- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Δήμος Αθηναίων: Δημιουργείται νέο Ιατρείο Ψυχικής Υγείας
Για τη στήριξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας
Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στη δημιουργία ενός Ιατρείου Ψυχικής Υγείας για τη στήριξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας.
Μια πρότυπη κοινωνική δομή που παρέχει ψυχολογική αλλά και ψυχιατρική στήριξη στους ευάλωτους συνανθρώπους μας, θέτει σε λειτουργία ο Δήμος Αθηναίων, υπογραμμίζοντας έτσι έμπρακτα τη σημασία και τον κεντρικό ρόλο της προάσπισης της ψυχικής υγείας για την εξασφάλιση και θωράκιση της ποιότητας της ζωής τους, ιδιαίτερα αυτή την πολύ δύσκολη για όλους, περίοδο.
Πρόκειται για το Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, το οποίο στελεχώθηκε με δύο ψυχιάτρους και τέσσερις ψυχολόγους, για να προσφέρει μία ακόμη πολύτιμη υπηρεσία στις κοινωνικές ομάδες που στηρίζει το Κ.Υ.Α.Δ.Α.
Πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η ψυχική υγεία των ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες επιδεινώθηκε σημαντικά και ταχύτατα λόγω της υγειονομικής κρίσης αλλά και των οικονομικών συνεπειών της. Κι αυτό, γιατί η απώλεια εργασίας ή εισοδήματος, το οικονομικό αδιέξοδο, το κλείσιμο των σχολείων, ο φόβος της προσβολής από τον ιό, η ρευστότητα της επόμενης μέρας κ.α. έχουν ενισχύσει ραγδαία την ανασφάλεια, την αγωνία, την αβεβαιότητα και το άγχος, μεγενθύνοντας κάθε δυσκολία.
Η σύγχρονη αυτή δομή του Δήμου Αθηναίων έρχεται να στηρίξει στην πράξη αυτές τις ομάδες. Τους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί από την πολυετή οικονομική κρίση, αλλά και εκείνους που νιώθουν μόνοι και αποκλεισμένοι.
Οι ωφελούμενοι του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που αισθάνονται ότι το έχουν ανάγκη, θα μπορούν εκτός από ατομικές συνεδρίες, που θα πραγματοποιούνται στον πλήρως ανακαινισμένο, φιλόξενο χώρο του ιατρείου (Πειραιώς 35) κατόπιν ραντεβού, να λαμβάνουν πολύτιμες υπηρεσίες ψυχολογικής και ψυχιατρικής υποστήριξης, τόσο τηλεφωνικά, όσο και διαδικτυακά.
Η πολυεπίπεδη στήριξη στους ανθρώπους της πόλης θα συνεχιστεί, με αντίστοιχες δράσεις και πρωτοβουλίες, που βάζουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, έτσι ώστε όλοι να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.
Η δημιουργία του ιατρείου έγινε πραγματικότητα χάρη σε πολύτιμες χορηγίες, ενώ οι ωφελούμενοι του Κ.Υ.Α.Δ.Α. θα λαμβάνουν δωρεάν τις νέες υπηρεσίες.
Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 210-5246515 (επιλογή 3).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φέτος γίνεται το έλα να δεις από έργα, οι περισσότεροι δήμοι το ’χουν βάλει σκοπό να μας ταλαιπωρήσουν
170 tattoo artists, live δράσεις και τρεις μέρες αφιερωμένες στην τέχνη της δερματοστιξίας
Ποιοι μεγάλοι οδικοί άξονες βρίσκονται στα όριά τους, σύμφωνα με τον συγκοινωνιολόγο
Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6 έως 12 ετών από τον ΟΠΑΝΔΑ σε πέντε Κέντρα Μάθησης
Το νέο ραντεβού για το πάρτι της ΑTHENS VOICE και του VOICE RADIO στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο
Τα θετικά και τα αρνητικά της πρωτεύουσας
Κάτι μου προκαλούν τα πεθαμένα σινεμά, ένα σφίξιμο παράξενο και βαθύ
Παραδόθηκε το έργο που σχεδίασε η Ελευθερία Ντεκώ
Ένα διαφορετικό πρωινό με την ενέργεια της Protergia, καφέ από τον Jacobs, μουσική, δώρα πολύ καλή διάθεση
Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων η εκδήλωση για τις βιώσιμες μετακινήσεις - Ελεύθερη είσοδος
Μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς
Ορίζοντας ολοκλήρωσης το 2029
Oι ηλεκτρικοί «κυνηγοί» θα καθαρίζουν και γκράφιτι
Όλες οι πληροφορίες για τη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων και της Πρωτοβουλίας Αθήνα21
Περισσότεροι από 25.000 χρήστες την έχουν ήδη «κατεβάσει»
Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων για τις δημοτικές υποδομές φόρτισης
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στην Ακαδημίας 78, υποδέχεται το κοινό από τις 18:30, με μια βραδιά αφιερωμένη στο παιχνίδι, την παρέα και τη διασκέδαση.
Ένα παγκάκι που αλλάζει την οπτική που βλέπουμε την πόλη
Ένας κόσμος κρυμμένος πίσω από τις προσόψεις των παλιών σπιτιών, εκεί όπου κινούνταν οι οικιακές εργάτριες και αποτυπωνόταν ο κοινωνικός διαχωρισμός μιας άλλης εποχής
Ραντεβού την 1η Οκτωβρίου, από τις 09:00 έως τις 11:00. Καφές στο χέρι, live μουσική και ενέργεια στο φουλ.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.