Life in Athens

TOILETPAPER: Το περιοδικό που απογειώνει τον σουρεαλισμό έρχεται στην Αθήνα

Για ένα μοναδικό event σε συνεργασία με το glo

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικονογράφηση του περιοδικού TOILETPAPER
© TOILETPAPER

To περιοδικό TOILETPAPER έρχεται στην Αθήνα για να ταράξει τα νερά του σουρεαλισμού.

Το TOILETPAPER είναι ένα περιοδικό και δημιουργικό studio που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Maurizio Cattelan και τον Pierpaolo Ferrari. Η ιδέα γεννήθηκε το 2010 μετά από μια συνεργασία τους για το ετήσιο καλλιτεχνικό τεύχος του περιοδικού W και με τα χρόνια το TOILETPAPER έχει γίνει ένα project ευρέως φάσματος που χρησιμοποιεί το δικό του αλάνθαστο, προκλητικό τρόπο να προσεγγίζει διαφορετικές πραγματικότητες.

Εικονογράφηση του περιοδικού TOILETPAPER
© TOILETPAPER

Μπορεί να ξεκίνησε ως καλλιτεχνικό βιβλίο και περιοδικό με ολοσέλιδες έγχρωμες φωτογραφίες που οικειοποιούνταν την εμπορική φωτογραφία μέσα από μία ντανταϊστική και σουρεαλιστική αισθητική, όμως σύντομα μετουσιώθηκε σε κάτι περισσότερο. Το TOILETPAPER κοροϊδεύει τον κόσμο της τέχνης με τα φωτογραφικά κολάζ του που συνδυάζουν τις γλώσσες της εμπορικής και καλλιτεχνικής φωτογραφίας, με προκλητικά σκηνοθετημένα χρονογραφήματα.

Εικονογράφηση του περιοδικού TOILETPAPER
© TOILETPAPER

Εικονογράφηση του περιοδικού TOILETPAPER
© TOILETPAPER

Εικονογράφηση του περιοδικού TOILETPAPER
© TOILETPAPER

Μαζί με την καλλιτεχνική διευθύντρια Micol Talso και την γνωστή ομάδα του από γραφίστες, παραγωγούς, συντάκτες και παραγωγούς ταινιών, το TOILETPAPER ετοιμάζει δημιουργική δουλειά και διεύθυνση για πολλά projects, όπως multi-media διαφημιστικές καμπάνιες για μεγάλα ονόματα όπως KENZO, OK CUPID, SK II, Lavazza, NIKE, Diesel, Galleries Lafayette, MAC Cosmetics, αλλά και φωτογραφίσεις εξωφύλλων. Στις δημιουργίες του περιλαμβάνονται ακόμη capsule συλλογές μόδας για brands όπως η KENZO και η MSGM, εκθέσεις τέχνης σε όλο τον κόσμο και εκκεντρικά events.

Εικονογράφηση του περιοδικού TOILETPAPER
© TOILETPAPER

Το TOILETPAPER έρχεται στην Ελλάδα

Το περιοδικό που απογειώνει το σουρεαλισμό έρχεται επιτέλους και στην Ελλάδα για μια ξεχωριστή συνεργασία. Μαζί με το glo, ετοιμάζει το μεγαλύτερο radical pop experience που έγινε ποτέ. Τέσσερις surreal έλληνες δημιουργοί της πόλης κάνουν τη δική τους ερμηνεία των δύο αντίθετων κόσμων που συνυπάρχουν σε τέσσερα νέα σχέδια του TOILETPAPER που θα παρουσιαστούν σε τέσσερα experience rooms και θα είναι επισκέψιμα από το κοινό. Η αναμονή της μοναδικής εμπειρίας έχει ήδη ξεσηκώσει την art surreal κοινότητα της πόλης που ανυπομονεί για το meeting της χρονιάς!

Το opening του event θα γίνει στις 16 Ιουνίου παρουσία του δημιουργού Pierpaolo Ferrari και τα experience rooms που θα διαμορφωθούν στο ξενοδοχείο Gatsby Athens, θα είναι ανοιχτά για το κοινό τις επόμενες ημέρες, στις 17/06 (17:00 - 20:00), στις 18/06 και 19/06 (12:00 - 16:00). Όλοι έχουν αρχίσει τις εικασίες για το τι πρόκειται να συμβεί στο TOILETPAPER x glo event, όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το momentum που θα ξεσηκώσει την πόλη θα αποκαλυφθούν σύντομα. Stay tuned για να ζήσεις τον απόλυτο σουρεαλισμό στο κέντρο της Αθήνας!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ