Life in Athens

Τα τζάμπα της εβδομάδας | 17 - 23 Νοεμβρίου 2022

Μουσική, εκθέσεις, εργαστήρια, βόλτες, όλα όσα μπορείς να κάνεις αυτή την εβδομάδα δωρεάν στην πόλη σου

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν την εβδομάδα 17-23 Νοεμβρίου 2022 στην Αθήνα.

Περιοδικές εκθέσεις στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Το τελευταίο σαββατοκύριακο για να βιώσετε το τρέχον εκθεσιακό πρόγραμμα του ΕΜΣΤ, το οποίο οι New York Times περιέγραψαν ως «χρυσωρυχείο για τους εραστές της τέχνης με πέντε ορόφους γεμάτους γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που παρέχουν τροφή για σκέψη». Με έξι περιοδικές εκθέσεις με πολιτικές ή κοινωνικές διαστάσεις, που διερευνούν τα επείγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στις μέρες μας – δημοκρατία, ισονομία, οικονομία και περιβάλλον, διακυβέρνηση, παγκοσμιοποίηση και τεχνολογία. Λ. Καλλιρόης και Φραντζή, 20/11, 11.00-21.00. 

Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία 
Τι είναι το χαγιάτι; Ποια είναι η οικία Λασσάνη; Που βρίσκεται το κελί του Παπαδιαμάντη; Πόσα σκαλιά πρέπει να ανεβεί κανείς για να φτάσει στην είσοδο της Εθνικής Βιβλιοθήκης; Μέσα από ερωτήσεις γνώσεων και παρατηρητικότητας που σχετίζονται με μνημεία, αγάλματα και τοπόσημα της πόλης των Αθηνών, μαθητές και μαθήτριες έρχονται σε επαφή με την ιστορική μνήμη της πόλης, στο πλαίσιο της δράσης «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», του Δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Περισσότερες πληροφορίες: www.kids4thecity.gr 

Φωτογραφία: «Μαριούπολη, η ματωμένη ιστορία της πόλης της Παναγίας»
Έκθεση φωτογραφίας με έργα 80 καλλιτεχνών από τη Μαριούπολη. Οι φωτογραφίες τους απεικονίζουν τα διαφορετικά στάδια της ζωής της πόλης και της βάρβαρης καταστροφής της από τον ρωσικό στρατό. Στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής, Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος, Σύνταγμα. Έως 18/11.

#JobFestival 2022
Θα διεξαχθεί παράλληλα σε Αθήνα και Θεσσαλλονίκη, σε Ζάππειο και Βελλίδειο, όπου περισσότεροι από 300 εργοδότες από όλους τους κλάδους δραστηριότητας θα αξιολογήσουν υποψήφιους και βιογραφικά για 3.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας σχεδόν όλων των ειδικοτήτων. Για την παρακολούθηση των εργαστηρίων χρειάζεται προεγγραφή στη σελίδα του φεστιβάλ. 18&19/11, 10.00-18.00. 

Δημοκρατία και συμπερίληψη στο σχολείο
Διήμερο βιωματικών εργαστηρίων και παρουσιάσεων που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων. Στο Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος, 19%20/11. 

Αντιμετώπιση της έμφυλης και σεξουαλικής βίας 
Παρουσίαση του «Οδηγού αντιμετώπισης της έμφυλης και σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης». Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα, 22/11, 12.00-14.00. 

Γνωριμία με το σκάκι 
Εργαστήριο που απευθύνεται τόσο σε παιδιά που δεν έχουν καμία επαφή με το σκάκι, όσο και σε παιδιά που γνωρίζουν ήδη τους κανόνες του παιχνιδιού. Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με απαραίτητη προεγγραφή (snfcc.org). 20/11, 17.00-17.45 για παιδιά που δεν γνωρίζουν τους κανόνες, 18.00-18.45 για παιδιά που γνωρίζουν.