Life in Athens

Ακτή Βουλιαγμένης: Η παραλία που μας υποδέχεται όλο το χρόνο

Στoν αναβαθμισμένο χώρο της, αυτή την εποχή, η εμπειρία της θάλασσας αποκτά μία άλλη διάσταση, πιο φθινοπωρινή

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
κολαζ φωτογραφιών από Βουλιαγμένη

Ακτή Βουλιαγμένης: Η δημοφιλής και ανανεωμένη παραλία της Βουλιαγμένης προσφέρει στιγμές δροσιάς, ευεξίας και δράσης όλο το χρόνο, με άνεση και ασφάλεια, ενώ συνεχίζει να μας γοητεύει με τα φθινοπωρινά της χρώματα και μας καλεί να απολαύσουμε στιγμές ευεξίας, ψυχικής και σωματικής ανάτασης και τους επόμενους μήνες.

Βουλιαγμένη: Το «διαμάντι» της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Μία περιοχή φημισμένη για την αίγλη και τον «αέρα» της, η οποία έχει γράψει -και εξακολουθεί να γράφει- ιστορία. Είναι τόσα τα στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή με κυρίαρχα το διάφανο γαλάζιο χρώμα της θάλασσας, τη χρυσή άμμο της παραλίας της, το μαγευτικό φυσικό της κάλλος. 

Μία ιδανική ευκαιρία να απολαύσετε τον γλυκό καιρό του αθηναϊκού φθινοπώρου είναι οι αγώνες IRONMAN 70.3 Vouliagmeni, Greece, που θα πραγματοποιηθούν από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου στην πανέμορφη περιοχή της Βουλιαγμένης. Αποτελεί το μεγαλύτερο τριαθλητικό γεγονός, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής διαδρομής τη θάλασσα, καθότι η θάλασσα της Αθηναϊκής Ριβιέρας δεν συνοδεύει τον αθλητή μόνο στο αρχικό αγώνισμα της κολύμβησης αλλά τόσο η ποδηλατική όσο και η δρομική διαδρομή διεξάγονται δίπλα από το απέραντο γαλάζιο. Αναμένονται περί τους 2.000 αθλητές, Έλληνες και ξένοι, οι οποίοι θα απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία.

logo εταιρίας

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί το Under Armour Night Run Vouliagmeni powered by IRONMAN (5 χλμ) 1.000 συμμετοχών με σημείο εκκίνησης την Ακτή Βουλιαγμένης. Επίσης, την επόμενη ημέρα, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου από τις 09:00 έως τις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το IRONKIDS Greece - Vouliagmeni για τους μικρούς μας φίλους, στον ίδιο αγωνιστικό χώρο, στην Ακτή Βουλιαγμένης. Τα παιδιά θα λάβουν μέρος σε 3 αποστάσεις ανάλογα με την ηλικία τους (6 έως 12 ετών).

Ο χώρος διεξαγωγής αυτών των εκδηλώσεων είναι η ανανεωμένη Ακτή Βουλιαγμένης – η δημοφιλέστερη παραλία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την οποία διαχειρίζεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. Μια καταπράσινη ακτή, με διάφανα νερά, χρυσή αμμουδιά, που βραβεύεται κάθε χρόνο με Γαλάζια Σημαία. Η παραλία πρόσφατα ανακαινίστηκε και αναβαθμίστηκε πλήρως, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της, μεγάλους και μικρούς, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Και κάπου εδώ λογικά θα αναρωτιέστε γιατί σας ενημερώνουμε για μία παραλία σχεδόν τέλος Οκτωβρίου. Πρώτον, η μεγάλη έκταση της Ακτής Βουλιαγμένης, ο καλαίσθητος και περιποιημένος χώρος της και το ήπιο ελληνικό κλίμα ενδείκνυνται για διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων στο χώρο αυτό. Όπως διαβάσετε παραπάνω, αυτό το μήνα θα φιλοξενηθούν δύο σημαντικά αθλητικά γεγονότα που θα χαρίσουν χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Δεύτερον, το χειμερινό μπάνιο είναι ένα σπορ που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν, καθώς αποτελεί το «κρύο» ελιξίριο της υγείας ενδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και χαρίζοντας ψυχική ευεξία και αναλγητικές ιδιότητες. Επιπλέον, η Ακτή Βουλιαγμένης προσφέρει ειδικά διαμορφωμένους χώρους για άθληση όλο το χρόνο. Αν λατρεύετε τη δράση, τα σύγχρονα γήπεδα τένις, μπάσκετ, βόλεϊ και beachvolley, θα σας ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Επίσης, υπάρχει διαθέσιμο γήπεδο και για ρακέτες. Παράλληλα, αποτελεί το καλύτερο «παντός καιρού» surf spot για εσάς που ξέρετε να δαμάζετε τα κύματα ή για εσάς που επιθυμείτε να δοκιμάσετε την εμπειρία του συναρπαστικού αυτού σπορ. Επομένως, αν κάποιος πιστεύει ότι η παραλία είναι αποκλειστικό προνόμιο του καλοκαιριού, κάνει μεγάλο λάθος.

Ακτή Βουλιαγμένης

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη θερινή περίοδο εκτός από τα σετ δύο ξαπλωστρών με ομπρέλα που διαθέτει η Ακτή με τη γενική είσοδο του εισιτηρίου, κάπου στο μέσο της μεγάλης έκτασης αμμουδιάς, θα συναντήσετε το νέο ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Ακτής Gold. Είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος της Ακτής, με αποκλειστική πρόσβαση και εξυπηρέτηση, εξασφαλισμένο parking (σε εσωτερικό κλειστό χώρο από την οδό Απόλλωνος) και μοναδικά προνόμια, όπως διέλευση από τον έλεγχο εισιτηρίων χωρίς αναμονή, μεταφορά στη θέση κράτησης με club car και δυνατότητα φύλαξης προσωπικών αντικειμένων σε κουτί ασφαλείας στην ομπρέλα.

Ακτή Βουλιαγμένης

Εκτός των άλλων, όλος ο ανανεωμένος χώρος διαθέτει wifi –γιατί όχι και για work from “home” τις καθημερινές από την ξαπλώστρα–, αναψυκτήρια για να προμηθευτείτε ό,τι επιθυμείτε, καθώς και ναυαγοσωστικές και υπηρεσίες πρώτων βοηθειών για να αφεθείτε και να χαλαρώσετε χωρίς έγνοιες. Η Ακτή Βουλιαγμένης αποτελεί ιδανικό χώρο και για άτομα με αναπηρία, καθώς διαθέτει ειδικό χώρο στάθμευσης και πλήρη προσβασιμότητα εντός της Ακτής, ένα μέρος πραγματικά για όλους μηδενός εξαιρουμένου!

Ακτή Βουλιαγμένης

Εξελίσσοντας τις υποδομές και υπηρεσίες της και ταυτόχρονα τηρώντας πρωτόκολλα υγιεινής και υγείας για την ασφάλεια όλων, η Ακτή Βουλιαγμένης έχει αναδειχθεί και σε top –χειμερινό– προορισμό. Είτε αποφασίσετε να ρίξετε μία βουτιά, είτε να παίξετε beach volley πριν το γραφείο ή να κάνετε jogging κατά μήκος της αμμουδιάς για πρωινή γυμναστική είτε να διοργανώσετε ένα εταιρικό ή προσωπικό event, η Ακτή Βουλιαγμένης είναι το μέρος που αναζητάτε όλο το χρόνο. 

Επισκεφτείτε την Ακτή Βουλιαγμένης εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ