Life in Athens

Κατερίνα Ευαγγελάτου: Το «νησί» μου στην Αθήνα

Πώς «νιώθουν» το καλοκαίρι στην πόλη οι άνθρωποι που «φτιάχνουν» τη δική μας θερινή εμπειρία στην πρωτεύουσα;

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 789
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατερίνα Ευαγγελάτου

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, σκηνοθέτις και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, γράφει για τα στέκια και τις αγαπημένες διαδρομές της στην Αθήνα

Το «νησί» μου στην Αθήνα είναι τα πολύβουα σοκάκια στην Πλάκα, τη γειτονιά του Αμφι-Θεάτρου, η ήσυχη βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μετά από ένα κλασικό φιλμ στο σινέ Θησείο, πολύ αργά τη νύχτα, η κρυφή ματιά στο θέατρο του Διονύσου και η μεσημεριανή ανάπαυλα στα σκαλάκια του Ηρωδείου. Νησί μου είναι τα wine bars στο Σύνταγμα και τα μικρά εστιατόρια γύρω από την Απόλλωνος, τα μικρά μας στέκια στην Ηπίτου δίπλα από τα μέχρι πρότινος γραφεία του Φεστιβάλ, αλλά και τα νέα μας στέκια στην Αλκμήνης, γύρω από τα καινούρια μας γραφεία, στα Πετράλωνα.

«Νησί» μου είναι οι άνθρωποί μου που έχω τόσο καιρό να χαρώ. «Νησί» μου το κοντινό Πόρτο Γερμενό και το μικρό Προσήλι, τα πεύκα του Κιθαιρώνα και η ανάσα τους – αλλά όχι τα Σαββατοκύριακα.

«Νησί» μου είναι η Πειραιώς 260, το αγαπημένο μας μελίσσι καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, που γεμίζει φέτος με θέατρο, χορό, μουσική, κινηματογράφο την πόλη μας και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τον Οκτώβριο. Στο «νησί» αυτό θέλουμε  φέτος να σας υποδεχτούμε όλους και να σας κάνουμε μόνιμους κατοίκους του. Σας περιμένουμε!


Κατερίνα Ευαγγελάτου είναι σκηνοθέτις και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ