Life in Athens

Quiz: Αναγνωρίζεις τα ευρήματα ανασκαφών στο Μετρό της Αθήνας;

Σημαντικά προϊόντα των ανασκαφών και έργα τέχνης έχουν κατατάξει το Μετρό της Αθήνας σ' ένα από τα δέκα καλύτερα του κόσμου και ένα από τα αξιόλογα αξιοθέατα της πόλης

Κουίζ για τα ευρήματα ανασκαφών και τα σύγχρονα έργα τέχνης στους σταθμούς του μετρό της Αθήνας

Στις 29 Ιανουαρίου του 2000, το Μετρό, το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο των τελευταίων ετών, άνοιξε τις πόρτες του δίνοντας μία λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αθήνας, αλλάζοντας και ταυτόχρονα διευκολύνοντας τη ζωή και τον τρόπο μετακίνησης των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης. Όλοι το υποδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό και από την πρώτη στιγμή εντυπωσίασε η καθαριότητα αλλά και η αισθητική των σταθμών. 

Κι όμως, συνήθως μπαίνουμε ή βγαίνουμε βιαστικά από το Μετρό και δεν αφιερώνουμε χρόνο για να θαυμάσουμε τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια των έργων κατασκευής του, καθώς και έργα τέχνης σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών που κοσμούν πολλούς σταθμούς.

Τόσο τα σημαντικά προϊόντα των ανασκαφών όσο και τα έργα τέχνης αναβαθμίζουν αισθητικά τους σταθμούς και αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, κι έχουν δικαίως κατατάξει το Μετρό της Αθήνας σ' ένα από τα δέκα καλύτερα του κόσμου και ένα από τα αξιόλογα αξιοθέατα της πόλης. 

Η τοποθέτηση των έργων τέχνης έγινε με απόφαση της εταιρίας «Αττικό Μετρό», στο πλαίσιο του προγράμματος της εικαστικής πλαισίωσης.

Υ.Γ. Για μερικούς σταθμούς υπάρχουν παραπάνω από μία ερωτήσεις, που αναφέρονται σ' αυτόν.