Life in Athens

Book Garden: Το φιλανθρωπικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας

Η απόδειξη πως τα βιβλία κάνουν πραγματικά καλό

labrini-trougkou.jpg
Λαμπρινή Τρούγκου
ΤΕΥΧΟΣ 844
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Book Garden στο Κουκάκι είναι το φιλανθρωπικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας

Το Book Garden στο Κουκάκι είναι το φιλανθρωπικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας, το οποίο μεταπουλά τα μεταχειρισμένα για να βοηθήσει κακοποιημένες γυναίκες

Όταν η Rosie Hooton ήταν μικρή, στην οικογένειά της αναπαρήγαγαν το αστείο πως όταν γίνει ηλικιωμένη θα ανοίξει το δικό της μικρό βιβλιοπωλείο μια και αγαπούσε πολύ τα βιβλία. «Κάποια στιγμή σκέφτηκα… γιατί να περιμένω να γεράσω;» αναφέρει η Rosie, όταν αφηγείται το πώς αποφάσισε να ανοίξει το Book Garden, το φιλανθρωπικό βιβλιοπωλείο στο Κουκάκι.

Στη συμβολή των οδών Δημητρακοπούλου και Νότη Μπότσαρη βρίσκεται ένα μικρό καταπράσινο κατάστημα, που δίνει αρχικά την εντύπωση ότι πρόκειται για ανθοπωλείο. Στον ήσυχο χώρο των δύο επιπέδων συνυπάρχουν αμέτρητα βιβλία μαζί με ανθισμένα φυτά. Στην πραγματικότητα, το Book  Garden πουλάει μεταχειρισμένα βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές. Βιβλία που κάποιος τα παρέδωσε επειδή δεν τα χρειαζόταν πια ή βιβλία που έχουν μερικώς καταστραφεί. Η θεματολογία είναι ευρεία και περιλαμβάνει από επικές ιστορίες αγάπης και βιογραφίες μέχρι και οδηγούς για κατασκευές πάσης φύσεως.

 Book Garden

Η Rosie Hooton, μαζί με τους συνεργάτες της, αναλαμβάνει να δώσει καινούργια ζωή στα βιβλία που φτάνουν στο Book Garden. Ύστερα, τα προσφέρει σε άλλους ανθρώπους. Το πιο ξεχωριστό είναι ότι όσα έσοδα προκύπτουν από τη διαδικασία «ανακύκλωσης» των παλαιών και μεταχειρισμένων βιβλίων αξιοποιούνται για την υποστήριξη του έργου διαφόρων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων της Αθήνας που βοηθούν κακοποιημένες γυναίκες.

Book Garden

Ανάμεσα σε αυτές και η Threads of Hope Hellas που δίνει ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης στα θύματα εκμετάλλευσης. Εκτός από την πληθώρα μεταχειρισμένων βιβλίων, τα οποία συνεχώς πολλαπλασιάζονται, στο Book Garden θα βρεις μάσκες, μολυβοθήκες, πορτοφολάκια, τσάντες και άλλα προϊόντα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από τα θύματα που περιθάλπει η Threads of Hope Hellas. Συγχρόνως, το Book Garden είναι κι ένα ήσυχο μέρος για μελέτη ειδικά σε συνδυασμό με τη δωρεάν παροχή τσαγιού εκ μέρους του καταστήματος. Η Rosie, όπως αναφέρει, σκοπεύει πολύ σύντομα να οργανώσει και διάφορα events. Το πρώτο από αυτά θα είναι μια εκδήλωση ανάγνωσης βιβλίων σε μικρά παιδιά.

Book Garden

«Είναι ένα μέρος, όπου προσφέρουμε αγάπη» αναφέρει χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια. Το Book Garden δέχεται δωρεές βιβλίων καθημερινά στον χώρο του καταστήματος, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα παραλαβής τους από το χώρο σας μετά από συνεννόηση.

Δημητρακοπούλου 51, Κουκάκι, 6945735241, Δευτ.-Παρ.: 10:30 π.μ.-6:00 μ.μ.
Σάβ.: 10:30 π.μ.-4:00 μ.μ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ