Life in Athens

Το Athens Digital Arts Festival επιστρέφει στην πλατεία Κοτζιά

Το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του ADAF θα εξερευνήσει το σήμερα και το παρελθόν μέσα από τον ρετροφουτουρισμό

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η αφίσα του Athens Digital Arts Festival.
Η αφίσα του Athens Digital Arts Festival.

Athens Digital Arts Festival - «Futuretro»: Η 18η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας επιστρέφει στην Πλατεία Κοτζιά (25-29 Μαΐου 2022)

Στην επιστημονική φαντασία και τον ρετροφουτουρισμό – που είναι άλλωστε και η επιστήμη του μέλλοντος- θα εστιάσει το φετινό και ενήλικο πλέον Athens Digital Arts Festival (ADAF), θέλοντας να παρουσιάσει το σήμερα μέσα από τα μάτια του παρελθόντος, και το παρελθόν μέσα από τα μάτια του μέλλοντος.

Η 18η ετήσια διοργάνωσή του ADAF με τίτλο «Futuretro» θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας - συγκεκριμένα στην Πλατεία Κοτζιά - για μία πενθήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 29 Μαΐου 2022, στο κτιριακό συγκρότημα πρώην notos home. Και φέτος, το φεστιβάλ θα είναι υβριδικό, αφού θα διεξαχθεί και online το φθινόπωρο του 2022.

Πάνω από 5.700 έργα και προτάσεις από τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους, τεχνολόγους και κάθε είδους δημιουργό έλαβε μέσω του ανοιχτού καλέσματος η επιμελητική ομάδα του φεστιβάλ, όπου και εξετάζει, ενώ παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, καλλιεργεί γέφυρες επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών και έργων με άλλα φεστιβάλ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ερευνώντας και παρουσιάζοντας τις παγκόσμιες τάσεις στις ψηφιακές τέχνες.

Videoart, διαδραστικά και οπτικοακουστικά installation, live performance, animation, έργα εικονικής, επαυξημένης και μεικτής πραγματικότητας (VR/AR/XR), games, digital image, web art, δημιουργικά εργαστήρια, ομιλίες, το παιδικό πρόγραμμα ADAFKIDS, για το πάντα ανήσυχο παιδικό κοινό και φυσικά μία από τις πιο αγαπημένες κατηγορίες του φεστιβάλ, που έλειψε τα τελευταία δύο χρόνια, το ADAFMUSIC θα περιλαμβάνονται στo πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Το ADAF επιλέγει το Ιστορικό κέντρο της Αθήνας ως το επίκεντρο του Φεστιβάλ, έχοντας ως στόχο να αναδείξει την Πλατεία Κοτζιά, ένα σημείο-ορόσημο της Αθήνας, και της ευρύτερη περιοχής.

Το φεστιβάλ θα εκτείνεται τόσο στον αστικό ιστό (με υπαίθριες συναυλίες και έργα), όσο και με την κεντρική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα, με εμβαδό άνω των 12.000m2, όπου στεγαζόταν το πολυκατάστημα ειδών σπιτιού notos home από το 2003, έως ότου μεταφέρθηκε στο πολυκατάστημα μόδας & ομορφιάς notos, Σταδίου & Αιόλου το 2018. Βιτρίνα του πολυκαταστήματος notos θα φιλοξενήσει τώρα και ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα της έκθεσης, καλώντας το κοινό να συμμετάσχει ενεργά.

Μπορείτε να βρείτε διαθέσιμη online την 3D εικονική περιήγηση της τελευταίας διοργάνωσης του Athens Digital Arts Festival με θέμα Tāctus, τα έργα της διοργάνωσης που διερευνούν την έννοια της ανθρώπινης επαφής και τον επαναπροσδιορισμό της.

ADAF: Ανοιχτό κάλεσμα εθελοντών

Οι εθελοντές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ADAF. Κάθε χρόνο, δεκάδες δημιουργικοί άνθρωποι εντάσσονται δυναμικά στην ομάδα του Φεστιβάλ, αναπτύσσοντας τις δυνατότητές τους και προσφέροντας σε όλους τους τομείς της διοργάνωσης, όπως στους χώρους υποδοχής, στην παραγωγή, στο στήσιμο της έκθεσης καθώς και στις ξεναγήσεις στο κοινό.

Συμμετέχοντας οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να συμβάλουν δημιουργικά, ανάλογα με τις δεξιότητες, τις γνώσεις, τα ενδιαφέροντά και το χρόνο τους, στη 18η διοργάνωση και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Αν είστε άνω των 18 ετών, μπορείτε να συυμπληρώσετε τη φόρμα. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 30.4.2022. Περισσότερες πληροφορίες: volunteers@adaf.gr, στο Facebook και το Instagram

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ