Life in Athens

Κλείνει σήμερα το ξενοδοχείο Χίλτον - Η ριζική ανακατασκευή

Οι πολυτελείς κατοικίες και το νέο ξενοδοχείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ξενοδοχείο Χίλτον
Το ξενοδοχείο Χίλτον © EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το ξενοδοχείο Χίλτον κλείνει σήμερα 31 Ιανουαρίου 2022. Το νέο όνομα για να μεταμορφωθεί σε πολυδιάστατο προορισμό με πολυτελείς κατοικίες, χώρους αναψυχής

Το Χίλτον σταματά να λειτουργεί ως ξενοδοχείο σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, προκειμένου να συνεχιστεί η ριζική ανακατασκευή του. Το ιστορικό κτίριο θα μετατραπεί σε πολυδιάστατο προορισμό με νέες χρήσεις από την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου μετά τη συμφωνία με τον όμιλο Hilton.

Η επένδυση φθάνει τα 130 εκατ. ευρώ. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, έχει ξεκινήσει η ριζική ανακατασκευή του υφιστάμενου κτιρίου προκειμένου να φιλοξενήσει τις νέες χρήσεις αλλά και να εφαρμοστούν βέλτιστες βιώσιμες πρακτικές, σύμφωνα με τη διεθνή πιστοποίηση LEED Gold.

«Πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση, που φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανάδειξη της Αθήνας ως κορυφαίας επιλογής στην Ευρώπη, για επίσκεψη και για μόνιμη διαμονή», προστίθεται. Οι εργασίες στο Hilton Athens ξεκίνησαν στα τέλη του 2020 σε τμήματα του ξενοδοχείου, τα οποία σταμάτησαν να λειτουργούν για τους πελάτες. Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024.

Κατά τη διάρκεια τους αναμένεται να εργαστούν μέχρι και 800 άτομα, ενώ κατά τη λειτουργία των νέων χώρων θα απασχοληθούν περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι.

Tο Χίλτον αλλάζει όνομα και γίνεται Conrad - Οι πολυτελείς κατοικίες και οι εμπορικοί χώροι

Με την ανακατασκευή στο Χίλτον δημιουργούνται μεταξύ άλλων:

  • Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Conrad, το οποίο θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες.
  • 50 πολυτελείς κατοικίες, οι οποίες θα ονομάζονται Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences της Χίλτον.

Επίσης, στον σχεδιασμό είναι η συνολική ανάπλαση του τελευταίου ορόφου, όπου θα φιλοξενηθούν εγκαταστάσεις γαστρονομίας και ψυχαγωγίας. Όπως επίσης, προβλέπεται:

  • Επέκταση δίπλα στον χώρο της πισίνας, η οποία είχε συμπεριληφθεί και στον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1960.
  • Δημιουργία θεματικών εμπορικών χώρων, εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονης λέσχης μελών σε χώρους 5.500τ.μ.

Η απόφαση να κλείσει το ξενοδοχείο Χίλτον στις 31 Ιανουαρίου 2022 ελήφθη, καθώς η έκταση και η φύση των εργασιών, σε συνδυασμό με την ανάγκη διατήρησης της ασφάλειας εργαζομένων και επισκεπτών, δεν επιτρέπει την παράλληλη λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ