Life in Athens

Τα τζάμπα της εβδομάδας | 10 - 16 Νοεμβρίου 2022

Μουσική, εκθέσεις, εργαστήρια, βόλτες, όλα όσα μπορείς να κάνεις αυτή την εβδομάδα δωρεάν στην πόλη σου

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 848
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
LGBTQ+
© Unsplash

Όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν την εβδομάδα 10 - 16 Νοεμβρίου 2022 στην Αθήνα.

Τα εργαλεία και ο οίκος: Μια διαφορετική ξενάγηση στην έκθεση της συλλογής του ΕΜΣΤ
Μια διαφορετική ξενάγηση στην έκθεση της συλλογής του ΕΜΣΤ, βασισμένη σε κείμενα σύγχρονης φεμινιστικής θεωρίας. Οι επιμελήτριες και οι επιμελητές του ΕΜΣΤ, σε συνεργασία με τις ερευνήτριες του «Κέντρου Νέων Μέσων και Φεμινιστικών Πρακτικών στον Δημόσιο Χώρο» (Αθήνα και Βόλος), θα οδηγήσουν τους επισκέπτες/τριες στην έκθεση της συλλογής του Μουσείου και θα προσεγγίσουν το έργο συγκεκριμένων καλλιτεχνών/χνιδών αλλά και την ιστορία της σύγχρονης ελληνικής τέχνης μέσα από τα δοκίμια του συλλογικού τόμου «Φεμινιστικές θεωρίες, αισθητικές πρακτικές και παγκοσμιοποιημένες τεχνολογίες» που εκδόθηκε από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση και δωρεάν διάθεση του τόμου. 12/11, 13.00, στο ΕΜΣΤ.

Χειμερινό μπαζάρ για την κοινωνική κουζίνα Ο Άλλος Άνθρωπος
Δεν είναι ακριβώς δωρεάν αλλά τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που θα βρείτε, γυναικεία και ανδρικά, θα ξεκινούν από ένα ευρώ (έως 10) και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την κοινωνική κουζίνα Ο Άλλος Άνθρωπος. Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, 10/11 στις 15.00-20.00 και 11-13/11 στις 11.00-20.00. 

Φεστιβάλ κινηματογράφου «Σαραμάγκου 100»
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Ζοζέ Σαραμάγκου, η πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Αθήνα και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζουν ταινίες που ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη μερικά από τα σημαντικότερα βιβλία του συγγραφέα. Οι ταινίες θα είναι υποτιτλισμένες στα αγγλικά και στα ελληνικά. Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, 2103609695. 10-13/11. 

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού
Με ανοιχτές πόρτες για το κοινό θα γιορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, σε εκατοντάδες οινοποιεία στις αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν νέες και παλαιότερες σοδειές, να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου και να δουν από κοντά τους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης του προϊόντος. 13/11. 

Let The Children Talk – Ας μιλήσουν τα παιδιά
Δράση αφιερωμένη στα παιδιά πρόσφυγες, σε έναν καλλιτεχνικό παιδότοπο, με φωτογραφικά στιγμιότυπα και εικαστικές παρεμβάσεις. Στο Πάρκο του Ασυρμάτου, στον Άγιο Δημήτριο, 13-27/11. 

Φύλο και σεξουαλικότητα: η ΛΟΑΤΚΙ+ ορατότητα και οι διεκδικήσεις του αύριο
Τη συζήτηση διοργανώνει το Εθνικό Θέατρο και θα συμμετέχουν η πρόεδρος του ΔΣ της Intersex Greece Βασιλική Βουβάκη, η διευθύντρια του Red Umbrella Athens Άννα Κουρουπού, η γονέας παιδιού ΛΟΑΤΚΙ+ και μέλος της ομάδας Υπερήφανοι Γονείς Μιμή Μανωλιά, η διαχειρίστρια της Colour Youth Χαρά Νικολάου, ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου, ο καλλιτέχνης Άγγελος Παπαδημητρίου, η κινηματογραφίστρια και ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη. Επίσης, ειδική παρέμβαση θα κάνει η Νικολέττα Πικραμένου, Δρ Νομικής με ειδίκευση στα ίντερσεξ δικαιώματα, μέλος της Intersex Greece. Εθνικό Θέατρο, Κτήριο Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24 (με δελτία εισόδου διαθέσιμα στα ταμεία του θεάτρου από τις 17.30 και σειρά προτεραιότητας, πληρ. 2105288121). 14/11, στις 19.00. 

Οι 7 θάνατοι της Αντώνας στη Στέγη
Tο video art πρότζεκτ του σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη, του εικαστικού και σκηνογράφου Κωνσταντίνου Σκουρλέτη και της ομάδας bijoux de kant, θέλει την Αντώνα, την αντιηρωίδα της Γλυκερίας Μπασδέκη, να διατρέχει την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και να ανασταίνει την αφομοιωμένη λαϊκότητα του ελληνικού queer στη δημόσια μνήμη. Έως 4/12, στη Στέγη. 

Ίριδα Visions
Προβολές ταινιών, φωτογραφικές εκθέσεις, μουσικά events, masterclasses καλλιτεχνών και τεχνικών του κινηματογράφου. Στο κτίριο της Φοιτητικής Λέσχης του ΕΚΠΑ, Ιπποκράτους 15. 15/11.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ