Life in Athens

2+1 μέρη στην Αθήνα για βόλτα το ΣΚ, που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Αν έχεις κουραστεί και βαρεθεί να πηγαίνεις συνέχεια στα ίδια μέρη, το City Vibes και ο Γιώργος Πασπαράκης σου έχουν τη λύση

giorgos-pasparakis.jpeg
Γιώργος Πασπαράκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
City Vibes (ep. 3)

City Vibes by Athens Voice: Στο νέο επεισόδιο, ο Γιώργος Πασπαράκης επισκέπτεται τη Δραπετσώνα, τον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον, τον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Ο πολυχώρος των Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα είναι η πρώτη στάση. Κάποτε εκεί ήταν βιομηχανική περιοχή στην οποία λειτουργούσαν γυψάδικα, δεξαμενές πετρελαίου και βυρσοδεψεία. Παράλληλα, γινόταν παραγωγή φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Τώρα, με την ανάπλαση του χώρου, θα βρεις ένα industrial περιβάλλον για βόλτα, τρέξιμο και άφθονο relax δίπλα στην θάλασσα. Τα τελευταία χρόνια τους καλοκαιρινούς μήνες διεξάγεται εκεί το Φεστιβάλ της Θάλασσας, με δωρεάν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και πολλές δράσεις.

Γιώργος Πασπαράκης

Τον χώρο τον έχουν αγαπήσει ιδιαίτερα και πολλοί σκηνοθέτες. Δεν είναι απίθανο στην επίσκεψη σας να πετύχετε τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη να γυρίζει το video clip του!

Το City Vibes δεν αφήνει κανέναν δυσαρεστημένο. Αν δεν είστε industrial τύποι και θέλετε «χλιδάτες» βόλτες, ο Πύργος Βασιλίσσης στο Ίλιον σας περιμένει.

Πίσω από τα καινούργια κτήρια της Λεωφόρου Δημοκρατίας, σας περιμένει ένα ταξίδι στο χρόνο. Το όραμα της βασίλισσας Αμαλίας για την δημιουργία μιας πρότυπης αγροτικής εγκατάστασης, φτάνει μέχρι το σήμερα. Ο πύργος διατηρείται σε άριστη κατάσταση και είναι επισκέψιμος. Γύρω του εκτείνεται ένας αμπελώνας με βιολογικές καλλιέργειες σταφυλιού. Για να επισκεφθείτε τον χώρο πρέπει να κάνετε κράτηση στο www.pyrgosvasilissis.gr. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 2 ώρες. Σίγουρα να δοκιμάσετε τα κρασιά παραγωγής τους. Εμείς το κάναμε και τα βρήκαμε εξαιρετικά.

Γιώργος Πασπαράκης

Τελευταία στάση ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου. Ήταν λαχανόκηπος και έγινε ένας από τους πιο όμορφους κήπους της Αθήνας. Έχει έκταση 25 στρέμματα και φιλοξενεί 140 διαφορετικά είδη και ποικιλίες καλλωπιστικών δένδρων, θάμνων και αναρριχόμενων φυτών. Εκτός από τα φυτά τα μοντέρνα και κλασσικά αγάλματα σίγουρα θα σας τραβήξουν την προσοχή. Ο κήπος πρόκειται να ανοίξει για το κοινό μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.


Βίντεο: Χρήστος Καραλιάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ