Life in Athens

Street Cruisers

Οι δημιουργοί του μιλάνε στη A.V.

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 489
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71816-159651.jpg

Ένα καλό της κρίσης είναι ότι αρκετοί νέοι άνθρωποι πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν να εκφράζονται, ο καθένας με τον τρόπο του. Βλέπουμε να δημιουργούνται εταιρείες με ιδιαίτερο στιλ και σήμερα σας παρουσιάζουμε το project τεσσάρων Ελλήνων σχεδιαστών. Ο Σκούταρης Βαγγέλης, η Αιμιλία Παπαδοπούλου, ο Ζάχος Σταθόπουλος και η Μαρία Καλοζούμη μάς μεταφέρουν την αγάπη που έχουν για το old school skateboarding και το surfing, παρουσιάζοντάς μας τα δικά τους street cruisers.

image

«Είμαστε μια παρέα από surfers. Με αφορμή την προσωπική ανάγκη και χρήση ήρθε η ιδέα, μετά από πολλή δουλειά έφτασε ο τελικός σχεδιασμός και στη συνέχεια το προϊόν. Πρόκειται για custom σανίδες που βασίζονται στην ποιότητα του σχεδιασμού και των καλών σε ποιότητα υλικών. Κουβαλάμε αρκετά φανερά την αισθητική από την κουλτούρα surf/skate των δεκαετιών 60s και 70s, μέσα από 3 χαρακτηριστικά “shapes” (σχήματα σανίδας). Σίγουρα αρκετοί θα αντιληφθούν ότι είμαστε επηρεασμένοι από την αισθητική κουλτούρα του old school skateboarding & longboards στην Αμερική. Μετά από έρευνα στο εξωτερικό για τρόπους υλοποίησης street cruisers και όχι μόνο, δουλέψαμε, κάναμε λάθη και φτάσαμε στην υλοποίηση ενός τελικού προϊόντος.

Στο project συμμετέχουν graphic και product designers με έδρα την Αθήνα και τη Σύρο. Έχουμε συνεργαστεί με καλλιτέχνες που έχουν δημιουργήσει εικαστικά για τις σανίδες μας, μεταξοτυπίες & γραφίστες (Tind, Fuzzink, Black Margin & YaMel). Πραγματικά αγαπάμε αυτό που κάνουμε και προσπαθούμε πάντα να εξελισσόμαστε. Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο www.pegleg.gr και στο www.facebook.com/peglegcruiser. Ευχαριστούμε πολύ. Κeep push!»


Make Love not War από το AXE

Το Axe, στο πλαίσιο προώθησης του νέου του αρώματος, Axe Peace, στέλνει το δικό του μήνυμα αγάπης και ειρήνης μέσα από μια εντυπωσιακή τοιχογραφία στην "καρδιά" της πόλης, η υλοποίηση της οποίας έγινε από την ομάδα Urbanact.

Το εικαστικό αποτέλεσμα, κρυμμένο πλέον, θα αποκαλυφθεί στις 8 Ιουλίου στην πλατεία Κεραμικού.

Η Urbanact θα συνεχίζει να στηρίζει τους καλλιτέχνες της street art σκηνής της Ελλάδας, δίνοντας μέσα από ποικίλους δρόμους ευκαιρίες για συμμετοχή και εικαστική δημιουργία.

urbanact.grfacebook.com


Κέρδισε εδώ διπλές προσκλήσεις για το μοναδικό #AXEPeaceParty, την Τρίτη 8/7 στις 19.00, στο Hoxton.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ