Life in Athens

Podcast Μετακινήσου αλλιώς - Μάνος Χαραλαμπάκης | Γιατί πρέπει να περπατάμε στην πόλη

Προτάσεις, ιδέες και νέα από τον Μάνο Χαραλαμπάκη και το Podcast «Μετακινήσου αλλιώς» για να μετακινηθούμε διαφορετικά στην πόλη. Επ. 3: «Γιατί πρέπει να περπατάμε στην πόλη»

Μάνος Χαραλαμπάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με τη χορηγία της Kineo


Μετακινήσου αλλιώς, με ποδήλατο, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πεζή, και κάνε την Αθήνα μια πόλη φιλική. Μετακινούμαστε αλλιώς, οφελούμε το περιβάλλον, τον εαυτό μας, τους άλλους και... την τσέπη μας.

Στο 3ο επεισόδιο του Podcast της Athens Voice «Μετακινήσου αλλιώς» ο Μάνος Χαραλαμπάκης συζητάει με την πρώην αντιδήμαρχο Βιέννης Μαρία Βασιλάκου -που ειχε καθοριστική συμβολή στις αναπλασεις και πεζοδρομησεις της Αυστριακής Πρωτεύουσας και τώρα διευθύνει το δικτυο Vienna Solutions για αστικές μεταμορφώσεις παγκοσμίως- με θέμα «Γιατί πρέπει να περπατάμε στην πόλη και τι πρέπει να κάνει η Αθήνα για να κάνει το περπάτημα ευχαριστο». Με την εμπειρία και το πάθος της για το περιβάλλον η Μαρία Βασιλάκου εξηγεί πως είναι σημαντικο ένας πεζόδρομος να έχει σκιά και δέντρα - ειδικά στην Ελλάδα - αλλά και καθιστικα έτσι ώστε να είναι ελκυστικός. Προσθέτει πως τα δέντρα, όπως στη Βιέννη, πρέπει να είναι κάτω από τα πεζοδρόμια για να έχει χώρο να περπατήσει ο πεζός. Και βέβαια δεν παραλείπει να αναφέρει ποσα οφέλη προσφέρει το περπάτημα για τους πολίτες αλλά και για την πόλη. 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Δες τα όλα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ