Life in Athens

Η απογευματινή θέα της Αθήνας από τον Λυκαβηττό σε ένα ambient video του Δημήτρη Κλεάνθη

Η ατμόσφαιρα της πόλης από ένα αγαπημένο σημείο, σε ένα ASMR φιλμάκι του βραβευμένου φωτογράφου

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα ambient videos είναι ένας ολόκληρος κόσμος που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν για καταφύγιο όταν θέλουν να χαλαρώσουν ή να αποδράσουν για λίγο από την καθημερινότητα. Τα ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο κοινό αφού συνδυάζουν το καλλιτεχνικό στοιχείο με την ανάγκη για χαλάρωση σε έναν κόσμο κορεσμένο από ήχους και συνεχώς εναλλασσόμενες εικόνες. Είτε πρόκειται για στατικά πλάνα είτε για walking clips, η καταγραφή του φυσικού ήχου που αντικαθιστά τη μουσική, βοηθά ακόμα περισσότερο τον σκοπό τους.

Εξερευνώντας την πόλη μέσα από αυτό το περιβάλλον στο κανάλι του Flaneur στο YouTube, ο βραβευμένος φωτογράφος Δημήτρης Κλεάνθης αποτυπώνει ατμοσφαιρικά μια απογευματινή στιγμή που μόνο η Αθήνα μπορεί να προσφέρει και στρέφει την κάμερά του από τον λόφο του Λυκαβηττού, εστιάζοντάς την στην Ακρόπολη.

«Ο λόφος του Λυκαβηττού προσφέρει αναμφισβήτητα την καλύτερη θέα της Αθήνας και τα απογεύματα όπως αυτό είναι σχεδόν πάντα γεμάτο τουρίστες που θαυμάζουν το ηλιοβασίλεμα. Εδώ, μεταξύ άλλων, είναι η Βουλή των Ελλήνων η λεωφόρος Συγγρού που οδηγεί στην παραλία, το Μουσείο της Ακρόπολης, η ίδια η Ακρόπολη και η πόλη του Πειραιά» σημειώνει ο ίδιος στη συνοδευτική περιγραφή του για κάθε επισκέπτη του βίντεο, κάθε επισκέπτη της πόλης.

Κάπου ανάμεσα πριν αποχαιρετήσει ο ήλιος την πόλη και αφού τα πρώτα φώτα της ανάψουν, ο Δημήτρης Κλεάνθης, που δεν σταματά να την περιεργάζεται μέσα από πολλά και διάφορα projects του -από τις πολυκατοικίες της όπως στο «Entrance» μέχρι τους δρόμους της- μας παρακινεί να δούμε πιο παρατηρητικά τη μεγάλη εικόνα της.

Δειτε περισσοτερα