

Δήμος Αθηναίων: Επανέρχεται από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη.
Με το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου επανέρχεται στην Αθήνα, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, ήδη, υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας ενημερώνουν τους πολίτες. Η ανακοίνωση αναφέρει, επίσης, ότι στις θέσεις που έχουν χωροθετηθεί για τη στάθμευση των οχημάτων επισκεπτών (πινακίδα Ρ69-ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ), από τις 12 Απριλίου θα πάψει να ισχύει η ελεύθερη στάθμευση των οχημάτων και στο εξής θα επιτρέπεται μόνο κατόπιν καταβολής αντίστοιχου τέλους, το οποίο θα είναι ανάλογο της διάρκειας της στάθμευσης.
Πού και για πόσο παρκάρουμε
Η ελεγχόμενη στάθμευση ισχύει στις θέσεις επισκεπτών τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο από τις 9:00 έως τις 16:00. Στις θέσεις των κατοίκων και στις ειδικές θέσεις το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ισχύει όλο το 24ωρο και καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς χρονικό περιορισμό για όλες τις ημέρες και ώρες.
Τα οχήματα με αναπηρικό σήμα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα στις θέσεις επισκεπτών, χωρίς την καταβολή τέλους, επίσης, όλες τις ημέρες και ώρες.
Για τα οχήματα επισκεπτών, η μέγιστη διάρκεια επιτρεπόμενης στάθμευσης είναι 3 ώρες και τα τέλη στάθμευσης ανέρχονται σε 50 λεπτά για στάθμευση μισής ώρας και αυξάνονται κατά 50 λεπτά ανά μισή ώρα, μέχρι τη δεύτερη ώρα όπου φτάνει τα 2 ευρώ.
Για στάθμευση 2,5 ωρών ο χρήστης πρέπει να καταβάλλει 4 ευρώ και για στάθμευση 3 ωρών 6 ευρώ. Η πληρωμή του τέλους στάθμευσης γίνεται με τη χρήση ξυστών και ηλεκτρονικών καρτών (μηχανήματα POS) προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης (αξίας 1 ευρώ, 2 ευρώ και 6 ευρώ). Οι εν λόγω κάρτες διατίθενται από τριτοπωλητές (περίπτερα κ.λπ.).
Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων ΕΔΩ .
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, θα παρέχεται και πάλι η δυνατότητα καταβολής του προβλεπόμενου τέλους από απόσταση για τη στάθμευση οχημάτων στις θέσεις επισκεπτών και μέσω χρήσεως συσκευών Android και iOS συγκεκριμένα μέσω της Εφαρμογής Ηλεκτρονικής Πληρωμής Ελεγχόμενης Στάθμευσης (MyAthensPass). Το τέλος στάθμευσης μέσω της εφαρμογής ΜyAthensPass είναι ανάλογο της διάρκειας στάθμευσης, όπως συμβαίνει και στις λοιπές κάρτες στάθμευσης επισκεπτών, ενώ η χρήση της εν λόγω εφαρμογής δεν απαιτεί τοποθέτηση κάρτας στο όχημα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
17 ημέρες | 72 εκδηλώσεις | 50 σημεία - Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Στο ασανσέρ της πολυκατοικίας της, κολλημένο χαρτί αναγράφει: «Αγαπημένοι γείτονες! Σήμερα θα κάνουμε ένα πάρτι στον 4ο!»
Κορυφαία φιλοξενία με φόντο την πιο εντυπωσιακή θέα της πόλης
14 Φεβρουαρίου, η μέρα που οι καρδιές χτυπούν ένα «τσικ» πιο δυνατά
Εμπλουτισμένη με χιλιάδες νέους τίτλους και με αναβαθμισμένες υποδομές
Οι «Ιστορίες της Πλάκας» και οι πολιτιστικές εξορμήσεις της ομάδας Thessaloniki Walking Tours
Ο χώρος διαμορφωμένος έτσι ώστε και να μπορείς να δειπνήσεις και να μην ενοχλείς ή ενοχλείσαι από τους χορευταράδες.
Έτοιμος να υποδεχθεί επισκέπτες πριν το καλοκαίρι του 2025 ο αναμορφωμένος ιστορικός χώρος
Η τέχνη μπορεί να βρίσκεται στα πιο απίθανα σημεία
Καθημερινά, από τις 8 έως τις 10 το πρωί, η Επιστήμη Μπινάζη και ο Διονύσης Νοταράκης θα μεταδίδουν ζωντανά από το Μετρό του Συντάγματος
Περισσότερα χιλιόμετρα, περισσότερη αγάπη
Μια συζήτηση με τον Πέτρο Μάρκαρη με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου του. Μια ξενάγηση στην Πρωτεύουσα και τις συνοικίες της κάνοντας την διαδρομή «Πειραιά-Κηφισιά» με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
Ξεκινούν οι εργασίες θεμελίωσης - «Το νέο γήπεδο παίρνει σάρκα και οστά»
Ο 78χρονος Χριστόδουλος Δαλαβέρας δημιουργεί χρηστικά αντικείμενα από καρύδες
Aνάμεσα στους απόφοιτούς του βρίσκονται πολλοί γνωστοί και διακεκριμένοι Έλληνες
Όπερες, θέατρο πρόζας, μουσική, συναυλίες, ένα μωσαϊκό από τέχνη και έμπνευση.
Το Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του σε όλους, με δράσεις για όλες τις ηλικίες και διαφορετικές ομάδες κοινού
Το εμβληματικό σχολείο γιορτάζει φέτος έναν αιώνα από την ίδρυσή του
Οι 25 στιγμές που θα αλλάξουν τον ρυθμό και τη ζωή της πόλης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.