Life in Athens

Podcast Μετακινήσου αλλιώς - Μάνος Χαραλαμπάκης | Περπάτα στη γειτονιά σου λίγα λεπτά κάθε μέρα και άλλαξε την πόλη σου

Προτάσεις, ιδέες και νέα από τον Μάνο Χαραλαμπάκη και το Podcast «Μετακινήσου αλλιώς» για να μετακινηθούμε διαφορετικά στην πόλη. Επ. 6: «Περπάτα στη γειτονιά σου λίγα λεπτά κάθε μέρα και άλλαξε την πόλη σου»

Μάνος Χαραλαμπάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με τη χορηγία της Kineo


Μετακινήσου αλλιώς, με ποδήλατο, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πεζή, και κάνε την Αθήνα μια πόλη φιλική. Μετακινούμαστε αλλιώς, οφελούμε το περιβάλλον, τον εαυτό μας, τους άλλους και... την τσέπη μας.

Στο 6ο επεισόδιο της σειράς Podcast της Αthens Voice «Mετακινήσου αλλιώς» ο Δημήτρης Χρυσαφίδης, μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών «ΠΕΖΗ» εξηγεί στον Μάνο Χαραλαμπάκη ότι αν περπατάμε στη γειτονιά μας λίγα λεπτά κάθε μέρα μπορούμε να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε την πόλη μας.

Το περπάτημα είναι σύμμαχος όχι μόνο για την υγεία μας. Μας βοηθάει και να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες (applications, social media) που θα μας βοηθήσουν να ενημερώνουμε ταχύτατα τον Δήμο μας για τα «στραβά κι ανάποδα» της γειτονιάς μας. Μόνο αν περπατάμε θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε λακκούβες, σπασμένα πεζοδρόμια, εγκαταλειμμένα πάρκα ούτως ώστε στη συνέχεια να απαιτήσουμε τη διόρθωσή τους. Και μόνο έτσι θα αντιληφθούμε τι εμπόδια συναντούν οι πεζοί όταν περπατούν, σημειώνει ο κ. Χρυσαφίδης. Τονίζει ακόμη γιατί είναι αναγκαίες εκστρατείες ενημέρωσης για το περπάτημα και γιατί πρέπει να επικεντρωθούμε στις μικρές ηλικίες.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Δες τα όλα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ