Life in Athens

Ηράκλειο: Πού τρώμε και διασκεδάζουμε

 Φαγητό, διασκέδαση & αγορές

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 498
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
77712-173287.jpg

Η Athens Voice βγαίνει στο Ηράκλειο.

n

Αράκλι 

Ένα γλυκύτατο μουσικό μεζεδοπωλείο, από αυτά που καταφέρνουν να κάνουν τις στιγμές μας καλύτερες. Πεντανόστιμα πολίτικα μεζεδάκια που μαγειρεύει η Σμαρώ και ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή, Σάββατο και την Κυριακή από το μεσημέρι, με τα ακούσματα να καθορίζονται από την εκάστοτε διάθεση της (μεγάλης) παρέας. Η ομάδα ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις, να θυμάστε ότι τη Δευτέρα το πρόγραμμα έχει ξεκούραση για όλους.

Λεωφόρος Ηρακλείου 503, πλ. Αγ. Λουκά, Π. Ηράκλειο, 210 2824496, fb: Αράκλι


n

Ρακόπετρα

Σαν ένα πέτρινο σπίτι στο χωριό, μες στα δέντρα, σας υποδέχεται η Ρακόπετρα. Από το πρωί ανοιχτά για καφέ, σπιτική λεμονάδα ή υποβρύχιο βανίλια κι όσο πέφτει η νύχτα με ρακές, μουσικές, μεζέδες κι οινοπνεύματα... όλα φτιαγμένα καθημερινά με αγνά υλικά από την ελληνική επαρχία, πολλή όρεξη και μεράκι. Με τις τιμές να είναι παραπάνω από καλές κι ευχάριστο περιβάλλον, η καταπράσινη πλατεία του παλαιού Ηρακλείου έγινε το εναλλακτικό στέκι για τους νέους και όλους τους «νέους στην ψυχή».

Αγ. Λουκά 2, Πλ. Αγ. Λουκά, 210 2827166, fb: Ρακόπετρα


n

Echoes

Όταν η φιλοσοφία του down town ανεβαίνει στα βόρεια προάστια, σε μια πιο φρέσκια και ανεπιτήδευτη εκδοχή, συναντάς το Echoes. Music lives, γνωστοί dj’s, θεατρικές βραδιές και stand up comedy, συνθέτουν μια αισθητική με τακτ, μακριά από το γνωστό mainstream. Προσθέστε και κάποια πολύ καλοφτιαγμένα και ιδιαίτερα κοκτέιλ και κλείστε εισιτήριο για βόρεια.

Κ. Ωραιοπούλου 2, Ν. Ηράκλειο, 210 2790595, fb: Echoes


n

H.O.S.T.

Το πρώτο cocktail bar του Ηρακλείου που τάραξε τα νερά της μέχρι τότε ήσυχης περιοχής, ήρθε για να μείνει. Το h.o.s.t. κλείνοντας σε λίγες ημέρες τα δύο χρόνια λειτουργίας του το γιορτάζει, προσθέτοντας στην γκάμα των προϊόντων του τα δημοφιλή tapas για να συνοδεύσουν τα περίφημα cocktail. Ένα all day στέκι που από το πρωί σε υποδέχεται για τον καθιερωμένο καφέ σου (ψημένο με τον παραδοσιακό τρόπο στα ξύλα) μέχρι αργά το βράδυ για το τελευταίο ποτό της ημέρας, με διακεκριμένους dj’s σε καθημερινή βάση να παίρνουν τα ηνία της διασκέδασης. Δεν μπορείς παρά να το αγαπήσεις.

Ναρκίσσων 5, Ν. Ηράκλειο, 210 2820430, fb: H.o.s.t. Cocktail-Bar


n

Μύρτιλλο 

Μια εξαιρετική προσπάθεια που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με αναπηρία να εκπαιδευτούν και να εργαστούν ως μάγειροι, σερβιτόροι, ζαχαροπλάστες και ό,τι άλλο χρειάζεται ένα café bar. Με πολλά events, βραδιές παραμυθιών, μουσικοθεραπεία, δραματοθεραπεία, μαθήματα νοηματικής και ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας σε καλλιτέχνες και δημιουργούς. Από τα ελάχιστα μέρη που πας να πιεις έναν καφέ και φεύγοντας αισθάνεσαι ότι έχεις πολλά να μάθεις για τη ζωή.

Πλ. 18ης Οκτωβρίου 6, Ν. Ηράκλειο, 211 0123176, fb: Myrtillo


n

Madeira

Άνοιξε τον Μάρτιο, το κάναμε στέκι το καλοκαίρι και για το χειμώνα μάς υπόσχεται τα καλύτερα. Προσεγμένος χώρος, με πολύ φιλικό προσωπικό που σου μεταδίδει μια νότα αισιοδοξίας, ανοίγει από τις 9 το πρωί για καφέ, για λαχταριστή μαύρη ή λευκή σοκολάτα, ένα σπιτικό γλυκό ημέρας όπως μηλόπιτα, και συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ, με old school μουσικούς ρυθμούς Παρασκευή και Σάββατο και μια γενικότερη αγάπη σε swing, bossa, acid jazz κ.ά. Ετοιμάζονται διάφορα events (να ενημερώνεστε από το Facebook), περιμένουμε πώς και πώς τα κυριακάτικα απογευματινά πάρτι, ενώ μας εντυπωσίασαν και τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, από τα οποία δοκιμάσαμε και προτείνουμε τα zombie, passion caramel, yellow moon.

Πευκών 1, Ν. Ηράκλειο, 213 0315945, fb: MADEIRA Café & Bar 


Φωτό: Βαγγέλης Τάτσης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ