Life in Athens

Skate Plaza grand opening

To πρώτο επαγγελματικό skate park ξεκίνησε στο Μαρούσι

Billy Gee
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η επικεφαλίδα τα λέει όλα. Είναι γεγονός ότι το skatePlaza που είχε υποσχεθεί στην κοινότητα του skateboarding & bmx o Δήμος Αμαρουσίου έγινε πραγματικότητα χάρη και στην ιδιωτική πρωτοβουλία της Lamda Development. Όλοι θυμόμαστε τους αγώνες που έκαναν όλοι οι skaters λίγο πριν φύγει το 2013. Η αιτία που μας είχε ξεσηκώσει ήταν το προγραμματισμένο σχέδιο για την καταστροφή της ιστορικής πλατείας Ηρώων στο Μαρούσι. Δεν είχαμε άλλη επιλογή ενώσαμε όλοι τις δυνάμεις μας & με πολιτισμένες ενέργειες κερδίσαμε αυτό που μας αξίζε τόσα χρόνια.

n

Πρέπει να επισημάνουμε ότι το νέο skatepark λειτουργούσε αρκετές μέρες πριν τα επίσημα εγκαίνια του. Ήταν αδιανόητο να μπορέσεις να κρατήσεις αυτά τα παιδιά που περίμεναν με τόση λαχτάρα να τελειώσουν οι εργασίες του. Από την πρώτη κιόλας μέρα το πάρκο γέμισε ζωή και χαρούμενα πρόσωπα, αλλά το πιο σημαντικό πιστεύω που έφερε χαμόγελα σε όλους μας ήταν το γεγονός ότι πλέον δεν μας θεωρούσαν «το πρόβλημα της γειτονιάς» που κάνουμε θόρυβο και «ενοχλούμε» τους περίοικους ακριβώς γιατί πια δημιουργήθηκε ένα σωστό πάρκο σε ένα σωστό χώρο, δηλαδή δίπλα σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

n

Η μέρα των εγκαινίων ήταν μια ακόμα αφορμή για να δηλώσουμε την παρουσία μας, να δείξουμε ότι ακόμα προσπαθούμε για την ελληνική σκηνή του skateboarding (όποια και αν είναι αυτή) με όσα όπλα έχουμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε. Ο κόσμος από τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισε να κάνει την εμφάνιση του, ο καιρός για ακόμα μια φορά μας έκανε τη χάρη να μη βρέξει, θα ήταν κρίμα να καταστρέψει την γιορτή μας.

n

Καθώς η ώρα περνούσε ο κόσμος γέμιζε το χώρο, δεν έλειψαν και οι επίσημοι προσκεκλημένοι από τη πλευρά του Δήμου και της Lamda. Όταν όλα ετοιμάστηκαν το κοινό πέρασε έξω από το πάρκο για να γίνουν τα εγκαίνια του χώρου και να κοπεί η κορδέλα . Μόλις το ψαλίδι ανοιγόκλεισε μετά το «κύριε ελέησον» όλοι ξεχύθηκαν μέσα στο πάρκο με κραυγές χαράς, είναι τρομερό το συναίσθημα όταν αντικρίζεις τόσα πολλά νέα παιδιά που ασχολούνται με το skate να έχουν πλέον ένα σωστό χώρο για να προπονηθούν σωστά σε αυτό που κάνουν όπως σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα.

n

Κωνσταντίνος Μαυρίδης fs blunt slide

n

Stylish fs nose slide

n

Zak pure nollie

Ο διαγωνισμός που ακολούθησε για το skate και το bmx είχε κάπως διαφορετικό χαρακτήρα από ότι έχουμε συνηθίσει. Επιλέχτηκαν οι 30 καλύτεροι αναβάτες για να κάνουν μια όμορφη επίδειξη για όλους εκείνους τους παράγοντες που κράτησαν τον λόγο τους και μας έφτιαξαν το πάρκο μας. Το πρώτο session ξεκίνησε με το skateboarding. Όλη η αφρόκρεμα έδωσε ένα super demo που σίγουρα άφησε τους περισσότερους άφωνους. Τα παλικάρια είχαν μισή ώρα στην διάθεσή τους για να εκτελέσουν τα κόλπα τους αν και πρέπει να πω ότι από νωρίς όλοι έκαναν την προπόνηση τους ενώ οι παπαράτσι έτρεχαν να προλάβουν να τους απαθανατίσουν.

n

Νestor Suki back tail

n

Νestor Suki board slide to five-o

n

Mηνάς Πατούλας front blunt

Όλοι φοβόντουσαν ότι θα υπάρχουν «ατυχίες» επειδή το πάρκο ήταν καινούργιο και λογικά οι skatersδεν δεν θα είχαν εγκλιματιστεί στο νέο χώρο αλλά καμία σχέση. Οι skaters έκαναν χωρίς κανένα πρόβλημα τα κόλπα τους επιβεβαιώνοντας ότι το επίπεδο τους είναι πολύ ανεβασμένο. Καταλαβαίνετε τι έχουν να κάνουν σε ένα χρόνο από τώρα όταν θα μπορούν πλέον να προπονούνται σε επαγγελματικό πάρκo. 

Παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, μέσα σε αυτά τα 30-40 λεπτά του session οι κριτές κατάφεραν να ξεχωρίσουν τους 3 αναβάτες που έδειξαν τα καλύτερα κόλπα να τους επιλέξουν για νικητές. Εκτός από το έπαθλο πήραν και αντίστοιχες δωροεπιταγές από την εταιρεία «Lamda» για να τις εξαργυρώσουν στα μαγαζιά του Golden Hall.

Ήταν μια επική ημέρα για όλους εμάς αυτή η γιορτή των εγκαινίων. Και ήταν μόνο η αρχή, γιατί θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερα. Αυτό είναι σίγουρο.

n

Nαι, σας ευχαριστούμε όλους!

Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους βοήθησαν για να δημιουργηθεί αυτό το πανέμορφο πάρκο του skatePlaza. Τελικά αν είμαστε ενωμένοι καταφέρνουμε πολλά, δεν χρειάζεται να κρίνουμε από μακριά τις πράξεις αυτών που προσπαθούν, έλα κοντά και βάλε και εσύ ένα χεράκι αν το αγαπάς πραγματικά το skate.

Oι νικητές των αγώνων των εγκαινίων ήταν:

ΘάνοςΠάνου

Νίκος Μολοχτός

Γιάννης Μίτσελ

Το πάρκο για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι βρίσκεται στο Μαρούσι, Αμαρισίας Αρτέμιδος, Άγιος Θωμάς.

Μπορείτε να δείτε τα βίντεο από τους αγώνες