«Managers», η νέα τοιχογραφία του ΙΝΟ στο Μεταξουργείο.
«Managers», η νέα τοιχογραφία του ΙΝΟ στο Μεταξουργείο. © INO
Life in Athens

Managers: Η νέα τοιχογραφία του INO στο Μεταξουργείο

Εντυπωσιάζει και κεντρίζει τα βλέμματα το νέο mural του καλλιτέχνη

efterpi-mouzakiti.jpg
Ευτέρπη Μουζακίτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα ασπρόμαυρα έργα του καλλιτέχνη ΙΝΟ με τις γαλάζιες πινελιές, είναι από τα πιο χαρακτηριστικά murals της Αθήνας και κατά κοινή παραδοχή, από τα καλύτερα. Έχουν κοσμήσει πολλά σημεία όχι μόνο της πρωτεύουσας αλλά και πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο, και τον καθιστούν ως έναν από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους καλλιτέχνες της street art. Αυτή την φορά, ο ΙΝΟ δημιούργησε μια νέα επιβλητική τοιχογραφία στην Ιάσωνος 47, στο Μεταξουργείο, με φόντο την Ακρόπολη.

Το έργο ονομάζεται «Managers», υλοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο και ο καλλιτέχνης χρειάστηκε περίπου έναν μήνα για να το ολοκληρώσει. Το μεγάλο μέγεθος του τοίχου σε συνδυασμό με την λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο έργο, αύξησε τον κόπο και τον χρόνο δημιουργίας.

#mural #painting #ropes Artist / INO Video / Constantino Mass Music / Kuzma - Answer of the Universe

Posted by INO on Thursday, October 20, 2022

Χρησιμοποίησε σχοινιά για να σχεδιάσει το έργο, μια δύσκολη τεχνική με την οποία εξασκείται το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για μια τεχνική που προτιμά γιατί η σκαλωσιά τον εμποδίζει να βλέπει ολόκληρο το έργο, ενώ τα ανυψωτικά μηχανήματα κάνουν θόρυβο και δεν μπορεί να εργάζεται ως αργά την νύχτα, όπως επιθυμεί.

Οι τοιχογραφίες του ΙΝΟ διακρίνονται τόσο για το επιβλητικό τους μέγεθος, όσο και για τις γεμάτες νόημα λεπτομέρειές του και τα κοινωνικά μηνύματα που περνάνε. Οι µονοχρωµατικές φιγούρες του συχνά διακρίνονται από κοψίµατα στις φόρµες τους. Παρατηρώντας κανείς το συγκεκριμένο mural και γενικότερα, την τέχνη που «ξετρυπώνει» στον δημόσιο χώρο, βρίσκει το δικό του νόημα.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, φαίνεται η απεικόνιση δύο ανδρών που φορούν πουκάμισα να δίνουν τα χέρια και να συνάπτουν συμφωνία. Τα κεφάλια τους ωστόσο σβήνουν. Ο ένας από αυτούς τους «πρόχειρους επισήμους» μάλιστα δεν φοράει γραβάτα, ενώ παρατηρούμε πως οι δύο άντρες χρησιμοποιούν τα αριστερά τους χέρια στην χειραψία. Στο κέντρο της σύνθεσης δεν απουσιάζει η χαρακτηριστική γαλάζια πινελιά του ΙΝΟ σε μορφή πιτσιλιάς που στάζει και παγιώνει τη συμφωνία.

Ακολουθήστε τον INO σε Instagram και Facebook και μάθετε περισσότερα για τα τελευταία του έργα.

Το mural του ΙΝΟ στο Μεταξουργείο.
© Constantino Mass
Το mural του ΙΝΟ στο Μεταξουργείο.
© Nasos Papadokostopoulos
Το mural του ΙΝΟ στο Μεταξουργείο.
© INO
Το mural του ΙΝΟ στο Μεταξουργείο.
© INO
Το mural του ΙΝΟ στο Μεταξουργείο.
© INO

Δειτε περισσοτερα