Life in Athens

Πάσχα 2022: Εικόνες από το έρημο κέντρο της Αθήνας

Οι Αθηναίοι επέλεξαν την ύπαιθρο για να περάσουν τις γιορτές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πάσχα 2022: Εικόνες από το άδειο το κέντρο της Αθήνας. Οι περισσότεροι επέλεξαν την ύπαιθρο για τις γιορτές.

Ιδιαίτερες εικόνες αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός από το κέντρο της Αθήνας ανήμερα του Πάσχα. Δύο χρόνια μετά τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και με σύμμαχο τον καλό καιρό οι Αθηναίοι επέλεξαν την ύπαιθρο για να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα. Η ηρεμία που επικρατούσε κατά τις μεσημεριανές ώρες σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας διακοπτόταν από τα λιγοστά αυτοκίνητα και τους τουρίστες.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, πάνω από 325.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης μέχρι και τις 6 το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής.

Η έξοδος των εκδρομέων φαίνεται ότι κορυφώθηκε τις πρωινές ώρες της Μ. Παρασκευής, όταν σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές στους δύο μεγάλους σταθμούς διοδίων της Αττικής. Στην Ελευσίνα, οι οδηγοί, ακόμα και αφού περνούσαν τα διόδια, έμεναν για σχεδόν μία ώρα εγκλωβισμένοι σε ένα ατελείωτο μποτιλιάρισμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η φετινή έξοδος για το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας, ξεπερνώντας ακόμα και αυτές πριν από την πανδημία. Μάλιστα είναι αυξημένη κατά σχεδόν 8% σε σύγκριση με το 2019. Εκείνη τη χρονιά, από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και τη Μεγάλη Παρασκευή είχαν φύγει από την Αθήνα 227.270 οχήματα, ενώ το αντίστοιχο διάστημα φέτος τα ΙΧ που πέρασαν τα διόδια άγγιξαν τις 245.000.

Πάσχα 2022: Η έξοδος των εκδρομέων μετέτρεψε την Αθήνα σε έρημη πόλη

© EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

© EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

© EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

© EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

© EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

© EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

© EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις