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Στην Αίθουσα Σάκη Καράγιωργα 2, στον 2ο όροφο του Νέου Κτηρίου του Παντείου, 25&26/11, 20.00. 

Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης στο ΚΠΙΣΝ
Με «όχημα» το βιβλίο «Θα τα πούμε στο σύμπαν» του Τζακ Τσενγκ, οι μικροί αναγνώστες θα συναντηθούν για να ανταλλάξουν εντυπώσεις, συναισθήματα και σκέψεις, αλλά και να ταξιδέψουν στους συναρπαστικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες του. Έως 22 συμμετοχές, για παιδιά 10 έως 12 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή (πληρ. www.snfcc.org). 27/11, 17.30-19.00.