Life in Athens

Βόλτα στη Γλυφάδα

Η διαδικασία έχει ως εξής: Κάνεις τη βόλτα σου στην αγορά, και δοκιμάζεις τις γεύσεις του κόσμου.

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 496
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

H Γλυφάδα έχει τα πάντα. Φαγητό, διασκέδαση, αγορές.

Kibo 
Άριστη γιαπωνέζικη κουζίνα σε minimal χώρο με χαρακτηριστικές πινελιές που σε μεταφέρουν στη σαγηνευτική Ανατολή. Δοκίμασε τέλειες και διαφορετικές σαλάτες, όπως την King Crab Salad με βασιλικό καβούρι, υπέροχα ορεκτικά (ζεστά και κρύα), όπως salmon tartar με αυθεντική ασιάτικη yuzu kosho sauce και τραγανές γαρίδες με spicy cream sause, να σε καλούν σε ένα υπέροχo γευστικό ταξίδι. Φυσικά από τα κυρίως πιάτα δεν θα μπορούσε να λείπει το Kibo style black cod. Σημείωσε ότι οι πρώτες ύλες είναι ολόφρεσκες και τα λαχανικά κόβονται τη στιγμή της παραγγελίας σου. Μη φύγεις χωρίς να προτιμήσεις το εντυπωσιακό dragon roll (θα σε κερδίσει από την παρουσίαση και μόνο) και το εκπληκτικό bento box, το κινέζικο κουτί που περιέχει διάφορους συνδυασμούς από ζεστά ορεκτικά, sashimi και nigiri. Για το τέλος, μία ευχάριστη παραλλαγή του cheesecake με yuzu sauce αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.

n

n

n

n

Λαοδίκης 33, 2109680460


Soleto

n

All day ιταλικό, άνετο και φιλικό, θα το αγαπήσεις από την πρώτη στιγμή. Ξεκίνησε τη μέρα κεφάτα, με καφέ, πρωινό και τα γλυκά που παρασκευάζονται καθημερινά εδώ, στο ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται εντός του καταστήματος (αγαπημένο το σουφλέ ελβετικής σοκολάτας με παγωτό βανίλια). Παρόλο που πρόκειται για ένα μαγαζί με all day χαρακτήρα, θα βρεις πολλές εξαιρετικές προτάσεις για φαγητό διά χειρός του Ιταλού σεφ Stefano Rossi, όπως μια πλούσια ποικιλία σε κρεατικά (έξοχο το rib-eye black angus με ψητά λαχανικά και πατάτες) , αλλά και πιάτα με χαμηλότερες θερμίδες, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Ακόμη εντύπωση κάνει η Fiorentina για 2 άτομα (1.200γρ.) με πατάτες κροκάν, αρωματισμένες με δεντρολίβανο και σάλτσα pepe verde και η Burrata με speck και άγρια ρόκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται στις σαλάτες και στα κυρίως πιάτα έρχονται απευθείας από το μποστάνι του Soleto.Τα βράδια κυλούν ευχάριστα με μουσικές που παίζει κάθε μέρα ο dj (από τις 20.00 και μετά) και ιδιαίτερα κοκτέιλς, που θα σε κρατήσουν ως αργά.

n

n

n

n

Λαοδίκης 33-35, 2109680460


Food Mafia

n

Το μοναδικό εστιατόριου τέτοιου τύπου σε όλη την Αθήνα – μη σου πω και σε όλη την επικράτεια, σείεται ολόκληρο από την εκρηκτική προσωπικότητα του μάγειρα- ιδιοκτήτη, του πληθωρικού και ταλαντούχου Ηλία Σκουλά. Ένας σεφ με λατρεία στα εποχικά προϊόντα, που προσέχει με ακρίβεια... ωρολογιακής βόμβας τις πρώτες του ύλες και αλλάζει το μενού κάθε εβδομάδα για να μην βαριέται ούτε αυτός, ούτε εμείς. Εκστασιάσου με την ανατρεπτική συλλογή από «αλλιώτικες» συνταγές ζυμαρικών, όπως ριγκατόνι με φουά γκρα και τρούφα ή φρέσκιες παπαρδέλες με λαγό και χουρμάδες, και πες μας αν έχεις ξαναφάει κάτι παρόμοιο με το δικό του καταπληκτικό Black Angus steak. Στην εντελώς νεοϋορκέζικη μπάρα, ζήτα το μοναδικό σου tailor made κοκτέιλ και απόλαυσέ το με μαύρες και vintage μουσικές. Εννοείται ότι θα δοκιμάσεις το (απόλυτο) burger τριών διαφορετικών κοπών, με κύρια λιπαρή ουσία το λίπος γαλλικής χήνας και «ξυρισμένη» καλοκαιρινή τρούφα, συνταγή που ο σεφ δούλευε για 5 χρόνια. Να ξέρεις ότι το μισό θα το πάρεις σπίτι, αφού μόνο το βάρος του μπιφτεκιού αγγίζει τα 320 γρ. Ένα σου λέω: Η διάσημη Αμερικανίδα κριτικός Ruth Rachel που το δοκίμασε, έγραψε ότι είναι στα σίγουρα το καλύτερο burger της Ευρώπης.

Φιλικής Εταιρείας 10, Γλυφάδα, 2108942177


Bukowski

n

Έχει περίπου 5 μήνες που άνοιξε στη Γλυφάδα και είναι ήδη ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της περιοχής. Το Bukowski, εμπνευσμένο φυσικά από το γνωστό ποιητή και συγγραφέα Τσαρλς Μπουκόφσκι, είναι το πρώτο μπαρ-ρέστοραν που ανοίγει στη χώρα μας σαν συνέχεια των αντίστοιχων που βρίσκονται σε Shoreditch και Brixton. Μπορεί να μην είναι ακριβώς ένα μικρό σκοτεινό μπαρ όπως εκείνα που περιγράφονται, συνήθως, στα βιβλία του Μπουκόφσκι, είναι όμως ένας χώρος αμερικανικής αισθητικής, με μεγάλο μπαρ, ξύλινα τραπέζια και φωτογραφίες του συγγραφέα σχεδόν σε κάθε τοίχο.

Τα μπέργκερ του έχουν ήδη ψηφιστεί από διάφορους κριτικούς γεύσης ως τα καλύτερα του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ τα κοκτέιλ του είναι απογειωτικά. Φυσικά όλα φτιάχνονται παρουσία κοινού από φρέσκα υλικά. Αν και το όνομα παραπέμπει σε βραδινό μπαρ, είναι ένας all day χώρος, ιδανικός και για πρωινό καφέ. Σύντομα αναμένουμε να ανοίξει και στο κέντρο της Αθήνας.

Πανδώρας 18, 2108986123


Vinarte

n

Νέα άφιξη στη Γλυφάδα αποτελεί το Vinarte, ένα wine bar-restaurant με πολλή αγάπη για το ποιοτικό κρασί και την τέχνη, που συνδυάζει Vino - Gastronomia - Arte - Musica.

Vino: Στη «Walk in» κάβα του Vinarte μπορεί κανείς να επιλέξει με τη βοήθεια του οινοχόου ανάμεσα σε 110 ετικέτες από όλο τον κόσμο (50% ελληνικές), εκ των οποίων 25 και στο ποτήρι. Πολύ ενδιαφέρουσες είναι οι οινικές προτάσεις από αποκλειστική εισαγωγή από Β. Ιταλία ενός παραγωγού με ποικιλίες όπως Amarone, Valpollicella ripasso, δύο εκ των οποίων χωρίς θειώδη (το συντηρητικό του κρασιού). Κάθε Τετάρτη γίνονται παρουσιάσεις κρασιών ή μαθήματα οινογνωσίας.

Gastronomia: Το κρασί μπορεί να συνοδευτεί από ιδιαίτερα ορεκτικά αλλά και από μια «Wine friendly» κουζίνα στημένη από Ιταλό chef με φρέσκα ζυμαρικά, σαλάτες και λεπτή τραγανή pizza. Μοναδικές είναι οι έτοιμες προτάσεις αλλαντικών και τυριών μικρών παραγωγών από Ελλάδα και Ιταλία ανάλογα με το κρασί που θα επιλέξετε.

Arte: Στο Vinarte (Vino + Arte) εκτίθενται έργα τέχνης και αντίκες που εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια του χρόνου, ενώ πλαισιώνουν τη συνολική εμπειρία μιας ευχάριστης απόδρασης από την καθημερινότητα (τα έργα διατίθενται προς πώληση).

Musica: Το γευστικό ταξίδι συνοδεύεται από swing jazz, mainstream νότες καθώς και ιταλική μουσική, αλλά και με ξεχωριστές βραδιές live δύο φορές το μήνα (κυρίως Πέμπτη) που θα γεμίζουν όμορφα την εβδομάδα σας.

Μαραγκού 18, 2108941511, 6944828890


Souk

n

Souk σημαίνει «αγορά». Μια περιπλάνηση σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και νόστιμων γεύσεων. Η διαδικασία έχει ως εξής: Κάνεις τη βόλτα σου στην αγορά, δηλαδή στα περίπτερα του Souk, και δοκιμάζεις τις γεύσεις του κόσμου. Στο περίπτερο με την επιγραφή «Hand Made» θα βρεις πίτες τυλιχτές και χειροποίητες νοστιμιές λιβανέζικης καταγωγής. Σε εκείνο με την ταμπέλα «On Fire» θα απολαύσεις λιχουδιές στα κάρβουνα. «Fresh» και «Sushi» για τη συνέχεια, όπου θα βρεις δροσερές σαλάτες και ιαπωνική κουζίνα, αντίστοιχα. Για το τέλος, πέρνα από το «Cold Break» για ένα καφέ και από το «Gelato» για ένα αναζωογονητικό, χειροποίητο παγωτό. Μετά, καθώς περιμένεις την παραγγελία σου, κάπνισε ναργιλέ (μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 18 γεύσεις) και συζήτησε με τους άλλους «ταξιδιώτες» την εμπειρία σου στο Souk. Κι αν ανακαλύψεις ότι δεν θες να φύγεις, δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί αυτή η αγορά είναι ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο!

n

Γρηγ. Λαμπράκη 3 & Ποσειδώνος, 2108981000


Γη

n

Αν θέλεις να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες ριζικά προς το καλύτερο, και να δεις τη διαφορά στην καθημερινότητά σου, η Γη είναι αυτό που χρειάζεσαι. Με σπιτίσιο και ζεστό περιβάλλον (όπου ξεχνάς κάθε ένταση), ανατρεπτικό raw food και φιλοσοφημένη ιδεολογία, αλλάζει όλα όσα ξέραμε για το φαγητό. Άρχισε σωστά τη μέρα σου με καφέ, χυμούς και υγιεινά smoothies, που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Συνέχισε με σαλάτες, κάποια επιλεγμένα πιάτα και πεντανόστιμα γλυκά (χωρίς ενοχές) από ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά και σπόρους (χωρίς γλουτένη, ζάχαρη αυγά και αλεύρι). Σημείωσε ότι ο Γάλλος raw σεφ της Γης δεν μαγειρεύει τίποτα σε θερμοκρασία άνω των 46°C, διατηρώντας έτσι τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά. Ανακάλυψε επίσης ένα day-tox πρόγραμμα που θα σε βοηθήσει να βάλεις την υγιεινή διατροφή στη ζωή σου και αν θες να μεταφέρεις τη Γη σπίτι σου από τον Οκτώβριο θα γίνονται και workshops.

n

n

Γρηγ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, 2109648512


Ο Τάσος

n

«Γεννήθηκε» το 1955 στο μπαρ του κινηματογράφου Αριάν στη Γλυφάδα. «Ο Τάσος» είναι ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής «παλαιάς κοπής» όπου όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται με την ελάχιστη χρήση μηχανημάτων, με κάθε κρέμα, παντεσπάνι, ζυμάρι, παγωτό ή γέμιση φτιαγμένη στο εργαστήριο, χρησιμοποιώντας μόνο αγνές πρώτες ύλες και παρουσία κοινού. Φημίζεται για την τυρόπιτά του (συνταγή με τραγανή ζύμη κουρού και γέμιση από 100% φέτα ΠΟΠ) και τα νεγράκια του (παραλλαγή του κωκ που φτιάχτηκε από τον παππού Τάσο προς τιμή του ποδοσφαιριστή Κώστα Νέγρη). Ωστόσο, αξίζει κανείς να δοκιμάσει και άλλα γλυκά, όπως γαλατομπούρεκο, κανταΐφι, μπακλαβαδάκια και σάμαλι.

Μαραγκού 6, 2108943154


Vincenzo

n

Φαγητό και χαλαρωτική ατμόσφαιρα σε ένα εστιατόριο που πλέον ανήκει στα κλασικά ιταλικά της Αθήνας. Με πολύ ωραίες και πληθωρικές γεύσεις, είναι η γωνιά όλων όσων αγαπάνε την ιταλική κουζίνα στα νότια προάστια, ενώ δεν λείπουν και οι επισκέπτες από διάφορα σημεία της πόλης. Ό,τι και αν πάρεις θα σ’ αρέσει, αν και ξεχωρίζει η αυθεντική ιταλική πίτσα του. Στα συν του –έτσι και αλλιώς πολύ ωραίου– χώρου η όμορφη αυλή που δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποια πόλη της Νότιας Ιταλίας και όπου να ’ναι θα αρχίσουν τις καντάδες τους οι ερωτευμένοι τροβαδούροι.

Γιαννιτσοπούλου 1, 2108941425


MoΜix

n

Τι θα έλεγες αν το cocktail που παρήγγειλες, έρθει σε μορφή σφαίρας, ζελέ ή ακόμα και παγωτού; Στο Momix εισάγουν τη μοριακή γαστρονομία στο bar tending και αλλάζουν ό,τι ξέραμε για το ποτό. Πρόκειται για ένα ανατρεπτικό project που αποτελεί καινοτομία σε παγκόσμιο επίπεδο και σε αφήνει με ανοιχτό το στόμα. Όλα αυτά στην εντυπωσιακή αυλή αλλά και στο χειμερινό χώρο του Momix, μια έκταση 100 τ.μ., με industrial και urban ύφος και με funk, jazz και ηλεκτρονικούς ήχους να χαλαρώνουν την ατμόσφαιρα. Όσο περιμένεις το φαντασμαγορικό ποτό σου, κατέβασε το Momix app, μια έξυπνη εφαρμογή που θα βρεις στο Apple Store και στο Google Play.

n

Ποσειδώνος 81 & Δούσμανη 3, 6974350179


3 Αστέρια

n

Με καταγωγή από την Πόλη, άνοιξαν το 1986 τα 3 Αστέρια οριοθετώντας την αυθεντική πολίτικη κουζίνα. Ποιότητα και γεύσεις που αγάπησαν και τίμησαν οι λάτρεις του είδους. Από το αγαπημένο ντονέρ από μοσχαρίσιο γύρο, το κασερλί κεμπάπ, τα ζουμερά ινεγκέλ, το γιαουρτλού κεμπάπ και τα καλαμάκια έως τα τυροπιτάκια με πολίτικο φύλλο και το κιουνεφέ με το ψημένο στα κάρβουνα κανταΐφι, οι γεύσεις σε ταξιδεύουν σε κάθε μπουκιά. Γνώση με μεράκι και εμπειρία τώρα και σε τυλιχτή έκδοση. Όλοι το έψαχναν μετά την αλλαγή διεύθυνσης από Νέα Σμύρνη. Εμείς το βρήκαμε να σας περιμένει στη Γλυφάδα.

Μαραγκού 4, 2109358134


Paul

 n

Κάνοντας μια βόλτα στη Γλυφάδα, η γωνία Πλατεία Εσπερίδων & Κύπρου 70 μοσχοβολάει φρεσκοζυμωμένο ψωμί, croissant και μυρωδιές από όλες τις υπέροχες, αυθεντικές γαλλικές συνταγές που έχουν κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο την αλυσίδα γαλλικών αρτοποιείων Paul.

Στο Paul μπορείτε να βρείτε περισσότερα από 30 είδη ψωμιού, μεγάλη ποικιλία σφολιατοειδών, σάντουιτς, κέικ, άφθονα υπέροχα γλυκά και μην ξεχνάτε: όλα τα προϊόντα έχουν βάση τις φρέσκιες, καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες και τις αυθεντικές γαλλικές συνταγές.

Το δεύτερο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας λειτουργεί στη Γλυφάδα από τον Ιούνιο του 2013 και σας υποδέχεται από τις 07.30 το πρωί καθημερινά, σε έναν καλαίσθητο χώρο, όπου μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό σας ή να γευματίσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τέλος, αν βρεθείτε στα βόρεια προάστεια, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το καινούργιο κατάστημα της αλυσίδας Paul που (από 1η Σεπτεμβρίου) λειτουργεί στην οδό Λεβίδου 4, στην Κηφισιά.

n

Πλατεία Εσπερίδων & Κύπρου 70, Γλυφάδα 2108947169/ Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, 2103632352/ Λεβίδου 4, Κηφισιά, 2108084288


Kayak 

n

Αναζητάτε ένα μέρος όπου μπορείτε να απολαύσετε το πιο εύγεστο παγωτό, το πιο υγιεινό frozen yogurt, αλλά και εξαιρετικό καφέ; Θα το βρείτε στη Γλυφάδα, στη διασταύρωση των οδών Ζησιμοπούλου & Ι. Μεταξά, και είναι το γνωστό σε όλους KAYAK All Day Lounge. Εδώ θα απολαύσετε τις βραβευμένες γεύσεις παγωτών Kayak, το χαμηλών λιπαρών, διεθνώς αναγνωρισμένο και πολυβραβευμένο Greek Frozen Yogurt και το καλύτερο Sorbetini των Νοτίων Προαστίων. Η ελληνική εταιρεία Kayak εδώ και χρόνια αναμειγνύει αγνές πρώτες ύλες, 100% πραγματικό ελληνικό γιαούρτι, φρέσκα φρούτα, και σας προσκαλεί σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι απόλαυσης. Tips: Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το πρωτοποριακό Kayak Greek Frozen Yogurt σε ξυλάκι, σε 4 απολαυστικά δροσιστικές γεύσεις και φυσικά υπέροχα σνακ και φαγητά σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

Ζησιμοπούλου & Ι. Μεταξά, 2108949130


Mosaiko

n

Το όνομά του παραπέμπει σε ένα μωσαϊκό κόσμου με πολλή μουσική και cocktails. Θα εξερευνήσεις την indy, pop, rock και ηλεκτρονική σκηνή και θα πιεις το ποτό σου, ετοιμασμένο από τους έμπειρους bartenders. Κάθε μέρα ένας διαφορετικός dj (έχουν περάσει ονόματα όπως Eggs n’ Bacon, Marsha, Dj spector, Amateur Boyz κ.ά.), μη χάσεις στις 27/9 τον Rampue. Κάθε μέρα μέχρι τις 20.00 happy hour με όλα τα ποτά στα €5 και τα cocktails στα €7 (στα best of τα Victoria’s Secret, La Primavera και Dominicana).

Λαοδίκης 30, 2108983208


Μπλέντερ Γκάλερι

n

Μια έκθεση δύο καλλιτεχνών. Τζόνστον Φόστερ & Διονύσιος Φραγκιάς. Τα έργα τους συνιστούν παραδείγματα των πρόσφατων διεθνών τάσεων – οικειοποίηση απορριμμένων βιομηχανικών υλικών για τον Φόστερ και υψηλής τεχνολογίας κοπή με εκτόξευση νερού σε συνδυασμό με παραδοσιακά ζωγραφισμένο ρεπορτάζ για τον Φραγκιά. Ο Φόστερ χρησιμοποιεί αποβεβλημένα υλικά που βρίσκει σκορπισμένα σε νησίδες αυτοκινητοδρόμων, πεταγμένα σε χωματερές και εγκαταλελειμμένα σε σοκάκια. Δημιουργώντας παραμορφωμένα πλάσματα μας προειδοποιεί ότι η έλλειψη σεβασμού για το περιβάλλον μπορεί να οδηγήσει σε μερικές πολύ ασυνήθιστες και απρόβλεπτες συνέπειες. Τα έργα του Φραγκιά αποκαλύπτουν τη συγκρουσιακή δυαδικότητα της φύσης της ανθρωπότητας. Τίτλος της έκθεσης: «Highbreeds/ Οι Τζόνστον Φόστερ & Διονύσιος Φραγκιάς επαναθεωρούν τη συγχρονικότητα μέσω των κλασικών μύθων». Επιμέλεια: Μεγακλή Ρογκάκου.

Η έκθεση γίνεται σε συνεργασία με τη RARE Gallery της Νέας Υόρκης.

18/9-30/10, Μπλέντερ Γκάλερι, Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα, 2130280597


NEW CULT

n

Το NEW CULT συνεχίζει να κάνει με επιτυχία αυτό που ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια: να ντύνει γενιές και γενιές. Billabong, adidas, Nike, Dstrezzed, Boxfresh, Khujo, Majestic, Chunk, Weekend Offender, Hype, Crooks N’ Castles είναι μόνο μερικές από τις μάρκες που μπορείς να βρεις στα καταστήματα Μεταξά 9 και 11 στη Γλυφάδα και στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου 210 στο Κορωπί, αλλά και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.newcult.gr

Μεταξά 9 & 11, www.newcult.gr


WeSC

n

Το νέο κατάστημα WeSC έχει ανοίξει τις πόρτες του και μπορείτε να βρείτε όλη την γκάμα των προϊόντων WeSC συγκεντρωμένη σε ένα χώρο. Θα βρείτε denims & trousers, t-shirts & tops, headphones & accessories, dresses & footwear, με την πολυχρωμία από κόκκινα, άσπρα, κίτρινα, μπλε και πράσινα κομμάτια να συνυπάρχει με τα «αυστηρά» γκρι και μαύρα. Η πλήρης συλλογή για άντρες και γυναίκες θα σας δώσει τη δυνατότητα να ντυθείτε casual ή... «πιο καλά», αλλά σίγουρα με χαρακτήρα!

Αρτέμιδος 2, 2108941358


Handromania

n

Μετά από 3 καταστήματα σε Χαλάνδρι, Περιστέρι και Χανιά και 20 χρόνια δημιουργικής παρουσίας, επιτέλους τα νότια προάστια έχουν το δικό τους Handromania. Εδώ θα βρεις χάντρες, εξαρτήματα, είδη hobby και χειροτεχνίας, υλικά αργυροχοΐας, πολλή φαντασία και όλα όσα χρειάζεσαι για να φτιάξεις τα δικά σου, μοναδικά κοσμήματα, με τη βοήθεια του φιλικού προσωπικού που είναι πάντα σε ετοιμότητα για να λύσει κάθε σου απορία. Ακόμα, στον πάνω χώρο του καταστήματος γίνονται σεμινάρια για ντεκουπάζ και για τεχνικές χειροτεχνίας από ανακυκλώσιμα υλικά, για τα οποία μπορείς να ενημερωθείς αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Handromania. Αν πάλι δεν έχεις διάθεση να δημιουργήσεις, μπορείς να επιλέξεις ξεχωριστά χειροποίητα κοσμήματα, που διατίθενται στο κατάστημα σε τιμές από μόλις €5.

Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 15 & Δούσμανη, 2108944762