Life in Athens

H Tzef Montana και το σπουδαίο άγνωστο στο TEDxAthens

Η ηθοποιός, non-binary μοντέλο, ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια και συγγραφέας σε μια πολυαναμενόμενη ομιλία

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tzef Montana

H Tzef Montana μιλάει για το σπουδαίο άγνωστο στο TEDxAthens 2022, το Σάββατο 28 Μαΐου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ.

Ηθοποιός, συγγραφέας, non-binary μοντέλο, ακτιβίστρια κατά της κακοποίησης. Έχοντας δουλέψει σε όλο τον κόσμο και έχοντας περάσει από τη μουσική βιομηχανία στη βιομηχανία του κινηματογράφου, με ενδιάμεση στάση το modeling, η Τzef Montana, που έχει πλέον βάση της την Αθήνα, θα μοιραστεί την ιστορία και την οπτική της σε μια ομιλία που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, στο TEDxAthens, το Σάββατο 28 Μαΐου, στο ΚΠΙΣΝ και την αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.


Το φετινό TEDxAthens, τα εισιτήρια του οποίου έχουν ήδη εξαντληθεί, εξερευνά το σπουδαίο άγνωστο με είκοσι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έτοιμους να χαρτογραφήσουν το σπουδαίο άγνωστο στην επιστήμη, το περιβάλλον, τις ανθρώπινες σχέσεις, την οικονομία, τον πολιτισμό.

Η Tzef Montana με το βιβλίο της «Aπό την Κόρινθο στο non-binary», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Athens Voice Books έκανε ένα ακόμα βήμα για την ορατότητα των trans και non-binary ατόμων που βαρέθηκαν την κατήχηση και τις απαγορεύσεις, που θέλουν τον σεβασμό και την ελευθερία που τους αξίζει.

«Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ η επανάσταση που ονειρεύομαι. Ξέρω, όμως, ότι αρκετά ζήσαμε με μυστικά, δάκρυα, ψέματα, ενοχές και φόβο» έχει δηλώσει η ίδια.

Η μαγική ιστορία ενός παιδιού που ξεκίνησε από μια καταπιεστική οικογένεια της ελληνικής επαρχίας για να φτάσει να γίνει αφίσα στις μεγάλες βιομηχανίες ομορφιάς του Hollywood -και πρόσφατα έλαμψε στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, όπου βρέθηκε για τη συμμετοχή της σε δύο ταινίες, το «Dodo» του Πάνου Κούτρα και το «Crimes Of The Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ- έχει να δώσει τα δικά της μηνύματα για το ταξίδι εξερεύνησης εαυτού ενός ανθρώπου, πέρα από τις προκαθορισμένες νόρμες και τα δίπολα για το φύλο.

«Γεννήθηκα με ένα στίγμα να πρέπει να κρύβω πράγματα. Ε όχι! δεν έχω τίποτα να κρύψω. Λέω πάντα την αλήθεια, έρχομαι από ένα μέρος αγάπης και διαφάνειας, εμένα η μπουγάδα μου είναι καθαρή, έτσι νιώθω. Και να προχωρήσουμε λίγο παρά πέρα. Η νέα γενιά με καταλαβαίνει, η gen Z, θέλω να επικοινωνήσω τα δικά τους θέματα στους boomers» είχε εκμυστηρευτεί αναφερόμενη στην απόφασή της να μιλήσει για την αναζήτηση του φύλου της και τη ζωή της.

Περπάτησε στο catwalk του New York Fashion Week, της έκαναν αφιερώματα η Vogue και το Totem, τη φωτογράφισαν οι μεγαλύτεροι φωτογράφοι μόδας του πλανήτη, επιλέχθηκε ως κεντρικό πρόσωπο για διαφημιστικές καμπάνιες μεγάλων εταιρειών, εργάστηκε στη διεθνή μουσική βιομηχανία ως μουσικός μάνατζερ της SOPHIE και των Slayer και συμμετείχε στις καμπάνιες καλλιτεχνών όπως Rosalia, CL, 30 seconds to Mars, Charli XcX.

Το εξώφυλλο του βιβλίου της Tzef Montana «Aπό την Κόρινθο στο non-binary», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Athens Voice Books

Η ιστορία της Tzef Montana είναι μία ιστορία που δίνει φωνή στους ανθρώπους που η εξωτερική τους εικόνα δεν συνάδει με την εικόνα που έχουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Και η επικείμενη ομιλία της στο φετινό TEDxAthens θα είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο πώς κάποιος διεκδικεί το δικαίωμά του να υπάρχει με βάση την επιθυμία του και την αίσθηση που έχει για τον εαυτό του, και όχι αυτό που οι άλλοι περιμένουν από εκείνον. Ένα ακόμα σημαντικό βήμα ορατότητας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ