Life in Athens

Podcast Μετακινήσου αλλιώς - Μάνος Χαραλαμπάκης | Πώς πρέπει να κινούμαστε με ποδήλατο για να αποφεύγουμε κινδύνους

Προτάσεις, ιδέες και νέα από τον Μάνο Χαραλαμπάκη και το Podcast «Μετακινήσου αλλιώς» για να μετακινηθούμε διαφορετικά στην πόλη. Επ. 5: «Πώς πρέπει να κινούμαστε με ποδήλατο στους δρόμους της Αθήνας για να αποφεύγουμε κινδύνους»

Μάνος Χαραλαμπάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Με τη χορηγία της Kineo


Μετακινήσου αλλιώς, με ποδήλατο, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πεζή, και κάνε την Αθήνα μια πόλη φιλική. Μετακινούμαστε αλλιώς, οφελούμε το περιβάλλον, τον εαυτό μας, τους άλλους και... την τσέπη μας.

Πώς πρέπει να κινούμαστε με ποδήλατο στους δρόμους της Αθήνας για να αποφεύγουμε κινδύνους; Οι περισσότεροι πολίτες διστάζουν να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους γιατί θεωρούν ότι, αν το κάνουν, τότε όλα τα αυτοκίνητα θα τους βάλουν… στόχο. Ο συντονιστής της ομάδας Bicycle Commuters οf Greece Νικόλας Σταυρόπουλος εξηγεί στον Μάνο Χαραλαμπάκη και στο 5ο επεισόδιο του PODCAST της Αthens Voice «Μετακινήσου αλλιώς» πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.

Η συνταγή για να μην κινδυνεύουμε στον δρόμο με το ποδήλατο; Είναι πολύ απλό. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση και να αποβάλουμε τον φόβο, επισημαίνει ο κ. Σταυρόπουλος που χρησιμοποιεί καθημερινά το ποδήλατο για τις μετακινήσεις του στην πόλη. Κάτι ξέρει ως bicycle commuter. Έχει κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα με το ποδήλατο στις λεωφόρους της Αθήνας.

Δίνει όμως κι άλλες χρήσιμες πληροφορίες σε όσους επιμένουν στο αυτοκίνητο. Τονίζει πως αν όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν ποδήλατο στον δρόμο, τότε η μετακίνηση με πετάλι θα γίνει σεβαστή από τους υπόλοιπους οδηγούς και τους αρμόδιους. Μιλάει ακόμη για την ανάγκη ποδηλατικών υποδομών αλλά και για τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού ποδηλάτου, όπως είναι το να φτάνεις ξεκούραστος και… ατσαλάκωτος στη δουλειά σου.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Δες τα όλα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ